10 hotspots in Amsterdam voor ouders en kinderen.

Fijn om te weten in welke horeca je welkom bent, samen met je kind. Ik verzamelde mijn favoriete hotspots in Amsterdam.

Wat mij betreft kunnen er niet genoeg plekken zijn in Amsterdam waar je terecht kunt met kinderen om lekker te ontbijten, lunchen of te borrelen. Het hoeft wat mij betreft niet helemaal fully focused te zijn op kids, maar wel een plek waar ze kunnen spelen, waar je mede-cappuccino drinker niet opkijkt als je peuter zijn vork drie keer laat vallen en waar het ook nog eens leuk is voor de ouder(s) zelf. Gelukkig kent Amsterdam genoeg horeca hotspots en er komen er steeds meer bij.

Hieronder deel ik mijn favoriete hotspots en een paar die op mijn wishlist staan.

Cana IJburg

Dit is een mooi en ruim ingedeeld restaurant voor zowel ouders als kinderen. Krijn is gelegen aan de haven van IJburg en heeft een heerlijke kaart voor jong en oud. Naast bijvoorbeeld overheerlijke pannenkoeken hebben ze ook superlekkere flamkuchen, daghappen en een bier- en wijnkaart om u tegen te zeggen. Absolute aanrader! Ook is er een speel/ theaterhoek voor de kleintjes en zoals ze zelf zeggen: “Wij zijn niet alleen kindvriendelijk, we zijn gewoon vriendelijk tegen iedereen. WELKOM!”
Update september 2017: Dit restaurant heette voorheen Firma Koek.

10 hotspots in Amsterdam voor ouders en kinderen.

Krijn IJburg

Amsterdam Roest

Amsterdam Roest zou je misschien niet direct in dit rijtje verwachten. Want Roest is een ruim opgezet restaurant met een vintage/industriele inrichting en bevindt zich in een loods. De bediening is heel vriendelijk, op de kaart staan voornamelijk kleine, erg lekkere hapjes en het is bijzonder betaalbaar. Binnen is er geen speelhoek, maar het is wel ruimtelijk genoeg om je als kind en ouder te kunnen vermaken en in de zomer kun je buiten heerlijk vertoeven op het bijbehorende stadsstrand of speelvlakte. Een fijne hotspot voor ouders én kids dus.

Raf in Roest Amsterdam

Raf in Amsterdam Roest.

De Kleine Parade

De kleine parade is een Amsterdamse hotspot in hartje Pijp en is helemaal ingericht op ouders en kinderen. De ene kant van de locatie is een winkel vol met kleding, speelgoed en ander moois van duurzame en betaalbare kindermerken. De andere kant is een ontbijt-/lunchroom waar je heerlijke zelfgemaakte sapjes en broodjes van lokale producten kunt eten. In dit gedeelte is ook een kindertafel met speelgoed, verkleedkleding, poppenhuis en boekjes voor de kids om mee te spelen. Achterin is een aparte ruimte met een lange tafel bedoeld voor activiteiten zoals schilder-, nagellak- of knutselfeestjes. Een inspirerend kindercafe in Amsterdam!

Melksnor

Melksnor op de Wibautstraat is een echte Amsterdamse hotspot voor ouders en hun kinderen. Qua eten kom je hier goed aan je trekken. Naast de geliefde pannenkoeken, vind je er ook broodjes en ander lekker eten voor kids. Maar ook kan je zelf smullen van een broodje ei met avocado of een heerlijke acai bowl. Terwijl jij aan je latte zit, kunnen de kids spelen met lego, boekjes lezen en nog veel meer. En in de zomer zit je hier heerlijk op het terras mét zandbak en heel veel speelgoed.

CT Coffee & Coconuts

CT Coffee & Coconuts bevindt zich in het oude Ceintuur Theater en is nu een ‘funky and fresh place’ midden in de Amsterdamse Pijp. Al heb je hier geen speelhoek speciaal voor de kleintjes, het is wel een fijne plek om naartoe te gaan. CT Coffee & Coconuts is namelijk heel ruim opgezet, in de breedte en in de hoogte. De kaart is super smaakvol en gezond, en de kinderen kunnen kokosmelk uit een kokosnoot drinken, hoe leuk is dat! Ook heb je genoeg ruimte om je kinderwagen rond te rijden.

Pllek

Pllek is een hele industriële, hippe en artistieke hotspot aan de overkant van het IJ. Dit is één van de Amsterdamse plekken waarvan de trip ernaar toe alleen al de moeite waard is, want je gaat met het pondje. Erg leuk voor kids! Pllek heeft een kiezelstrand waar ze heerlijk kunnen rennen, spelen en scheppen terwijl jij, in de zomer, met een glas wijn op het terras in het zonnetje zit. Geen zomer? Dan is het binnen heerlijk. Er is een grote haard waar je omheen kunt zitten en er is ruimte genoeg. Ook is er een apart gedeelte waar op zondag vaak activiteiten voor kinderen worden georganiseerd, zoals theater. En last but zeker not least, de kaart is lekker en creatief. Zo kun je voor je kind een ‘Broodje Aap’ bestellen, met chocopasta en banaan.

Pllek Amsterdam

Meer hotspots in Amsterdam:

Andere hotspots waar ik zelf nog niet ben geweest, maar waar mede-moeders enthousiast over zijn:

Blender Amsterdam – kids concept store met kinderkleding, cadeautjes & accessoires en een kindvriendelijk café met grote speelruimte

Flinders Cafe – biedt ontbijt, lunch en diner en als kind stel je je eigen kindermenu samen. Er is zelfs aan babies en peuters gedacht.

MiniMarkt – kids concept store met ontbijt, lunch & taart, kleding, kado’s voor kinderen en volwassenen, accessoires, kinderkapper en kinderfeestje.

En er zijn vast nog veel meer leuke, inspirerende hotspots in Amsterdam voor ouders en kinderen. Wil jij jouw favoriete hotspots delen? Post ze hieronder.

Ga je binnenkort uit eten? Dan heb ik nog een tip voor je. Check eerst Het Laatste Tafeltje voor leuke lunch- en dinerdeals.

Lees ook:

De 7 leukste speelplekken in Amsterdam
7 x uit eten met kinderen in Amsterdam.

10 hotspots in Amsterdam voor ouders en kinderen.

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Type to Search

See all results