Groningse smulhemel vol Amerikaans comfortfood.

Net op het moment dat ik nadacht over een taart voor de zesde verjaardag van mijn dochter, vierden we de verjaardag van het zoontje van een vriendin. Op tafel stond een mega piratentaart. Hij zag er fantastisch uit, maar smaakte ook nog eens verrukkelijk. Omdat het jongetje geen gluten mag, maakte Courtney, mijn held in dit verhaal, een glutenvrije taart. Nadat ik de taart had verorbert had ik een zorg (want het is toch een hele voorbereiding, zo’n verjaardag) minder: ik wist waar ik een taart ging bestellen!

Als thema  koos Robijn dit jaar voor sterren en, geen marsepein, maar room. Mmmm, daar kon ik me helemaal in vinden! Ik schakelde Courtney in en ja natuurlijk kon ze aan de wensen voldoen! De basis was een heerlijke chocoladecake met ‘butterscotch’. Voor volwassen had ik  nog een homemade chocoladetaart, gemaakt door een lief vriendinnetje, maar de taart van Courtney nam ook bij volwassenen gretig aftrek. De oooh’s en aaah’s over hoe lekker hij smaakte, volgend elkaar snel op.

 

Courtney bracht een groot gedeelte van haar jeugd door in de keuken van haar oma in Boston. Courtney gaat alleen voor de beste ingrediënten en heeft kwaliteit en authenticiteit hoog in het vaandel staan. Nou, en dat proef je! In haar winkeltje (A-straat 8-a) in Groningen (sommigen van jullie zullen er even voor om moeten J) zul je al watertandend een keuze maken. De cupcakes hebben heerlijk zoete namen als Banana Caramel en Maple Bacon. Komt allen en bezoek Courtney’s kitchen, ook wel de Groningse smulhemel genoemd.

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results