De juiste zonnebril.

De juiste zonnebril

De juiste zonnebril

Nikolien Martina-Doorenbos vervult dagelijks verschillende rollen, van moeder en vrouw tot inspirator en trainer, en weet als geen ander hoe uitdagend het is om te jongleren met een hoop ballen. “In mijn praktijk Moms&More begeleid en inspireer ik moeders in hun moederschap, work-life balance en in hun invulling van alle rollen. Mijn missie is om moeders te helpen ontdekken hoe zij vorm geven aan het moederschap en wat voor geweldige moeder zij op hun eigen manier zijn zonder daarbij perfect te hoeven zijn.”

 

Stralen zonder straling. Ik woon niet ver van de zee. Je zou het hippe Bloemendaalse strand bijna mijn achtertuin kunnen noemen, hoewel ik niet tot de Bloemendaalse beachclub incrowd behoor. Je kunt mij onmogelijk lang noemen, ik ben gezegend met nog een paar extra pondjes van de afgelopen winter (ok, en ook van de winter daarvoor), mijn rondingen zitten voornamelijk daar waar ik ze liever niet wil hebben, mijn haar is wel blond maar eerder verwaaid dan glanzend en golvend en we zullen het maar niet hebben over mijn melkflessen tint. Ik heb nu eenmaal niet het geduld voor lang bakken in de zon.

 

Een gezonde fashion statement. Nu eindelijk de eerste zonnestralen een feit zijn en dochterlief trots rond paradeert met haar nieuwe zonnebril kan ik natuurlijk niet achterblijven. Hoewel je van mij niet à-la-minute een Doutzen Kroes look-a-like maakt, voel ik me toch wat meer IT girl met een goede zonnebril als fashion statement. Niet alleen ik overigens, al jaren is de zonnebril de grote steun en toeverlaat van de coole meisjes en jongens, de VIP’s, de celebrities.  Met een mooie bril hoor je er helemaal bij. Tijdens de zoektocht naar een goede bril voor mijn dochter ben ik er achter gekomen dat een zonnebril eigenlijk een nog veel belangrijkere functie heeft. Niet alleen voor kinderen is een zonnebril essentieel voor de gezondheid, maar ook voor volwassenen. Zelfs voor de mensen met donkere ogen, die beweren geen last van de zon of het felle licht te hebben. Een goede zonnebril is net zo essentieel voor je als een zonnebrandcrème.

 

Wees gewaarschuwd. Een goede zonnebril beschermt je ogen tegen UV-A en UV-B stralen. UV-B stralen zorgen bij contact met je huid voor een bruine of rode tint, kunnen erg schadelijk zijn en kanker veroorzaken. Hoewel UV-A stralen niet zorgen voor een verbrande huid dringt deze straling dieper door je huid heen en zorgen zij wel voor vroegtijdige veroudering en rimpels. Ook is uit recentelijk onderzoek gebleken dat niet alleen UV-B maar ook UV-A bijdraagt aan huidkanker. Tegenwoordig is zo’n 10% van de huidkankers kanker aan het ooglid en dit percentage stijgt zorgwekkend snel. UV straling is ook een belangrijke veroorzaker van staar en slechtziendheid. En dit alles niet alleen op zonnige dagen, maar ook op bewolkte dagen gaat de werking van UV straling door en kan deze straling schadelijk zijn.  Bescherming van je ogen met een goede zonnebril is heel belangrijk om de schadelijke effecten van de UV stralingen tegen te gaan. Geen bril betekent ook geen bescherming. Draag je een zonnebril met donkere glazen maar zonder voldoende UV-A en UV-B bescherming, dan is dit zelfs nog schadelijker voor je ogen dan dat je helemaal geen zonnebril draagt. Je pupillen gaan namelijk wijder open staan door de donkere glazen en zo dringt de straling ongehinderd je ogen binnen.

 

Gezond paraderen. Gewapend met al deze waarschuwingen ben ik op zoek gegaan naar een goede, maar wel betaalbare en natuurlijk fashionable zonnebril voor mijzelf. Een waarbij ik op het Bloemendaalse strand de plank niet missla, maar waarbij ik wel mijn ogen bescherm en waarbij mijn zicht optimaal is tijdens zonnige  maar ook tijdens  bewolkte dagen.  Ik heb de ideale zonnebril gevonden in de Serengeti Giustina bril uit de Genus collectie. Volgens de leverancier heeft deze fotochromatische en gepolariseerde lenzen en speciale filters. Hierdoor past de bril zich automatisch aan elk type licht aan maar blijft het beeld toch scherp, helder en rustig. Deze zonnebril blokkeert bovendien 100% van het UVB-licht en maar liefst 98,5% van de UVA-stralen, veel meer dan alle geldende industriële normen.

En zo paraderen moeder en dochter samen zelfbewust over het strand, wetend dat we er met onze brillen niet alleen een stukje beter uitzien, maar ook een heel stuk gezonder bezig zijn, ook zonder glanzend en golvend haar.

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results