10 hotspots in Amsterdam voor ouders en kinderen

Fijn om te weten in welke horeca je welkom bent, samen met je kind. Ik verzamelde mijn favoriete tentjes in Amsterdam.

Wat mij betreft kunnen er niet genoeg plekken zijn in Amsterdam waar je terecht kunt met kinderen om lekker te ontbijten, lunchen of te borrelen. Het hoeft wat mij betreft niet helemaal fully focused te zijn op kids, maar wel een plek waar ze kunnen spelen, waar je mede-cappuccino drinker niet opkijkt als je peuter zijn vork drie keer laat vallen en waar het ook nog eens leuk is voor de ouder(s) zelf. Gelukkig kent Amsterdam genoeg horeca hotspots en er komen er steeds meer bij. Hieronder deel ik mijn favorieten en een paar die op mijn wishlist staan.

Firma Koek

Dit is een mooi en ruim ingedeeld restaurant voor zowel ouders als kinderen. Firma Koek is gelegen aan de haven van IJburg en heeft een heerlijke kaart voor jong en oud. Naast bijvoorbeeld overheerlijke pannenkoeken hebben ze ook superlekkere flamkuchen, daghappen en een bier- en wijnkaart om u tegen te zeggen. Absolute aanrader! Ook is er een speel/ theaterhoek voor de kleintjes en zoals ze zelf zeggen: “Wij zijn niet alleen kindvriendelijk, we zijn gewoon vriendelijk tegen iedereen. WELKOM!”

Amsterdam Roest

Amsterdam Roest zou je misschien niet direct in dit rijtje verwachten. Want Roest is een ruim opgezet restaurant met een vintage/industriele inrichting en bevindt zich in een loods. De bediening is heel vriendelijk, op de kaart staan voornamelijk kleine, erg lekkere hapjes en het is bijzonder betaalbaar. Binnen is er geen speelhoek, maar het is wel ruimtelijk genoeg om je als kind en ouder te kunnen vermaken en in de zomer kun je buiten heerlijk vertoeven op het bijbehorende stadsstrand of speelvlakte.

Raf in Roest Amsterdam

Raf in Roest Amsterdam

De Kleine Parade

De kleine parade ligt in hartje Pijp en is helemaal ingericht op ouders en kinderen. De ene kant van de locatie is een winkel vol met kleding, speelgoed en ander moois van duurzame en betaalbare kindermerken. De andere kant is een ontbijt-/lunchroom waar je heerlijke zelfgemaakte sapjes en broodjes van lokale producten kunt eten. In dit gedeelte is ook een kindertafel met speelgoed, verkleedkleding, poppenhuis en boekjes voor de kids om mee te spelen. Achterin is een aparte ruimte met een lange tafel bedoeld voor activiteiten zoals schilder-, nagellak- of knutselfeestjes. Een inspirerend plekje!

Blijburg

Jawel, op 7 oktober is Blijburg weer heropend nadat het een tijd is dicht geweest en hier is het prima vertoeven. Blijburg biedt een heerlijke hernieuwde kaart met veel vegetarische gerechten. Chef-kok Else de Bruin werkt zo veel mogelijk met producten uit de buurt, scharrelvlees en duurzaam gevangen vis en ze voeren een biologische wijnkaart. Voor kinderen is het er heerlijk vanwege het fijne strand wat Blijburg heeft waardoor ze perfect kunnen buitenspelen. “In de zomer limo en lekker zwemmen en in de winter lekker chocomel en spelletjes bij de open haard.” Er staat een kindertafel en soms organiseren ze theater in de kapel.

CT Coffee & Coconuts

CT Coffee & Coconuts bevindt zich in het oude Ceintuur Theater en is nu een ‘funky and fresh place’ midden in de Amsterdamse Pijp. Al heb je hier geen speelhoek speciaal voor de kleintjes, het is wel een fijne plek om naartoe te gaan. CT Coffee & Coconuts is namelijk heel ruim opgezet, in de breedte en in de hoogte. De kaart is super smaakvol en gezond, en de kinderen kunnen kokosmelk uit een kokosnoot drinken, hoe leuk is dat! Ook heb je genoeg ruimte om je kinderwagen rond te rijden.

Pllek

Pllek is een hele industriële, hippe en artistieke locatie aan de overkant van het IJ. De trip ernaar toe is al de moeite waard, want je gaat met het pondje. Erg leuk voor kids! Pllek heeft een kiezelstrand waar ze heerlijk kunnen rennen, spelen en scheppen terwijl jij, in de zomer, met een glas wijn op het terras in het zonnetje zit. Geen zomer? Dan is het binnen heerlijk. Er is een grote haard waar je omheen kunt zitten en er is ruimte genoeg. Ook is er een apart gedeelte waar op zondag vaak activiteiten voor kinderen worden georganiseerd, zoals theater. En last but zeker not least, de kaart is lekker en creatief. Zo kun je voor je kleintje een ‘Broodje Aap’ bestellen, met chocopasta en banaan.

De Cantine

De Cantine is een plek waar ik graag naartoe met mijn kinderen omdat het ten eerste dichtbij mijn huis is, maar ook omdat het een fijne sfeer heeft en een aparte kinder-/speelhoek. De kaart is lekker en gevarieerd en De Cantine heeft dierenwelzijn en smaak hoog zitten. Daarom kopen zij het vlees bij Lindenhoff. Wij komen hier vaak voor een pannenkoek en daghap, en het telkens weer super lekker en gezellig!

Andere plekken waar ik zelf nog niet ben geweest, maar waar mede-moeders enthousiast over zijn:

Blender Amsterdam – kids concept store met kinderkleding, cadeautjes & accessoires en een kindvriendelijk café met grote speelruimte

Flinders Cafe – biedt ontbijt, lunch en diner en als kind stel je je eigen kindermenu samen. Er is zelfs aan babies en peuters gedacht.

MiniMarkt – kids concept store met ontbijt, lunch & taart, kleding, kado’s voor kinderen en volwassenen, accessoires, kinderkapper en kinderfeestje.

En er zijn vast nog veel meer leuke, inspirerende plekken in Amsterdam voor ouders en kinderen. Wil jij jouw favoriete hotspots delen? Post ze hieronder.

Lees ook:

De 7 leukste speelplekken in Amsterdam
Als kind opgroeien in Amsterdam: do or don’t

Share this post:

Type to Search

See all results