5x leuk om te doen in de herfstvakantie. Tips!

De helft van Nederland mag maandag weer naar school maar hier begint de herfstvakantie pas net. Zoek je iets leuks om te doen met je kids? Ik heb vijf héle leuke tips!

De herfstvakantie staat weer voor deur, even lekker bijkomen van school voor de kids in onze regio. Meestal gaan mijn kinderen een of twee nachtjes naar opa en oma, maar ik plan ook vaak iets leuks om te doen met ze. De bioscoop is altijd een succes, het theater ook. Maar er zijn komende herfstvakantie nog veel meer leuke dingen om te doen. Hier komen ze!

Vijf leuke activiteiten en festivals om te doen in de herfstvakantie

1. Cinekid Festival

Elk jaar organiseert Cinekid voor kinderen van vier tot veertien jaar op de Westergasfabriek in Amsterdam en in meer dan 35 filmtheaters in Nederland het Cinekid Festival. Op dit festival worden zo’n 150 bijzondere films en televisieprogramma’s vertoont. Daarnaast zijn er allerlei leuke workshops en masterclasses voor kinderen om te doen en creëren ze met de meest innovatieve tools, games, installaties en apps, de grootste digitale speeltuin van de wereld: het MediaLab.

Waar? Westergasfabriek Amsterdam
Leeftijd: 4-14 jaar
website: https://www.cinekid.nl/festival/programma/2017

5x leuk om te doen in de herfstvakantie. Tips!

2. Mini City

Vanaf aanstaande zaterdag t/m 29 oktober, kunnen kinderen van drie tot tien jaar in Stadshart Amstelveen hun favoriete beroep voor één dag uitoefenen. Kinderen krijgen de kans om in 8 speelplaatsen spelenderwijs verschillende beroepsthema’s te ontdekken. Op het Binnenhof is een schoonheidssalon, een theater, een supermarkt, een politiebureau, een pizzeria, een bloemist en een bouwplaats. Onder professionele begeleiding kunnen de kinderen hun eigen invulling geven aan het beroep van hun keuze. Naast het op opdoen van ‘werkervaring’, is er een treasure hunt in het Stadshart waarbij er items uit de winkels van Mini City verstopt zijn in de etalages van de winkels in het winkelcentrum. 

Waar? Amstelveen
Leeftijd: 3-10 jaar
website: www.stadshartamstelveen.nl

Mini City Amstelveen

Mini City Amstelveen

3. Museumkidsweek

Een groeiend aantal musea organiseert deze herfstvakantie tal van speciale, spannende kinderactiviteiten in de Museumkidsweek. De deelnemende musea geven hun activiteiten een spannend tintje en sluiten daarmee aan op het thema van de Kinderboekenweek: griezelen. Alle activiteiten en deelnemende musea zijn te zien op . 

Daarnaast kan je bij de deelnemende musea op zoek naar het spannendste plekje om met het speciale Tikkit-fotokader een selfie te maken. Als je die foto upload op museumkidsweek.nl, maak je kans op de hoofdprijs. De hoofdprijs (4 x) is een vip-weekend voor het winnende kind met zijn/haar familie, waarbij een spannende avondontvangst in een Kidsproofmuseum uiteraard niet ontbreekt. 

Waar? Nederland, Amsterdam
Leeftijd: Alle leeftijden
website: www.museumkidsweek.nl

4. Naturalis – Tentoonstelling GIF! (Freek Vonk)

Slangen, spinnen en kikkers: in Naturalis zijn tientallen levende, giftige dieren en planten te zien. In de tentoonstelling GIF! ontdekken bezoekers waarom sommige dieren en planten giftig zijn en hoe gif werkt. Naturalis-onderzoeker dr. Freek Vonk en zijn collega-onderzoekers van Naturalis vertellen meer over het nut en de noodzaak van onderzoek naar gif. In de tentoonstelling kom je oog in oog te staan met o.a. een gilamonster, vogelspinnen en Freeks favoriet: de koningscobra. Bezoekers maken een eigen maaltijd van ‘giftige’ paddenstoelen, zien de dierverzorger aan het werk, gaan net als dr. Freek Vonk op onderzoek uit en krijgen inzicht in de werking van gif door live demonstraties. En… kids mogen hun volle Appie spaarboek meenemen. 😉

Waar? Leiden, Naturalis
Leeftijd: Alle leeftijden
website: https://www.naturalis.nl/nl/bezoek/in-het-museum/gif/

Naturalis Freek Vonk GIF!

5. Klokhuis Maakland Festival

In de herfstvakantie organiseert Beeld en Geluid het Klokhuis MaakLab Festival! Twee weken lang kunnen kinderen samen met (groot)ouders creatief aan de slag bij Beeld en Geluid. Dingen maken is leuk, leerzaam en goed voor de ontwikkeling van je creativiteit! In navolging van de NTR-uitzendingen van Klokhuis maakt en het succesvolle Klokhuis MaakLab organiseert Beeld en Geluid het festival. Ga lekker knutselen met garen, metaal, animatie en nog veel meer! 

Tijdens het festival vinden er dagelijks creatieve activiteiten plaats, tussen 11.00 en 16.00 uur. De evenementen vinden plaats tot en met 29 oktober. Voor meer informatie over de activiteiten tijdens het Klokhuis MaakLab Festival, kijk op .

Waar? Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Hilversum
Leeftijd: Tot en met 12 jaar

Website: www.beeldengeluid.nl/maaklab

  5x leuk om te doen in de herfstvakantie. Tips!

Klokhuis Maaklab

Klokhuis Maaklab

Lees ook:
Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results