Hooi hooi! Je kind als boer in de hoofdrol bij Farmcamps.

Laat je kind kennismaken met het boeren buitenleven op een echte boerderij. Het kan bij Farmcamps!

Toen ik klein was speelde ik vaak bij een vriendinnetje op de boerderij. Tussen de dieren, zien hoe biggetjes geboren werden, verstoppertje in de gigantische schuren en natuurlijk spelen met hooibalen. Wat een fantastische herinneringen. Helaas, de keren dat mijn kinderen op een echt werkend boerenbedrijf zijn geweest, zijn op een hand te tellen. Onlangs konden we er wel een bezoekje bij optellen. Een hele bijzondere om precies te zijn! We logeerden bij boer Johan en boerin Lucie en verbleven een weekend lang op hun prachtige boerenerf de Geele Bosch.

Behoud van het boerenleven FarmCamps is een waanzinnig leuk initiatief en focust op enerzijds de versterking in- en het behoud van het boerenbedrijfsleven en anderzijds op het feit dat kinderen heel blij worden van zien, horen, ruiken en proeven op de ‘boerderie’. Voor de meeste kinderen is de afstand tussen tuin en tafel reuzegroot. Ze weten nog maar weinig over de productiewijze en herkomst van voedsel en de rol die boeren daarin spelen. De inkomenspositie van veel agrarische bedrijven staat al jaren onder druk en sommige boerengezinnen leven zelfs onder de armoedegrens. Farmcamps levert op originele wijze een bijdrage aan de versterking en het behoud van het boerenbedrijfsleven door agrarische ondernemers zicht te bieden op herontwikkeling en rendementsverbetering. Boerengezinnen worden zo geholpen met het genereren van een goed inkomen én het vergroten van het maatschappelijk respect voor wonen, werken en leven op de boerderij.

Spelen in de natuur. FarmCamps richt zich in eerste instantie op jonge gezinnen met kinderen tot 12 jaar. Het is zo zonde en vooral niet goed dat ze tegenwoordig steeds minder buiten spelen, veel achter de spelcomputer zitten en structureel minder bewegen. Maar op de boerderij is dat wel anders. Robijn en Zeger mochten mee om de dieren te voederen en het land op. En een speurtocht op het erf, dat is toch veel leuker dan in een gemiddelde woonwijk? Het is wonderlijk om te zien hoe ogenschijnlijk simpele dingen, spelen in de hooischuur bijvoorbeeld, indruk maken op een kind. FarmCamps brengt jonge gezinnen in verbinding met een knusse, rustige en natuurlijke omgeving en creëert mogelijkheden om spelenderwijs de natuur, het platteland en het boerenbedrijf te (her)ontdekken en te beleven.

Voor ons was dit weekend een ervaring om nooit te vergeten. Terwijl op het zonnige terras de zelfgebakken koekjes (met hulp van de boerin Lucie) van Robijn eten en heerlijke koffie drinken, spelen Robijn en Zeger urenlang in de schuur. Tussen de koeien en pasgeboren kalfjes. Een jong poesje maakt het feest helemaal compleet. En wanneer ze een softijsje van superverse melk krijgen, is de stralende lach niet meer weg te denken.

Farmcamps is geopend tussen 1 april en 31 oktober en er gelden geen hoogseizoentoeslagen!

Farmcamps

Farmcamps

 

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results