Madelyv: nieuwste aanwinst aan het draagdoekenfront

5 juni 2014

Marleen Vos, sinds een paar maanden mama van prachtige dochter Anaïs, is fervent draagdoekengebruikster en testte de nieuwste aanwinst in draagdoekenland uit: Madelyv Amsterdam.

You see? Always works!

Draagdoeken. Sinds een vakantie in Marokko met een drie maanden oude baby was ik om. Onze lokale huishoudster zag het meisje huilen, bedacht zich geen moment en knoopte haar kordaat in pakweg zeven seconden op haar rug. Gewoon, in een theedoek. Twee blije kraaloogjes piepten eruit en het wurmpie heeft geen kik meer gegeven. ‘You see? Always works!’ Nu doe ik dat met die theedoek nog steeds niet na, maar ook met mijn Westerse designlap heb ik al-tijd succes. Mijn eigen kleine meisje verkent de wereld al drie maanden intens tevreden op borsthoogte. Beentjes in de zogenaamde M-houding – helemaal ergonomisch verantwoord, zeker in vergelijking met sommige draagzakken –, hoofdje eruit, tien minuten om zich heen kijken en… tukken. Trams, schreeuwende marktkooplui, auto’s, het doet haar allemaal niks, zelfs al struin ik nog minstens een uur door de stad.

Ja zo’n lief, warm bolletje tegen je aan is heerlijk. En hoewel dat wijffie van mij toch behoorlijk aan de maat is, draagt een doek een stuk minder zwaar dan een draagzak. Plus: voor wie net als ik op twee hoog midden op de Albert Cuypmarkt woont, scheelt het een hoop gestuntel met kinderwagens op veel te smalle trappen. Hoe kun je in de stad nog zónder, zou ik bijna zeggen.

100% natuurlijke materialen: geen gezweet!

Nieuwste aanwinst aan het draagdoekenfront is Madelyv Amsterdam. Het merk onderscheidt zich door de mooie, luxe stoffen en de fijne kadoverpakking waarin je doek op de mat valt. Maar wat mij betreft de grootste pré: naast 100% katoen, bestaan de doeken ook in 100% linnen. Hulde! Want als ik dan een nadeel moet noemen van draagdoeken dan is het wel dat klamme gezweet zodra het kwik de twintig graden aantikt. Hoe weinig je ook aantrekt.

Inmiddels loop ik rond met deze zandkleurige beauty met roze bies. Of ik er blij mee ben? Ja. Maar, eerlijk is eerlijk, was mijn eigen doek al geen eitje in het begin (vijf meter stof + ongeduldige baby + nog ongeduldigere moeder én vader leidde de eerste paar dagen standaard tot gekrijs – en niet alleen van onze baby), de doek van Madelyv is er één voor gevorderden. Maar zoals met alle babygerelateerde zaken: houd vol. Desgevraagd vertelden de dames van Madelyv dat de stof zonder rek een bewuste keuze was. Want: wanneer je kindje er eenmaal goed in zit, is bijstellen niet meer nodig en blijft hij de hele wandeling stevig zitten. Dit vergt enige oefening, want als je per ongeluk iets te strak hebt geknoopt, kun je weer opnieuw beginnen. Maar na een paar keer proberen had ik de juiste wijdte in de vingers. Inderdaad, een Madelyv blijft strak zitten. En relatief luchtig. En de gouden tip om je handen écht vrij te hebben: rol een handdoekje in het nekgedeelte voor steun voor het hoofdje van je baby. Iets dat ook net wat beter werkt met een stuggere doek!

Ps Wil je ook aan de draagdoek en zit je te hannesen met de standaardknopen: check dan deze techniek. Vooral fijn als je kindje net wat groter is.

WIN: Wil je een draagdoek van Madelyv winnen? LIKE Madelyv Amsterdam dan nu op Facebook en wie weet draag jij je baby binnenkort op een comfortabele en fashionable manier heel dichtbij je!

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.