Huidverzorging is belangrijker dan je denkt.

Huidverzorging is belangrijk. Deze tips van een schoonheidsspecialist zijn geniaal.

Als werkende moeder loop ik ook iedere ochtend weer te haasten: kinderen in de kleren, haartjes netjes kammen, tandjes poetsen en tussendoor vul ik broodtrommels. En iedere dag weer vind ik gelukkig ook nog de tijd om mezelf op te frissen en af te stoffen. Wat er ook gebeurt, ik verlaat representatief mijn huis en huidverzorging heb ik hoog in het vaandel.

Tijdgebrek, ons allen wel bekend. Inmiddels heb ik mezelf een paar trucjes aangeleerd die ervoor zorgen dat ik, hoe beperkt mijn tijd ook is, uitgerust en goed verzorgd door het leven ga. Even die twee jaar vergetend, dat de jongste standaard om 5.00 uur klaarwakker was en mijn man en ik beiden oververmoeid waren en soms uit puur zelfbehoud om 21.00 uur het licht uit deden.

Ook in je huidverzorging kun je multitasken, daar zijn wij vrouwen toch sterren in?! Hieronder mijn persoonlijke favorieten op een rijtje:

Tip 1: Een masker tijdens het aankleden van je kinderen (of tijdens het strijken, stofzuigen of een ander huishoudelijk klusje). Geeft je huid een snelle opkikker. Heb je echt geen tijd, gebruik dan eens een serum als extra booster voor een direct stralende huid.

Tip 2: Laat eyepads of een oogmasker (tegen wallen, kringen en fijne lijntjes) hun werk laten doen tijdens het tandenpoetsen. Heb je veel last van vochtwallen (verdikking onder je ogen) als je opstaat? Probeer deze tip dan eens; zet met beide wijsvingers van binnen naar buiten matige druk op je onder oogkasrand. Houd 6 seconden vas en ga zo door tot het bot net voor je slapen. Herhaal maximaal 2 keer. Hiermee drijf je het vocht af en verdwijnt je wal zienderogen.

Tip 3: Gebruik eens een scrubhandschoen tijdens het douchen in de ochtend. Doe hier je favoriete douchegel op en wassen maar. Je huid tintelt heerlijk doorbloed de dag tegemoet. Dep jezelf droog en smeer jezelf lekker in met bodylotion. Je voelt je gelijk heerlijk fris en fruitig, en dit straal je ook uit!

Tip 4: Doe maximaal twee keer per week een beetje peeling door je reinigingsmelk, afspoelen met lauwwarm water, na reinigen met een watje met lotion, et voilà, je huid is geëxfolieerd en gereinigd in een handeling. Nog een (gekleurde) dagcrème en wat mascara en je bent ‘ready to go’!

Tip 5: Doe in plaats van een nachtcrème eens een dun laagje crème-masker op je gezicht, even laten intrekken en hup je bedje in. Geeft je huid een extra dosis voedingsstoffen terwijl jij bijkomt van weer een hectische dag.

Tip 6: Nagels vijlen, nagelriemen terugduwen en je nagelriemen insmeren met nagelriemolie tijdens het tv-kijken. Of neem eens een voetbad. Daarna vijl je wat eelt en smeer je je voeten in met een voetencrème. Heerlijk ontspannend!

Tip 7: Nog een beetje dagcrème, serum of bodylotion aan je handen? Smeer je nagelriemen, vingers en handen ermee in. Restjes afspoelen is zonde, dan kun je het beter gebruiken op plaatsen die het ook nodig hebben!

En: Gun jezelf een uurtje vrije tijd! Nog relaxter is het natuurlijk om een hele avond heerlijk te tutten in de badkamer, lekker in bad met een maskertje op je gezicht, je lichaam scrubben, boekje lezen, kaarsje aan en een kop thee binnen handbereik.

 

 

 

 

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results