7x de leukste kindertheaters in Amsterdam

Amsterdam heeft genoeg te bieden op het gebied van theater voor kinderen. Dit zijn de 6 leukste kindertheaters.

Mijn kids zijn, net als ik overigens, dol op het theater. Vooral het interactieve karakter van een voorstelling vinden ze geweldig. Vrolijk klappend schreeuwen en zingen ze mee bij alles wat er gebeurt op het podium. En naar het theater gaan is ook nog eens goed voor de ontwikkeling van kinderen. Het is belangrijk om hun fantasie te verrijken en ze echt kind te laten voelen. Een speelse manier om creativiteit te ontwikkelen is theater. Gelukkig zit Amsterdam zit vol met leuke kindertheaters om te bezoeken, of om zelf als kind toneelles te krijgen. Ik ga bijna altijd naar kindertheater de Toverknol, maar er zijn meer leuke theaters. Daarom som ik ze hier op!

De leukste kindertheaters in Amsterdam:

Kindertheater De Toverknol.

Dit kindertheater zit aan de Kerkstraat in Amsterdam, maar is ook te vinden in Haarlem en Utrecht. De Toverknol in Amsterdam is kleinschalig, en errug knus. Er staat een garderobekast met verkleedkleding klaar voor je kind, net als koekjes en limonade. Je kind kan er ook een kinderfeestje geven, toneelles nemen of op peutersdansles. De voorstelling die nu draait is trouwens erg leuk: De Zoemende Bijen.

Website: http://www.detoverknol.nl/

De Zoemende Bij - Theater De Toverknol

De Zoemende Bij – Theater De Toverknol

Jeugdtheater De Krakeling

Dit leuke theater zit in het centrum van Amsterdam en heeft als streven om een jong publiek (van 2 tot 16 jaar) uit alle lagen van de bevolking te laten zien dat theater je verrijkt. Op dit moment speelt bijvoorbeeld de voorstelling Robotje, over een robot die voor het eerst een mens ontmoet. Je kan in dit theater ook terecht voor verjaardagsfeestjes.

Website: http://krakeling.nl/

Theater De Krakeling

Theater De Krakeling

Theater Oostblok.

In dit theater in Amsterdam Oost is er voor elk kind in elke leeftijd wat te beleven. Eens per maand op woensdag is er Peuterochtend voor kindjes vanaf 2 jaar: vol met dans, muziek, theater en toneel. In de schoolvakanties kan je kind er de hele dag terecht met naast een voorstelling ook workshops, knutselen, lezen en lunchen. Daarnaast zijn er tweemaal per maand verschillende spannende voorstellingen op de familiezondag (1+, 4+, 6+ en 8+). Superleuk dus!
Website: http://oostblok.nl/

Theater Oostblok

Theater Oostblok

Poppentheater Koos Kneus.

Dit kindertheater zit in Amsterdam-Oost en de naam zegt het al: onvervalste, vrolijke Poppenkast met gratis schminken, verkleedkleren en consumpties. Elke woensdag en zondag zijn er kindervoorstellingen en de gehele zondag zijn er Poppenkast voorstellingen voor peuters van twee tot vier jaar, en voor kinderen van vier tot acht jaar.
Website: http://www.kooskneus.nl/

Poppentheater Koos Kneus

Poppentheater Koos Kneus

Het Nederlands Marionettentheater

Het Nederlands Marionettentheater, dat al bijna een eeuw bestaat, speelt nog steeds spannende sprookjes met veel humor voor jong en oud. De prachtige poppen komen tot leven tussen de betoverende decors. Door de poëtische muziek wordt je al snel meegenomen naar andere werelden en tijden.
In oktober 2018 is in het eigen huis van de spelers het nieuwe zoldertheater in de Amsterdamse Oosterparkbuurt geopend, waar op zaterdagen, zondagen en in de schoolvakanties afwisselend de sprookjes worden gespeeld.
Website: www.nlmarionetten.nl

Overige theaters

Bovenstaande theaters zijn leuk omdat ze intiem en knus zijn. Maar er zijn natuurlijk ook wat grote theaters waar het Jeugdprogramma een onderdeel is. Hier kun je terecht voor de grotere voorstellingen:

Het DeLaMar Theater.

Dit theater is dichtbij het Leidseplein en hier kan je naartoe voor de ‘grotere’ voorstellingen van bijvoorbeeld Studio100. Zo kun je dit jaar nog naar Het Zandkasteel, De Smurfen en Woezel & Pip.
Website: https://delamar.nl/

Veel theaterplezier! En…. aanvullingen voor leuke kindertheaters zijn altijd welkom.

Theater de Meervaart

De Meervaart is gevestigd in Nieuw-West en biedt een heel divers programma. Voor kinderen zijn er ook regelmatig prachtige voorstellingen en musicals te zien. Zo zijn wij recent naar Kikker geweest maar ook speelt in 2018 nog Rimpelsteeltje en Dikke Dik & Ik.

Website: https://www.meervaart.nl/

Lees meer tips over uitjes en hotspots voor en met kinderen.

De leukste kindertheaters in Amsterdam

De leukste kindertheaters in Amsterdam

 

Sinterklaas artikelen

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Type to Search

See all results