DIY: de groei van je kindje vastleggen.

17 juli 2017

Je kijkt even de andere kant op, en je kind lijkt alweer groter te zijn geworden. Ik merk het zelf vooral aan de kleren van de kinderen, maar ook wanneer er iemand langskomt die hen een tijdje niet gezien heeft. Die kijkt dan stomverbaasd naar hoe ze plotseling van peuter naar kleuter gegroeid zijn. Ineens zijn ze niet meer zo mini. En helemaal met een pasgeboren baby erbij lijken de andere twee kids wel heel groot!

Daarom vind ik het leuk om de snelle groei vast te leggen, zodat ik het niet vergeet.

Hierbij een paar leuke DIY-ideeën!

Fotoserie

Natuurlijk is het maken van foto’s op zichzelf al een ideale manier om de groei vast te leggen, maar door steeds opnieuw een foto in dezelfde setting te maken wordt het snelle groeien pas echt duidelijk. Laat je kindje bijvoorbeeld elke maand op dezelfde stoel poseren, naast een voorwerp dat qua grootte als referentie kan dienen. Een mooi voorbeeld is deze fotoserie met een knuffel en een lightbox. Na een jaar kun je van deze foto’s een collage maken en die op een poster laten drukken. Wil je de ontwikkeling van je kindje nog gedetailleerder vastleggen? Deze blogster maakte een jaar lang iedere dag een foto van haar zoontje.

Schoenenverzameling

Ook de voetjes van je kleintje groeien als kool, waardoor zijn of haar schoentjes regelmatig vervangen moeten worden door een nieuw paar. Om de ontwikkeling van je kindje op een originele manier in beeld te brengen, kun je de oude schoentjes op een rijtje in een 3D-lijst plakken en deze een mooi plekje aan de muur geven. Schrijf onder elk schoentje (of elk paar schoenen) de leeftijd waarop je kindje ze droeg. Op deze pagina vind je een mooi voorbeeld. Behalve schoentjes, zijn ook sokjes natuurlijk ideaal voor deze DIY.

Groeimeter

De welbekende groeimeters zijn er in alle soorten en maten en kun je op veel plekken kant-en-klaar kopen. Maar zelf maken is toch minstens zo leuk? Een eenvoudige houten meetlat om de groei van je kind bij te houden, zoals die in deze tutorial, is in een paar simpele stappen gecreëerd. Je kunt zelfs nog besluiten om de groeimeter op te fleuren met verschillende kleuren of vrolijke tekeningetjes. Kun je goed met een naaimachine uit de voeten? Dan is een groeimeter van textiel ook een leuke optie. Op deze pagina zie je daar een heel mooi voorbeeld van.

Meer leuke knutselideeën opdoen? Lees dan ook de andere artikelen in de categorie DIY’s.

Foto: screenshot uit video www.littlethings.com.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.