Last minute glamping met het gezin? Dat kan bij Natuurlijk Glamping in Flevoland.

Afgelopen weekend mochten wij twee dagen doorbrengen op de gloednieuwe pop-up camping Natuurlijk Glamping in Zeewolde. Gloednieuw inderdaad, omdat de camping afgelopen weken uit de grond is gestampt door een groep mensen die normaal gesproken evenementen organiseert en op dit moment dankzij Corona zonder werk zitten. Uit veel enthousiasme en een hoop ambitie is dit pareltje ontstaan.

Zaterdagmiddag mochten we om 15.00 uur inchecken. Na een ritje van slechts 40 minuutjes vanuit Amsterdam met drie supervrolijke kids (want het vooruitzicht om samen in een grote tent te slapen is zó spannend) kwamen we aan bij de receptie en werd ons uitgelegd waar de accommodatie is en wat er aan animatie te doen is het weekend.

Last minute glamping met het gezin? Dat kan bij Natuurlijk Glamping in Flevoland.

Accomodaties bij Natuurlijk Glamping

Al snel vonden we onze tent! We verblijven in de Paradise, een toffe tent met 4 heerlijke bedden en een campingbed voor Fehla. Naast onze tent stond nog een tentje met 2 bedden, dus je zou er in principe met veel meer mensen kunnen slapen, of de kinderen apart kunnen leggen als ze daar oud genoeg voor zijn.

Last minute glamping met het gezin? Dat kan bij Natuurlijk Glamping in Flevoland.

Er zijn een aantal verschillende soorten tenten waaruit je kan kiezen. Allemaal heel leuk, sommige met een houten vlonder eronder en ervoor en een andere tent met een voortent. De opties vind je hieronder en op de website van Natuurlijk Glamping.

Last minute glamping met het gezin? Dat kan bij Natuurlijk Glamping in Flevoland.
Last minute glamping met het gezin? Dat kan bij Natuurlijk Glamping in Flevoland.

Stroom, Wifi, schoon sanitair en lekkere bedden!

Ben je niet zo’n held in die-hard kamperen, net zoals wij? Dan is glamping dus ook misschien wel wat voor jou. Niet met je wc-rolletje naar het toiletgebouw lopen, want dat hangt gewoon netjes in het ultiem schone Badhuis.

En wat ik heel fijn vond is dat alle tenten stroom, WiFi, een koelkast en heerlijke bedden hebben. En in onze tent kon je gewoon rechtop staan, ook wel zo comfortabel. Genoeg luxe, en toch het echte camping gevoel buiten in de natuur.

Restaurant Natuurlijk

In het midden van het tenten terrein staat een overkapping waar de hele dag gratis koffie, thee en limo te krijgen zijn. En eten doe je in Restaurant Natuurlijk: een ruim opgezet restaurant, leuk gestyled ook, en met elke avond een ander thema qua eten. Zaterdagavond aten wij Grieks, en dat viel heel erg in de smaak bij mijn kids. Ze konden namelijk kiezen uit veel verschillende dingen op een uitgebreid buffet waaronder natuurlijk frietjes.

Last minute glamping met het gezin? Dat kan bij Natuurlijk Glamping in Flevoland.

Ze houden in het restaurant ook rekening met allergieën. Deze kan je aangeven bij je boeking. In de keuken doen ze bijvoorbeeld weinig met noten en als ze die gebruiken dan houden ze ze goed gescheiden van de rest van het eten. Dat vond ik al een heel fijn idee aangezien Izzie allergisch is voor van alles en nog wat.

Kampvuur

Na het eten kwamen alle kids en ouders bijeen rond het kampvuur. Een groot succes hier, want daar konden ze op stokken zelf broodjes en marshmallows bakken. Zo schattig!

Last minute glamping met het gezin? Dat kan bij Natuurlijk Glamping in Flevoland.

Na een paar dansjes, wat nieuwe vriendschappen en een zak marshmallows achter de kiezen, zijn we rustig richting de tent gelopen en hebben we daar nog samen een filmpje gekeken in bed – thank god for wifi. Het was best fris in de tent, maar gelukkig lagen er dikke dekens waaronder je prima slaapt.

Ontbijtbuffet: eitjes, vers brood en sapjes

De volgende dag hebben we eerst uitgebreid gegeten bij het ontbijtbuffet. Lekker met versgeperste sappen en scrambled eggs! Zo ideaal ook, het eten kan je er gewoon bij boeken. Daarna gingen de kinderen door naar de animatie, waar slingers werden gemaakt. Hoe druk ze daarmee kunnen zijn, echt leuk! Mede te danken aan het altijd vrolijke animatieteam.

Vervolgens nog een beetje voetballen buiten, klimmen en schommelen en daarna hebben we een familieskelter gehuurd om mee over de camping te rijden. We twijfelden tussen kanoen en skelteren. Met de kano kan je het natuurgebied rond, dat leek ons superleuk maar Fehla zag het niet zo zitten. Je kan overigens in dat water ook zwemmen, er is een klein strandje met een speeltuin erbij.

De omgeving

Natuurlijk Glamping ligt in Zeewolde in Flevoland. Aan stranden in Flevoland heb je volop keus! Zo kan je bijvoorbeeld naar het IJsselmeer of naar het strand Zeewolde. Andere mooie plekken zijn het Markermeer en de Randmeren omringd door stranden. Ook voor de allerkleinste zijn enkele stranden in Flevoland erg toegankelijk. Speciale afzettingen zorgen ervoor dat de kinderen onbekommerd kunnen spelen. En dolfijnen kijken kan in het mooie Dolfinarium in Harderwijk. Genoeg mogelijkheden voor uitstapjes dus.

Corona?

Uiteraard wordt er op de camping rekening gehouden met de richtlijnen van het RIVM. De looproutes in het restaurant zijn één richting, het Badhuis wordt goed schoon gehouden en overal staan ontsmettingspompjes. Ik voelde me heel veilig daar. Bij Natuurlijk Glamping kom je echt voor een veilig en zorgeloos verblijf. Het is een fijne locatie voor een heerlijke vakantie. En momenteel is er nog genoeg beschikbaarheid omdat het er net staat. Dus voor wie nog een staycation zoekt, een aanrader dus!

Quanta Costa?

De camping met bijvoorbeeld een accommodatie van 4 personen is al te boeken vanaf 395,- euro voor een weekend. Een verblijf van een midweek of week kan ook. Kortom: een heerlijk verblijf in een mooie, groene omgeving!

Onze avonturen op de camping zie je ook in deze video!

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results