Verslavend leuk om te maken: papieren sneeuwvlokken en ijskristallen.

Wil je ook een mooi besneeuwd raam? Maak zelf papieren sneeuwvlokken en ijskristallen.

Al vanaf half zeven vanochtend was het bal. Mijn peuterdochter was overduidelijk met het verkeerde been uit bed gestapt. “Ga je mee douchen?” “Nee!” “Kom je nu onder de douche uit?” “Nee!” “We gaan ontbijten” “Nee!” “Wil je iets leuks gaan doen?” “Neeneeneenee!!!” Nadat halverwege de ochtend mijn gemoedstoestand het kookpunt bereikte en de temperatuur buiten juist steeds verder zakte besloot ik een vaker gebruikte afleidingstruc in te zetten:

Ik ging knutselen.

Niet dat ik mijn onwillige peuter in een knutselschort hees en de verf op tafel zetten. Nee, IK ging knutselen. Naast mijn mokkende kleine donderwolk legde ik een stapeltje papier op tafel, een paar ronde voorwerpen, een potlood en een schaar. Terwijl ik het bakje, de beker en het dekseltje op het papier overtrok bleef het stil. Terwijl ik de cirkels uitknipte schoof ze nieuwsgierig mijn kant op. Terwijl ik ze opvouwde zat ze bijna op schoot. En terwijl ik in de opgevouwen cirkels begon te knippen hoorde ik “Ik ook! Ik ook!”. Naast elkaar zaten we zo even te knippen. Zij een poging wagend ook cirkels uit te knippen, ik lukraak kleine vormpjes uit de opgevouwen randen knippend. Eenmaal opengevouwen werden mijn werkstuk en ik getrakteerd op een bewonderend “Oooooh!” Peuter blij. Ik blij.

Knutseltip! Samen een groot schilderij maken.

En een mooie raamversiering klaar!

Wat ik maakte? Papieren sneeuwvlokken en ijskristallen, heel toepasselijk met die winterse buien op dit moment. Inmiddels hangt mijn hele raam vol met deze bijzondere toevalscreaties. Want nadat dochterlief in bed lag voor een hoognodig middagdutje en de zoons plus vriendje thuis waren vanuit school bleek het verslavend te werken. Als ware kunstenaars werden de vreemdste vormen uitgeknipt, en de cirkels werden in de vreemdste hoeken gevouwen. Zelfs de restvormen waren soms verbazingwekkend mooi.

Heb je nu ook zin in zo’n mooi besneeuwd raam?

Of lijkt het je wel wat om je kinderen heel ‘zen’ aan het knippen te hebben? Zo maak je papieren sneeuwvlokken:

  • Zorg voor heel veel uitgeknipte cirkels in verschillende maten (ik trok een paar dingen uit het keukenkastje over en knipte drie papieren tegelijk).
  • Vouw een cirkel minimaal twee keer dubbel en knip kleine vormpjes uit alle randjes. Knip evt. ook het puntje eraf.
  • Vouw open en zeg “Oooooh!!!!”
  • Je kunt je cirkel hierna weer opnieuw dubbel vouwen maar dan anders dan de vorige keer, en op de nu ontstane nieuwe randen opnieuw knippen. Geeft een nog spectaculairder resultaat.

Let it snow. Let it snow. Let it snoooow!

in de sneeuw

Lees ook:

DIY adventskalender: maak ‘m samen met de kids!

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results