Do-it-yourself Smokey Eyes

Best gaaf, smokey eyes. Zeker voor een feestje. Met deze tips maak je ze zelf!

Iedereen herkent ze wel, de sensuele, verleidelijke smokey eyes. De Biba-look, zo heette de smokey eyes-look eerst, is ontstaan in Londen (Biba was daar een populaire kledingzaak in de jaren ’60 en ’70) en werd veel gebruikt in fashion magazines in de jaren ’70. Actrices waren de trendsetters met deze look, maar nu zien we deze sexy make-up in alle magazines terugkomen. Gewaagd maar vooral prachtig. Geen idee hoe je t aanpakt? Zorg ervoor dat je kindjes in bed liggen en sla aan t ‘knutselen’. Het lukt mij, dus jou ook! Hierbij een paar praktische tips om zelf je eigen ‘smokey glam look’ voor de feestdagen te creëren:

Stap 1: breng een stevige lijn van eyeliner, (tip: de Lord & Berry Silk Kajal Black Eye Pencil) aan rond het oog, langs je onderste en bovenste wimperrand. Veeg de lijn een beetje uit met een wattenstaafje.

Stap 2: Kleur je bovenste ooglid in met een zwarte oogschaduw, bijvoorbeeld de Lord & Berry Stardust Loose Eyeshadow Dark Black. Dit is een geconcentreerd zwart pigment poeder en geeft je ogen een waanzinnig intense blik. Zet met een kleine ronde borstel een banaanvormige vorm tot de vouw van je ooglid en wrijf de oogschaduw goed uit naar de arcadeboog toe.

Stap 3: Zet een lijn met vloeibare glanzende eyeliner op je bovenste ooglid. Begin in het midden en trek de lijn naar buiten. Zorg dat je een eyeliner hebt die je nauwkeurig kunt aanbrengen, met een taps toelopende punt, bijvoorbeeld de Lord & Berry Inkglam, een diepzwarte, glanzende eyeliner.

Stap 4: Maak je ogen af met mascara, de Lord & Berry MasCare Mascara is prachtig. Gebruik wat meer op je bovenste wimpers en iets minder op je onderste wimpers.

Stap 5:  Tot slot een lekker kleurtje op je lippen.  Deze twee zijn super: Uslu Airlines Lipgloss MFM en de Lord & Berry Lipstick 20100 Lust

 

 

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results