Dag onzekerheid. Hallo eerste blog!

Annet is mama van drie kinderen en dol op schrijven. Haar verhalen zijn hilarisch en daarom zijn we heel blij dat ze onze nieuwe blogger is. Welkom!

Spannende avonturen op papier

Bloggers gezocht!, las ik in een oproep van mamaschrijft. Ik had hem al vaker voorbij zien komen en wilde wel reageren, maar deed het niet. Hectische periode op het werk, altijd druk thuis, zo vaak weg, ben al blij als ik eens een avond niks heb, blablabla. Onzekerheid, ook een woord voor al die smoesjes. Ik schrijf namelijk heel graag. Als klein meisje schreef ik met de typemachine van mijn broer al hele hoofdstukken. Heerlijk vond ik dat, personages verzinnen en ze allerlei spannende avonturen laten beleven. Ik zocht adressen van uitgevers in de gouden gids en zag mijn boek al in de winkels liggen. Meester Alberts van de lagere school drukte me in groep 8 op het hart dat ik later naar de school voor journalistiek zou gaan. Ik weet nog dat het me verraste, vond hij mijn opstellen echt zo leuk?

Annet, blogger voor mamaschrijft

Annet, blogger voor mamaschrijft

School voor Journalistiek

Tijdens de middelbare school was ik het zeker van plan: ik zou naar de school voor journalistiek in Utrecht gaan. Waarom ik toch een andere keuze heb gemaakt weet ik niet precies, maar ik ging toch liever zelf avonturen beleven dan ze te verzinnen op papier. Ook verdenk ik mezelf er inmiddels wel eens van dat ik door onzekerheid niet meer durfde wat ik eigenlijk het liefst zou doen. Daarnaast kreeg ik als tiener ook meer interesse in de maatschappij en de wereld om me heen en wilde praktisch iets betekenen voor een ander. Ik koos voor een sociale opleiding, samen met vriendinnen. Die studie heeft me gevormd en mijn huidige baan past heel goed bij me. Toch ben ik altijd blijven schrijven. Durfde af en toe een stukje aan familie en vrienden te laten lezen en werd blij van hun complimenten. Voelde dat ik iets wílde met het schrijven, maar wat precies? Met die vraag en in die ontwikkeling ben ik een beetje blijven hangen, een jaar of 25 zeg maar.

Alledaagse zaken van een blunderende mama

Bloggen voor mamaschrijft is voor mij een fijne stok achter de deur om te doen wat ik super leuk vind, maar waar ik ook onzeker over ben. De kritische stemmetjes in mijn hoofd zal ik voortaan uitlachen: de onderwerpen hoeven de wereld niet te verbeteren. Ze mogen juist gaan over alledaagse zaken van een regelmatig blunderende mama. Helemaal op mijn lijf geschreven. Ik hoop dat je mijn stukjes met plezier zult lezen!

 

 

 

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results