Beter slapen door Alpendensnippers. Geen grap!

Brak door onderbroken nachten

‘Mam…. Mama, hoor je mij? Ik kan niet slapen.’ Pfff, het is 02.33 uur en ik droomde net een heerlijke droom. Ik weet van mezelf dat ik niet makkelijk weer in slaap val, nadat een van mijn kinderen me middenin de nacht heeft gewekt. Maar vooruit, mijn snoetje moet eerst lekker slapen en pas daarna in ben ik aan de beurt. Na een half uur slaapt Zeger weer en terwijl ik me voor de tiende keer omdraai (in mijn eigen bed) in de hoop dat een andere houding zorgt voor de broodnodige slaap, lig ik te piekeren over het waarom van middenin de nacht wakker worden. Op een gegeven moment gaat dat piekeren gelukkig over in fantaseren over lange ononderbroken nachten slaap. En door die gedachte ben ik gelukkig snel in dromenland…

Beter slapen door Oostenrijkse houtsnippers

Elke ouder vindt het belangrijk dat zijn kind lekker slaapt en heeft ongetwijfeld al van alles geprobeerd en gelezen om nachtrust te bevorderen. ZIRB speelt op een geniale manier in op de grote vraag van ouders; sinds 2014 verkopen zij vrolijke kussens die een groot geheim met zich meedragen. Ze zijn namelijk gevuld met houtsnippers van de Oostenrijkse Alpenden. En laat deze snippers nu een stofje bevatten die de slaap bevordert. Het idee ontstond nadat Roos en Chris, beide vormgever van beroep, een alpendenkussen als kraamgeschenk kregen na de geboorte van hun eerste zoon. Roos verteld: “We kwamen met de kussentjes in contact toen mijn schoonmoeder ons bij de geboorte van onze eerste zoon een wat truttig, ouderwets kussentje gaf dat was gevuld met hout. Om eerlijk te zijn vonden wij het wat vreemd. Maar toen oma vertelde dat deze kussens in Oostenrijk op grote schaal worden gebruikt vanwege het rustgevende effect voor jong en oud werden we toch nieuwsgierig. Mijn zoon heeft nog nooit zonder het kussen geslapen, net als onze tweede zoon. We weten niet 100% zeker of het nu zulke goede slapers zijn vanwege het kussen, maar achten de kans best groot. In 2013 kreeg Chris het idee om zelf stoffen te gaan ontwerpen en de kussens dan in Nederland in een nieuw, hipper jasje op de markt te brengen. Onze grote passie is natuurlijk vormgeven en we zijn grote natuurliefhebbers. In ZIRB komt voor ons alles mooi samen.”

Het werkt echt!

Ik trok de stoute schoenen aan en mailde Chris en Roos met de vraag of ik misschien een kussen zou kunnen ontvangen. Over het algemeen slaapt mijn dochter heel goed en lang, maar voor Zeger geldt dat helaas niet. Hij valt later in slaap, wordt vaker (even) wakker en is en blijft een vroege vogel… Met walletjes als gevolg. Ik ontving direct een enthousiaste reactie: “Leuk Heidi, dat je aandacht wilt besteden aan ZIRB! We zijn alleen even door onze voorraad heen, de verkoop gaat onverwacht ontzettend hard.” Maar na een paar weken ontving ik het kussen. Wat een leuk exemplaar. Compact en dus makkelijk mee te nemen en met een toffe afbeelding erop. En ja, die geur, die is heerlijk! Alles leuk en aardig, ik was natuurlijk vooral benieuwd of het ook zou werken. Toen ik Zeger het kussen gaf was ‘ie heel blij. Terwijl hij op de bank, in pyama, nog even tv keek, hield hij het kussen stevig tegen zich aan geklemd. Al snel rook ook zijn pyama naar de lekkere snippers. Een half uur later pak ik hem, samen met het ZIRB kussen, lekker strak in en wens hem welterusten. Het kan geen toeval zijn, maar sinds Zeger met het ZIRB-kussen slaapt, nu bijna drie weken, is hij geen enkele keer meer wakker geweest.

WIN! Zelf slaap ik ook niet altijd even fantastisch, dus misschien schaf ik voor mezelf ook wel een (grote mensen) exemplaar aan. Ben je benieuwd geworden naar ZIRB? Ik mag dit leuke exemplaar, met aap, weggeven! LIKE ZIRB en mamaschrijft op Facebook en deel dit bericht op je eigen pagina. Laat in een reactie ook weten waarom je het kussen wilt winnen en bij wie hij in bed zal belanden.

SUCCES!

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

6 comments

 1. Tamara v Bodegom

  Dat lijkt me nog eens fijn! ‘t is een heerlijke geur natuurlijk, dus ik kan me wel voorstellen dat dat rustgevend is… ik zou dit dolgraag proberen bij mijn kinderen die vlagen hebben van “slecht in slaap kunnen komen”

 2. Bodil

  Leuk voor mijn oudste dochter! Wellicht gaat ze ‘s nachts dan wat meer slapen en wat minder apenkooien 🙂

 3. Joyce Joshua

  Oww zo’n kussen lijkt me heerlijk! Mijn ventje slaapt nog steeds niet door en wordt midden in de nacht huilend wakker. Jouw verhaal is zo herkenbaar. Ik ben benieuwd of het bij hem ook zo werkt!

 4. Joke

  O, zou het, echt? Mijn zoontje van nu 2 jaar en 5 maanden is al altijd zo’n slechte slaper. Vreselijk vind ik het, voor hem, maar ook voor mezelf. Ik had vroeger nooit gedacht dat ik het zó lang met zó weinig slaap zou uithouden. Tot hij zo ongeveer 2 was moesten we heel vaak uit bed ‘s nachts, dat is ondertussen iets beter, maar het inslapen blijft moeilijk, en om 5u-5u30 zegt hij al “tansjis wakker” en shhh ik hem nog even toe. Ik zou dolgraag proberen of dit hem, en ons, een betere slaap brengt!

 5. Anneke

  Het kussen zal voor mij worden. Ik wil zo dolgraag in slaap vallen voordat mijn man begint te zagen.
  Als hij nou ‘s nachts de alpenden om ging zagen zodat ikzelf een kussen zou kunnen maken, maar dat gaat het niet worden. Daarom. Ik wil heel graag zo’n heerlijk slaap kussen.

 6. Pia Lohuis

  Ik heb hier een 6 jarig meisje dat momenteel ELKE avond naar beneden komt “mama ik kan niet slapen”.
  De enige manier om haar “op tijd” te laten slapen is haar in mijn bed leggen, maar dat wil ik dus liever niet elke nacht… ze moet tenslotte ook leren in haar eigen bed te slapen.

  Jullie zouden me dus niet gelukkiger kunnen maken als ik dit zou mogen proberen.
  Ik vind het zo sneu dat dat meisje anders zo weinig slaap krijgt alleen maar omdat ze van mama niet elke nacht in ons bed in slaap mag vallen (we tillen haar ‘s nachts wel weer terug naar haar eigen bed hoor 😉 )

Type to Search

See all results