Groningse smulhemel vol Amerikaans comfortfood.

23 november 2013

Net op het moment dat ik nadacht over een taart voor de zesde verjaardag van mijn dochter, vierden we de verjaardag van het zoontje van een vriendin. Op tafel stond een mega piratentaart. Hij zag er fantastisch uit, maar smaakte ook nog eens verrukkelijk. Omdat het jongetje geen gluten mag, maakte Courtney, mijn held in dit verhaal, een glutenvrije taart. Nadat ik de taart had verorbert had ik een zorg (want het is toch een hele voorbereiding, zo’n verjaardag) minder: ik wist waar ik een taart ging bestellen!

Als thema  koos Robijn dit jaar voor sterren en, geen marsepein, maar room. Mmmm, daar kon ik me helemaal in vinden! Ik schakelde Courtney in en ja natuurlijk kon ze aan de wensen voldoen! De basis was een heerlijke chocoladecake met ‘butterscotch’. Voor volwassen had ik  nog een homemade chocoladetaart, gemaakt door een lief vriendinnetje, maar de taart van Courtney nam ook bij volwassenen gretig aftrek. De oooh’s en aaah’s over hoe lekker hij smaakte, volgend elkaar snel op.

 

Courtney bracht een groot gedeelte van haar jeugd door in de keuken van haar oma in Boston. Courtney gaat alleen voor de beste ingrediënten en heeft kwaliteit en authenticiteit hoog in het vaandel staan. Nou, en dat proef je! In haar winkeltje (A-straat 8-a) in Groningen (sommigen van jullie zullen er even voor om moeten J) zul je al watertandend een keuze maken. De cupcakes hebben heerlijk zoete namen als Banana Caramel en Maple Bacon. Komt allen en bezoek Courtney’s kitchen, ook wel de Groningse smulhemel genoemd.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.