Doe goed met oud speelgoed

Speelgoed doneren

Speelgoed doneren

Weg ermee! December staat in het teken van gezelligheid; samenzijn met vrienden en familie, gezellige feestjes, lekkers en kaarsjes. En natuurlijk ook in het teken van kadootjes! Terwijl jouw zolder misschien ook al volstaat met overtollig (baby)speelgoed. Blijf je twijfelen over wat je ermee moet doen? Lees dan vooral verder, de ideale oplossing geeft je namelijk ook een goed gevoel! Het is om gek van te worden; overal en altijd is er het speelgoed. Wanneer je voor de zoveelste keer struikelt over plastic troep, weet je: het is genoeg. Je grijpt een doos of bak en kwakt al het overtollige speelgoed erin. Met een zwaai zet je de doos op je heup en been je de trap op naar zolder. Weg ermee. Op zolder struikel je weer, de bak met speelgoed vliegt uit je handen en belandt bovenop alle andere overvolle dozen die er nog stonden van je vorige opruimbui.

Twee vliegen in een klap. Is deze situatie herkenbaar voor jou? Geef je overtollige speelgoed dan weg en maak er een ander blij mee. Bovendien zul je jezelf ook opgelucht en opgeruimd voelen; heerlijk, zo’n opgeruimde zolder! Maar wat de overhand zal hebben is het voldane gevoel dat je krijgt omdat je iemand helpt. Een vriendin zei laatst: ‘geven is het nieuwe krijgen.’ Ik deelde dat gevoel toen ik vorige week zakken vol kinderkleding weggaf aan de crèche. Want er zijn immers genoeg kinderen die in deze tijd geen cadeautjes van Sinterklaas krijgen. Hoe leuk is het om hier samen met onze kinderen verandering in aan te brengen?

Mooie initiatieven. Maar aan wie geef je het speelgoed? Hieronder enkele leuke initiatieven op een rij:

1) Het ‘schoenmaatjesproject’ van Edukans. Met dit project helpen je kinderen zelf ook mee. Op een regenachtige middag laat je ze schoenendozen beplakken, die ze vervolgens zelf volstoppen met hun overtollige speelgoed. Hartstikke educatief dus. Wat je verder moet doen, lees je op de site van Edukans.

2) De voedselbank, kijk op hun site voor adressen in jouw regio.

3) De kringloopwinkel bij jou in de buurt. Hier wordt de opbrengst van jouw speelgoed gedoneerd aan een goed doel, dus hiermee help je indirect.

4) De speel-o-theek, het kinderdagverblijf of de peuterspeelzaal bij jou in de buurt.

5) Veel steden hebben een speelgoedbank. Hier wordt goed speelgoed doorgegeven aan kinderen die onder de armoedegrens leven.

Mocht je zelf nog aanvullingen hebben, post ze dan hier.

Share this post:

Leave a Reply

*


Type to Search

See all results