Binnenspeeltuinen in Amsterdam: dit zijn ze!

Het is nat, winderig en koud buiten. De kids hebben een studiedag, of het is gewoon weekend en ze zijn bij huis. Wil je er toch even op uit, zodat ze hun energie de vrije loop kunnen laten?

Ik heb al eens geschreven wat de zeven leukste speeltuinen buiten zijn in Amsterdam, maar een binnenspeeltuin is bij slecht weer een betere optie. In Amsterdam zijn er genoeg te vinden. En met de lerarenstaking op komst is dit jouw favourite hang-out.

De leukste binnenspeeltuinen in Amsterdam

Binnenspeeltuin Tun Fun

Onder de grond midden in Amsterdam vind je het overdekte speelparadijs Tun Fun. Deze binnenspeeltuin is geschikt voor kinderen tot en met 12 jaar. Er is van alles te beleven. De kruipdoor en sluipdoor attracties in TunFun zijn met oplopende moeilijkheidsgraad ingedeeld in 3 categorieën zodat het zelfs als het heel druk is voor de allerkleinsten veilig is om in TunFun te komen spelen terwijl ook de oudere kids zich lekker vermaken. Naast veel klim- en klauterplezier zijn er ook trampolines, een blackbox, een kegelbaan en zelfs een pannapit. Kinderfeestjes zijn ook welkom!

Adres: Mr. Visserplein 7, Amsterdam

Entree:

 • Kinderen van 1 tot en met 12 jaar (onbeperkt spelen): € 8,50
 • Kinderen van 0 tot 1 jaar en volwassen begeleiders (vanaf 18 jaar): gratis

Website: http://www.tunfun.nl/

binnenspeeltuin Tun Fun.

binnenspeeltuin Tun Fun.

Candy Castle Speelparadijs

Dit walhalla voor kinderen is gevestigd in een gerestaureerde monumentale kerk wat een toffe uitstraling geeft. Kinderen tot en met 12 jaar zijn hier welkom om te klimmen, klauteren, glijden en springen. Ook aan de ouders is hier gedacht, want er is een snelle wifi verbinding, lekker eten en drinken en goede service. Kinderfeestjes mag je hier ook geven!

Adres: Erik de Roodestraat 14-16, Amsterdam

Entree: 

 • Kinderen van 1 t/m 12 jaar: €8,00  (op ma, di en donderdag vanaf 16.00 uur €5,50)
 • Kruipers van 6 maanden tot 1 jaar: €2,50
 • Omdat Candy Castle speciaal voor kinderen is, mag één ouder/begeleider gratis naar binnen per kind. Voor andere volwassenen wordt €3,00 entree berekend.

Website: https://candycastle.nl/

Binnenspeeltuin Candy Castle Amsterdam.

Binnenspeeltuin Candy Castle, Amsterdam.

Race Planet voor kids

Race Planet for Kids is het speelparadijs dat naast de indoor kartbaan van Race Planet ligt. Deze binnenspeeltuin is groot en verrassend leuk! Kinderen kunnen zich uitleven met driewielers, trapskelters en elektrische ‘Formule 1-wagens’. Ook is er een enorme glijbaan, een klimdoolhof, een verkeerstuin en een sleebaan die hoog in de bergen ligt! Kinderen vanaf 8 jaar (minimale lengte 1,35 meter) zijn van harte welkom voor hun eerste rondjes over het asfalt van de kartbanen van Race Planet tijdens speciale kinderheats. Kinderfeestjes zijn ook in deze binnenspeeltuin welkom!

Adres: Herwijk 10, Amsterdam.

Entree:

 • 0 t/m 1 jaar gratis
 • 2 t/m 12 jaar € 8,50
 • Maandag t/m vrijdag: na 15.30 uur (met uitzondering van feestdagen en schoolvakanties) € 5,50
 • Vanaf 13 jaar en volwassenen € 3,-
 • Race Planet for Kids Jaarkaart € 59,-

Website: https://raceplanet.nl/

Binnenspeeltuin Race Planet voor kids.

Binnenspeeltuin Race Planet voor kids.

Speelparadijs Ballorig

In deze binnenspeeltuin kun je springen, klimmen en klauteren? In Ballorig kunnen kinderen het hele jaar door op avontuur. Ook leuk om te weten, in samenwerking met TIGRA Gezondheidsmanagement heeft Ballorig het project ‘Ballorig speelt beter’ opgezet. Dit betekent dat je in alle vestigingen per speeltoestel een informatiebord vindt waaruit blijkt hoe dat toestel bijdraagt aan de motorische ontwikkeling, net als de moeilijkheidsgraad. En ook hier kan je een kinderfeestje organiseren.

Adres: Amsterdam Arena, en Amsterdam Gaasperplas.

Entree:

 • Spelende kinderen vanaf 1 jaar – € 7,50
 • Kinderen tot 1 jaar – gratis
 • Ouders en begeleiders vanaf 18 jaar – gratis
 • 10-rittenkaart – € 65,00
 • Jaarabonnement – € 7,00 per maand
 • Peuterochtend: € 5,50

Website: https://www.ballorig.nl/

Indoor speeltuin Ballorig

Veel plezier! Houd er wel rekening mee dat je je kind niet te warm aankleedt, en dat overprikkeld thuiskomen er dik in zit. Maar dan hebben ze zich wel uitgeleefd to the max! 😉

MonkeyTown Diemen

Een beetje uit de richting van Amsterdam, maar toch niet ver genoeg om het niet te benoemen want MonkeyTown Diemen is zeker de moeite waard. Ze zijn nog niet heel lang open met een indoor speelparadijs dat beschikt over ruim 2000 m2 speelplezier. Aan alles is gedacht. De aankleding, de menu kaart, leuke bediening en de speeltoestellen.

Adres: Sniep 26, Diemen

Entree:

 • Ouders / verzorgers gratis! (vanaf 18 jaar)
 • € 7,50 Entree (incl 1 gratis spel lasergame)
 • € 4,50 Peutertarief (1 tot 4 jaar)
 • 10-Rittenkaart € 55,- (er mogen meerdere kinderen tegelijk met de rittenkaart naar binnen en is in alle MonkeyTowns geldig)

Website: https://www.monkeytown.eu/diemen

Lees ook:

De zeven leukste speeltuinen in Amsterdam.

Acht restaurants met speeltuin in Amsterdam.

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Type to Search

See all results