De 8 leukste speeltuinen in Amsterdam.

Heerlijk om er bij goed weer extra veel op uit te gaan met je kind. Ik verzamelde de zeven leukste speelplekken van Amsterdam!

Bij slecht weer is het wellicht beter om te kiezen voor een binnenspeeltuin maar als het even kan ga ik met mijn kinderen het liefst naar een leuke speeltuin buiten of zoek ik een activiteit in Amsterdam waar ze zich goed kunnen vermaken en uitleven. Gelukkig weet ik inmiddels een aantal écht leuke speektuinen en activiteiten in Amsterdam.

SLECHT WEER? GA VOOR EEN BINNENSPEELTUIN

Hier komen de leukste speelplekken:

 1. Jeugdland/ Maakland

Deze geweldige speelplek in Amsterdam-Oost is één van mijn favorieten. Jeugdland is een groot en ruim opgezet speelgebied midden in het groen. Kinderen kunnen hier in een natuurlijke omgeving spelen, bouwen en knoeien. Naast een kleinschalige kinderboerderij, kun je er zelf hutten bouwen (voor de wat grotere kinderen), knutselen, spelen in de speeltuin, fruit en groente kweken, klimmen en klauteren en met water spelen. Jeugdland is voor kinderen tot 14 jaar. In Amsterdam West is een soortgelijk speelgebied, namelijk het Woeste Westen

Entree: gratis
Website: http://maakland.nl/ 

leuk en actief met kinderen

Foto: Jeugdland/ Maakland

 1. Geitenboerderij Amsterdamse Bos

De geitenboerderij is ontzettend leuk voor jong en oud, en ligt op een geweldige plek in het Amsterdamse Bos. Naast koeien, paarden, varkens en schapen die je mag aaien en flesjes geven is er ook een leuke speeltuin. En daarnaast hebben ze een moestuin waar biologische groenten worden verbouwd en verkopen ze de lekkerste producten in hun boerderijwinkel. Gegarandeerd een succes als je hier naartoe gaat. En dan is het vervolgens leuk om je bezoek af te sluiten met een lekker appeltaartje of je rijdt door voor pannenkoeken naar Boerderij Meerzicht, dat vlak om de hoek ligt.

Entree: gratis
website: http://www.geitenboerderij.nl/
In dit filmpje een impressie:

  1. De Vondeltuin

Zoek je iets dat de ideale combinatie is tussen een heerlijk terras, lekker eten en genoeg (buiten)vertier voor de kinderen? Dan moet je zeker een keer naar de Vondeltuin gaan. Met hun fijne terras, gelegen in het zuidelijke puntje van het Vondelpark kun je hier prima vertoeven. Aan het terras grenst een speeltuin voor klein en groot. Het heeft een enorme zandbak, klimrekken en een grote glijbaan. En wat helemaal fijn is: je mag drankjes ook meenemen naar de speeltuin om daar aan de rand van de zandbak op een bankje te zitten terwijl je kinderen spelen. Topplekje!

Entree: gratis
Website: http://devondeltuin.nl/

 1. Apenkooien in het weekend

Is het even wat minder weer? Skills organiseert tijdens het schooljaar voor kinderen tussen twee en acht jaar instuif Apenkooi in de gymzaal. Kinderen kunnen lekker ouderwets spelen, klimmen en klauteren op matten, rekken en ringen en dat met aanwezigheid van ervaren Skills trainers. Er is elke zaterdag vrije inloop tussen 10.30 en 12.00 uur. Superleuk, en sportief! De entree is 5 euro, dit betaal je als je er bent. Wij gaan altijd naar de gymzaal aan de C. van Eesterenlaan 50, maar er zijn nog 2 locaties: in IJburg en in de Rivierenbuurt.

Entree: 5 euro
Website: http://skillsamsterdam.nl/apenkooi-instuif

  1. Peuterbadjes

Als het warm is, is het natuurlijk lekker als je kind zich kan vermaken in het water. Er zijn een aantal fijne openbare peuterbadjes in Amsterdam, al is het er vaak wel druk. Het peuterbadje Oosterpark vind ik erg leuk, en op een mooie locatie. Net als het peuterbadje in het Vondelpark. Die heeft er ook nog een mooie speeltuin erbij. En in het Westerpark zit aan het park ook een klein water. Het is geen badje met zwembadwater maar alle kinderen spelen er wel in en je kunt er ook gezellig bij picknicken.

Entree: gratis
Website: http://www.zwembad-amsterdam.nl/peuterbadjes-in-amsterdam/

  1. Amstelpark

Het Amstelpark is van alle parken in Amsterdam die ik ken het meest veelzijdige park. Het heeft echt werkelijk alles: mooie natuur, het is ruim opgezet, groen, maar ook ontzettend veel recreatiemogelijkheden. Kinderen van alle leeftijden zijn hier altijd actief bezig en kunnen zich hier prima vermaken. Er is een hele grote speeltuin, een soort attractiepark, een kinderboerderij, midgetgolf, horeca en een treintje die in 20 minuten het hele park doorrijdt. Altijd een daverend succes bij mijn kids. En ondanks dat het voelt alsof je in een mini-pretpark rondloopt, je betaalt er geen entree.

Entree: gratis, wel betalen voor bijv trein rijden
Website: http://www.amstelpark.info/

  1. Artis

Misschien een beetje voor de hand liggend, maar hij mag zeker niet ontbreken aan dit lijstje. Artis is zo’n heerlijke plek voor kinderen. Deze stadsdierentuin is niet te grootschalig, groen en vol bloemen en planten, én er is een leuke speelplaats en lekkere appeltaart in het restaurant. Met een seizoenkaart is het voor Amsterdammers echt heel prima te doen, en je hebt de kosten er zó uit. En vaak komen wij ook bekenden tegen of we spreken daar af met vrienden, wat het nog leuker maakt. Er hebben wat vernieuwingen plaatsgevonden. Zo hebben de Bennett Wallaby’s (kangoeroes) in Artis een nieuw verblijf gekregen en kan je vanaf een pad dat midden door het verblijf loopt de rondspringende buideldieren van heel dichtbij bekijken. En het nieuwe verblijf voor de olifanten is eindelijk klaar!

Entree: normaal 20,50 euro. 3 tm/ 9 jaar 17 euro, 0 t/m 2 jaar gratis. Lidmaatschap afhankelijk van keuze.
Website: http://www.artis.nl/nl/
Zie dit filmpje van de wallaby’s in Artis!

             8. Speeltuin UJ KLAREN

Dit is naar eigen zeggen de oudste speeltuin van Nederland, gevestigd aan het Weteringsplantsoen in hartje Amsterdam. De speeltuin is een heerlijke plek voor kinderen tussen de 2 en de 12 jaar. Er is een groot stuk geschikt voor de kleinere kindjes en een stuk voor grotere kinderen, met bijvoorbeeld een enorm klimrek en hoge schommels. Ook mag je regelmatig allerlei fietsjes uit de schuur halen om over het parcourtje te fietsen. En wat ik zeg altijd heel leuk en handig vindt, is dat de speeltuin naast de Pijp ligt en direct naast een pannenkoeken restaurantje.

Entree: gratis
Website: https://www.ujklaren.nl/

Raf en Izzie bij speeltuin UJ KLAREN

Dit zijn mijn favorieten. Zoals je ziet bevinden deze speeltuinen vooral buiten plaats, maar dat mag de pret niet drukken bij slecht(er) weer. Regenlaarsjes aan en Go! Ik ben benieuwd waar jij graag naartoe gaat met je kind!

Lees ook:

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Type to Search

See all results