Grin and Beam: niet standaard, exclusief in Nederland en bovenal prachtig!

2 februari 2015

Na 15 jaar lang in het mediavak te hebben gewerkt heeft Mariken (43) eindelijk tijd voor haar twee echt grote passies: haar kinderen en ‘niet standaard mooie spullen’ waarmee elk interieur een upgrade krijgt.

Van media naar interieur

‘Na vele jaren de visie van anderen te hebben gevolgd voelde ik dat het tijd was om mijn eigen visie te volgen en om iets te creëren dat uitgaat van mijn eigen kracht en creativiteit. Ik heb het altijd een uitdaging gevonden om cadeaus te vinden voor vrienden of familie die niet ‘standaard’ waren en waar men op reageerde met ‘waar heb je dat toch vandaan!’ Dit bleek later ook de basis voor mijn eigen webshop Grin and Beam. Ik verkoop enkel en alleen unieke spullen. Van woonaccessoires tot schrijfwaren, van bad- & bodyproducten tot sjaals en van artwork tot serviezen. Het assortiment bestaat uit spullen die je in Nederland (nog) niet kunt kopen. Je ziet dat de producten, veelal van ontwerpers uit Europa en Amerika, met aandacht zijn ontworpen en vaak net even anders zijn dan wat je in veel andere shops vindt.

Ik opende Grin and Beam in oktober vorig jaar en toen ik niet lang daarna op de Flavourites Live beurs stond kreeg ik een compliment die ik nooit zal vergeten: een dame zei dat ze bij mij eindelijk iets vond wat ze echt nog nergens anders had gezien op de beurs. En dat is nou precies mijn doel! Haar opmerking raakte me echt en gaf me het gevoel dat ik goed bezig ben. Als starter heb je die bevestiging zo nu en dan hard nodig. ‘

Find something different

Alles wat ik in mijn shop verkoop zou ik zelf ook wel willen hebben. Ik vind mijn werk dan ook echt geweldig. Altijd en overal, elke dag weer, hou ik oren en ogen open. Ik maak foto’s van spullen die ik mooi vind en heb altijd een notitieboekje op zak en verlies mijn motto Find something different nooit uit het oog. Inspiratie doe ik op in winkels, maar ook bij mensen thuis, op beurzen en natuurlijk online. Ik ben, net als velen, fan van Instagram en Pinterest; eindeloos rondsnuffelen en verder doorklikken tot ik iets zie waarvan ik weet: Ja, dat wil ik hebben, dat past bij Grin & Beam! Het assortiment verandert daardoor ook continue. Ik woon zelf in een compleet zelf verbouwd appartement in hartje Rotterdam en de basis van mijn inrichting is licht en modern, maar juist door mijn webshop is de inrichting aan veranderingen onderhevig. Past helemaal bij mij, want zowel bij ons thuis als in de shop draait alles om verwondering, inspiratie en verrassing.

Naast beeldig ook praktisch

Het enthousiasme van Mariken werkt aanstekelijk maar vooral het feit dat ze echt unieke spullen verkoopt, maakt me nieuwsgierig. Ik duik de shop in en val meteen als een blok voor deze mooie opbergmanden. Niet zo vreemd: want aan opbergmanden bij ons thuis altijd een tekort. De mand is een uitkomt als er in jouw huis ook altijd teveel spullen rondslingeren. Lego, spelletjes, barbies of sjaals en handschoenen bijvoorbeeld. En hier geld uiteraard ook dat de manden exclusief bij Grin and Beam verkocht worden. Nice! Je zult ze niet snel in andere interieurs aantreffen. Naast opbergmanden ben ik ook dol op mooie foto’s en posters. Onze foto/posterwand is nog lang niet af namelijk. Ik ben in love met dit exemplaar (maar dan in het wit). Beeldig! En laten de kleuren van deze poster ook nog eens heel goed passen bij de andere afbeeldingen. Ik ga snel een lijst scoren en dan zal ik jullie tzt laten zien hoe mooi de poster in mijn interieur staat.

WIN! Speciaal voor de lezeressen van mamaschrijft stelt Mariken een prachtige opbergmand beschikbaar! Like Grin and Beam op Facebook en laat weten wat jij wilt opbergen in de mand. Wie weet ben jij de lucky winner, volgende week!

PS: En het is dat ik echt even gas terug moet nemen wat betreft nieuwe accessoires voor thuis, maar anders had een van deze vazen of kandelaren van Finnsdottir ook al lang een plekje gekregen. Ik noteer ‘m gewoon alvast op mijn verjaardagsverlanglijst. Ook al duurt dat nog vijf maanden ..

3 Reacties

 1. Cindy van Echtelt

  Wauw deze is wel heel gaaf met 4 kids zwerft er van alles rond in de huiskamer dit zou een mooie eyecatcher zijn waar al het speelgoed netjes in opgeborgen wordt ik zeg hebbennnnn!!!!

  Antwoord
 2. Frederique

  Speelgoed! Er is nooit genoeg opbergruimte voor speelgoed in dit huis 🙂 Ze zijn hartstikke leuk in ieder geval 🙂

  Antwoord
 3. Anita H.

  Ik kan wel meerdere handige toepassingen bedenken voor deze mand. Vooralsnog denk ik dat ik ‘m ga inzetten voor ingekomen post, mocht ik winnen.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.