7 x uit eten met kinderen in Amsterdam.

Wil je eens lekker uit eten met je kinderen en Amsterdam? Of lunchen? Liefst op een fijn terras? Op Mamaschrijft vind je de 7 leukste plekjes!

Regelmatig word ik gevraagd wat de leukste Amsterdamse plekken zijn om lekker uit eten te gaan met je kids. Vooral in de zomer is het natuurlijk fijn om heerlijk te eten met je kids in het zonnetje. Daarom hierbij de 7 leukste plekken om te eten in Amsterdam.

7 x uit eten met kinderen in Amsterdam

Anne & Max (Zeeburg)

Anne & Max heeft meerdere filialen in Amsterdam, maar meestal gaan wij naar de vestiging in Zeeburg omdat deze bij ons om de hoek zit. Dit is tevens de nieuwste vestiging van Anne & Max. Ik vind dit een fijne plek omdat je er terecht kan voor een goed ontbijt, koffie, huisgemaakte taarten, een gezonde lunch, uitgebreide High Tea of een High Wine om de dag mee af te sluiten. Helaas is er geen avondeten te krijgen maar is wel een fijn terras, gratis WiFi en je kind kan er buiten op het pleintje spelen of lekker tekenen onder het genot van een kidccino met uitzicht op het IJ.

Meer weten? Klik hier!

 De Vondeltuin

Zoek je iets dat een heerlijk terras, lekker eten en genoeg (buiten)vertier voor je kinderen biedt? Dan moet je zeker een keer naar de Vondeltuin gaan. Met hun fijne terras, gelegen in het zuidelijke puntje van het Vondelpark kun je hier prima vertoeven. Aan het terras grenst een speeltuin voor klein en groot. Het heeft een enorme zandbak, klimrekken en een grote glijbaan. En wat helemaal fijn is: je mag drankjes ook meenemen naar de speeltuin om daar aan de rand van de zandbak op een bankje te zitten terwijl je kinderen spelen. En ’s avonds hebben ze een prima diner kaart, van salades tot kleine en grote gerechten. Topplekje!

Klik hier voor de website.

Pension homeland

Pension Homeland zit een beetje verstopt is nog vrij onontdekt. Het zit midden in het oude marine terrein in Amsterdam Oost. Ik vind dit een fijne plek omdat hun terras aan de historische Marinehaven met uitzicht op de stad uitkijkt over een grote tuin waar de kinderen heerlijk kunnen spelen. En dat terwijl jij lekkere heerlijke koffie drinkt of geniet van de bijzondere theeën per pot. Naast een goede lunchkaart hebben ze er huisgemaakte appeltaart en een creatief scala aan dagelijks verse groente- en fruitsappen. Naast de klassiekers van de vaste kaart wordt er ’s avonds dagelijks wisselend 3-gangenmenu geserveerd En.. elke zondag vanaf 16.00 uur is er live muziek.

Klik hier voor de website!

Groot Melkhuis

Voor een fijne lunch en flink wat buitenvertier voor je kinderen ga je naar het Groot Melkhuis in het Vondelpark. Kinderen jonger dan drie jaar vermaken zich prima in de zandbak en de kleinere glijbanen en de kids van drie tot twaalf jaar kunnen overal op. Zo is er een springkussen, maar er zijn ook elektrische speeltjes en er is een Kids Art Club. Het eten is er op zich ook prima, middels zelfbediening kun je jezelf verwennen met broodjes, croissants, pannenkoeken, frietjes, tosti’s of taarten.

Meer informatie vind je hier.

Dok Amsterdam

Eten, drinken, kinderen, feestjes, zand, yoga en meer. Dok is een culturele horeca bestemming in de Houthavens van Amsterdam. Een, naar eigen zeggen, familievriendelijke hanghout, direct aan het IJ. Je kunt er heerlijk lunchen tussen 11.00 en 15.00 uur terwijl je kinderen de locatie ontdekken en spelen in het zand. Maar ook ’s avonds vanaf 18.00 uur is er een smakelijke diner kaart voor jong en oud. Kortom, een heerlijke plek in de Amsterdam Houthavens.

Ga hier naar de website.

Dok Amsterdam

IJ-kantine

Nog zo’n fijne spot aan het water is de IJ-kantine. Een heerlijke plek, met uitzicht op het IJ voor jou en je kinderen. Zo is er een speciale kinderhoek met tafeltjes en stoeltjes en natuurlijk allerlei speelgoed en kinderboeken. Elke zondagmiddag worden er knutselmiddagen georganiseerd. In de terrasmaanden staat er bovendien een enorme zandbak aan de rand van het terras gevuld met het nodige speelgoed. En je kan er fijn eten en drinken!

Meer informatie vind je hier.

IJ kantine

IJ kantine

Haddock

Het ligt op een locatie die je eigenlijk alleen met de auto kan bereiken, maar het is zeker een fijne plek in winter en zomer. Haddock Amsterdam is een kindvriendelijk restaurant aan het water waar je fijn kan lunchen. Tussendoor is er genoeg te doen, want naast het speciale kindermenu is er zelfs een kinderspeelkamer! Spelletjes, films kijken of knutselen.. ze bieden het allemaal. Afgelopen winter stond er een kleine schaatsbaan. Perfect voor Raf om het eens uit te proberen. En bij mooi weer staat er een luchtkasteel en bij heel mooi weer een kinderbadje.

Hier ga je naar de website.

Laat je me weten wat jouw favoriet is om te lunchen met kinderen in Amsterdam?

Fotocredits Dok Amsterdam: www.citymom.nl

Lees ook:

10 hotspots in Amsterdam voor ouders en kinderen

De zeven leukste speelplekken in Amsterdam

Het Laatste Tafeltje

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results