Berlijn: perfect voor een citytrip met kids!

Berlijn leent zich perfect voor een citytrip met het hele gezin. Dit zijn onze leukste tips!

Van muur naar vrijheid.

Ook al hebben we kinderen, stedentrips maken we nog steeds. Vorige keer was Parijs aan de beurt, nu Berlijn. Een uurtje of zes rijden, even door de grauwe, lelijke voorsteden heenbijten en hoppa: je bent in een totaal andere wereld. Was het voor het afbreken van de Berlijnse muur nog een kwestie van West en Oost Berlijn strikt van elkaar gescheiden houden: nu heerst er een open en vrije sfeer waar je U tegen zegt. In Berlijn zie, hoor, ruik en proef je tal van culturen door elkaar. De creativiteit spat van de koffietentjes, marktjes en fijne plekken om te slapen af.

Relaxt tussen de locals.

Wij vonden een fijn appartement via Airbnb in Friedenau. Een kindvriendelijke buurt waar we ’s ochtends in de speeltuin om de hoek koffie dronken tussen lokale ouders en hun kindjes. Zoveel leuker dan de betonnen speelplaats bij reguliere hotels. Onze auto parkeerden we in de straat voor weinig, boodschappen deden we in dezelfde wijk. En dan voel je je al snel een Berliner.

100 speeltuinen.

Prenzlauer Berg is een buurtje dat je echt niet mag missen, zeker niet wanneer de kinderen meereizen. HIer bevindt zich ook onze favoriete speeltuin. Een mega glijbaan, schommels, zand en een trampo. De kinderen hebben het nog steeds over ‘de stad met 100 speeltuinen’, je vindt ze echt in elke wijk.  En geen lullige: groot, divers en veilig. Dus na elke ‘hier willen papa en mama echt even naar binnen’ beloofden we hun een kwartier los gaan op de spielplatz.

Veel Berlijn voor weinig.

De keuze over waar een hapje eten was nog nooit zo lastig. Het aanbod is waanzinnig. Veel Aziatische tentjes, maar ook restaurants met Duitse klassiekers waar je grote lappen schnitzel geserveerd krijgt, verse pizza’s en snelle happen als falafel en shoarma. En het mooie is: Berlijn is goedkoop. Zeker wanneer je het vergelijkt met steden als Parijs en Londen. Qua weer troffen we het enorm, dus de avonden brachten we op een kleedje in het park door. Mensen kijken, een balletje trappen en ijsjes eten. En alle aandacht voor elkaar. Hoe rijk kun je je voelen.

Fietsen is beleven.

Tijdens elke citytrip huren we fietsen, voor ons vaste prik. Niks fijner dan fietsen door de stad waar je op bezoek bent. Pas dan leer je een stad kennen. Toch veel beter dan zo’n stinkende bus of ondergrondse? Onze kinderen passen nog net op een stoeltje achterop, dus ook bij vermoeide pootjes is dat een uitkomst. Berlijn is een stad om te BELEVEN, samen met je gezin!

Een paar van onze favoriete adresjes:

– Sushi bij Dudu. Ver van tevoren reserveren!

– Noodlesoep bij Monsieur Vong in Mittte

– Heerlijk straatje met toffe restaurants en hippe winkels: Kastanienallee in Prenzlauerberg

– Wij huurden fietsen bij Bike Rental Berlin voor 15 e per fiets + zitje voor 24 uur.

– Becks bier drinken in Volkspark am Weinbergsweg

 

 

 

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results