Negen restaurants met speeltuin in Amsterdam.

Op zoek naar een fijn restaurant in Amsterdam met speeltuin voor je kinderen? Dit zijn mijn acht favorieten!

Een fijn kindvriendelijk restaurant in Amsterdam is vaak te herkennen aan het kindermenu, een speelhoekje binnen of een speeltuin buiten. Als het een beetje goed weer is, ga ik zelf altijd het liefst naar een plek met een speeltuin waar de kinderen zich heerlijk kunnen vermaken. Waar ga ik dan naartoe? Dit zijn mijn acht favorieten!

Acht restaurants met speeltuin in Amsterdam

Brasserie Nel

Deze brasserie zit op een heerlijke plek in Amsterdam, namelijk op het Amstelveld. Omringt door prachtige bomen en met uitzicht op de gracht kan je binnen en buiten eten en drinken. Van bijna alle lunch- en dinergerechten serveren ze voor kinderen ook kinderporties. Er wordt gezond en verantwoord gekookt met lokale en zoveel mogelijk biologische producten. Direct naast dit restaurant zit een voetbalpleintje en een kleine speeltuin met een zandbak, glijbaan en klimrek. Ideaal plekje om te eten met kinderen!

Negen restaurants met speeltuin in Amsterdam.
Deze foto van Brasserie NeL is beschikbaar gesteld door TripAdvisor

Winkel 43

Ben je niet echt op zoek naar uitgebreid eten, maar meer naar een fijn glas wijn, lunch of koffie met appeltaart? Dan ben je hier aan het juiste adres. Winkel 43 heeft oprecht de lekkerste appeltaart van Amsterdam. Soms moet je er even voor in de rij staan, maar hey.. it’s worth it! En helemaal leuk, om de hoek op de Noordermarkt, zit een speeltuin met schommels, een glijbaan, een wipkip en een klimrek. Genoeg vertier voor de kinderen dus!

Negen restaurants met speeltuin in Amsterdam.

Groot Melkhuis

De meeste Amsterdammers kennen deze plek wel, dit restaurant ligt namelijk midden in het Vondelpark en heeft een groot terras én een nog grotere speeltuin met werkelijk allerlei speeltoestellen voor jong en oud. Het Groot Melkhuis is leuk voor als je lekker wilt lunchen. Ze serveren hier dagelijks verse broodjes, croissants, gevulde koeken, huisgemaakte soepen, verse salades, hamburgers, pannenkoeken en poffertjes maar natuurlijk ook tosti’s, frietjes, kroketten en bitterballen. Prima plek dus als je op zoek bent naar een restaurant met speeltuin in Amsterdam.

De Vondeltuin

Dit restaurant in het Vondelpark heb ik al vaker genoemd, omdat het zo’n relaxte plek is om met kinderen naartoe te gaan. De Vondeltuin heeft een fijn terras, lekker eten en zit direct naast een speeltuin. Het heeft een enorme zandbak, klimrekken en een grote glijbaan. En wat helemaal top is: je mag drankjes ook meenemen naar de speeltuin om daar aan de rand van de zandbak op een bankje te zitten terwijl je kinderen spelen. En ‘s avonds hebben ze een prima diner kaart, van salades tot kleine en grote gerechten.

Negen restaurants met speeltuin in Amsterdam.

Foto: Vondeltuin.info

Restaurant Rosa & Rita

Café restaurant Rosa & Rita staat voor simpel, lekker eten en gezellig drinken. Binnen is er ruimte genoeg voor iedereen, kinderen zijn welkom en kinderwagens passen gemakkelijk naast de tafel. Ze serveren er pizza, entrecôte met frites of haricots verts, zeebaars, couscous, salades of een borrel met allerlei ‘happen’. In de zomer hebben ze een groot terras, in de zon. En daar staan tegenwoordig twee enorme schommelbanken. Niet echt een speeltuin, maar wel heel leuk voor kinderen! In de winter brandt de houtkachel.

Mads

Dit cafe restaurant zit aan de Zoutkeetgracht in Amsterdam West en tegenover is een leuke speeltuin. Het cafe is kleinschalig, met een fijne kaart.  Het is er gezellig en sfeervol, perfect voor een borrel die je buiten of binnen drinkt.

Boerderij Meerzicht

Eerst een prachtige boswandeling maken en dan heerlijk pannenkoeken eten? Dat kan bij Boerderij Meerzicht. Het restaurant in de boerderij is ruim opgezet en ik moet met eerlijkheid zeggen dat deze pannenkoeken werkelijk om van te smullen zijn. En buiten is een leuke speeltuin en zijn er dieren te bekijken voor de kinderen. Perfecte plek om juist even te ontsnappen van de stad want dit restaurant ligt in het Amsterdamse Bos.

Negen restaurants met speeltuin in Amsterdam.

Foto: Boerderij Meerzicht

De Plantage

Wat een prachtige plek is dit. Cafe restaurant De Plantage ligt direct naast dierenpark Artis. Het is er van binnen prachtig ingericht en de kaart is om je vingers bij af te likken. Ze hebben geen specifieke kinderkaart en het is niet echt de plek om ’s avonds met hele kleine kinderen naartoe te gaan maar als ze al ietsje ouder zijn dan gaat het prima! Voor het restaurant is geen speeltuin maar wel een plein met een enorme vogel volière en kleine waterfonteintjes. Superleuk voor kinderen.

Negen restaurants met speeltuin in Amsterdam.

Voliere bij Restaurant de Plantage

Het Paviljoen

Dichtbij het Westerpark ligt Grand Café Het Paviljoen. Je kan er heerlijk lunchen en dineren, maar een borrel misstaat hier ook niet. Er is altijd een heerlijk plekje te vinden op het (dak)terras, en helemaal ideaal is dat de kinderen lekker kunnen spelen in de speeltuin die erbij ligt of een balletje kunnen gooien op het basketbalveld dat ernaast ligt.

Negen restaurants met speeltuin in Amsterdam.

Restaurant met speeltuin, het paviljoen. Foto: Het Paviljoen

Ken jij nog meer leuke restaurants met speeltuin in Amsterdam? Laat het ons weten!

Wil je binnenkort uit eten? Check dan eerst even Het Laatste Tafeltje voor echt hele fijne dinerdeals in jouw buurt.
Negen restaurants met speeltuin in Amsterdam.Lees ook:

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Type to Search

See all results