Meivakantie: 3 leuke dingen om met de kids te doen in Amsterdam.

De meivakantie is alweer in volle gang en de lente heeft zich al enkele keren laten zien. Nog geen plannen? Lees snel verder!

Het mag dan een beetje wisselvallig zijn geweest; het milde weer is sowieso een feit en de bloemen en bomen staan weer volop in bloei. We zijn alweer helemaal in de ban van wat er in mei allemaal te beleven valt met de kids. Heb je voor de rest van de meivakantie nog niet zoveel op het programma staan, dan hier een paar leuke tips! Sommige activiteiten kun je ook na de vakantie doen, waarbij je het voordeel hebt dat je de meivakantiedrukte ontloopt.

Lekker in de buitenlucht

Ja, als het even meezit, willen we toch wel zoveel mogelijk buiten zijn deze maand. Elk straaltje zon meepikken en heerlijk van die zoete lentelucht genieten. Dat wordt dus veel naar het park gaan, lekker fietsen en hier en daar een kindvriendelijk terrasje pakken. Maar er is nóg een leuke optie: een kleine excursie maken! Want Veerdienst Amsterdam vaart naar het forteiland Pampus en het pittoreske Muiden – en t/m 13 mei is dat met een stadspas voor kinderen geheel gratis. Op Pampus en in het Muiderslot worden gratis rondleidingen en speurtochten voor kinderen georganiseerd. Bovendien kun je in Muiden langs het schilderachtige haventje struinen en in Pampus genieten van een prachtig terras aan het water, met uitzicht over het IJmeer. Hoe dan ook heerlijk bootjes kijken dus! Vergeet daarbij niet je zonnebril op te doen, want als de zon schijnt kan het licht behoorlijk fel reflecteren – en het is bij het water toch wel fijn om je kiddo’s in het oog te kunnen houden. Ik houd zelf erg van lichte zonnebrillen van Ray-Ban, bijvoorbeeld hier te vinden. Mocht het gaan regenen, dan is er binnen in het slot of fort ook veel te zien en beleven.

Interactieve tentoonstellingen

Laten we eerlijk zijn: we wonen in Nederland, dus de kans dat het gaat regenen is reëel. Elke doorgewinterde ouder weet dat je je daar ook op moet instellen als je uitjes met de kids plant. Back-ups en Plan B’s dus! Nu kunnen musea best leuk zijn voor kinderen, maar ze worden toch al gauw een beetje saai; vooral als de kids zelf niets kunnen doen. Maar interactieve tentoonstellingen die kindproof zijn, vind je zeker niet alleen in NEMO! De meeste musea organiseren van tijd tot tijd speciaal voor kinderen activiteiten en bijzondere, interactieve rondleidingen.

Wat dacht je bijvoorbeeld van de Piratenweken in het scheepsvaartmuseum? Stoomschepen en VOC-schepen worden een paar dagen omgetoverd tot heuse piratenschepen en de kinderen kunnen zelf de piraat uithangen. Met voorstellingen, rondleidingen, verhalen en schmink belooft het een leuk festijn te worden. Piraten niet jullie ding? Misschien kies je dan liever een speurtocht naar de Romeinen in het Allard Pierson Museum, een interactieve rondleiding over de Gouden Eeuw in het Amsterdam Museum of het ontdekken van geheimen met de hele familie in het Rijksmuseum. Het wemelt van de leuke opties!

Creatieve workshops

En nu we het toch hebben over activiteiten in het museum; veel musea organiseren ook leuke kunst- of knutseluurtjes voor kinderen met interessante thema’s. Zo geeft het Cobra museum op 6 mei een workshop, ‘Kos-Mo-Bile’, waarbij de kids een mobiel gaan maken die doet denken aan de ruimte en is geïnspireerd op kunst van Eugène Brands. En is het in de meivakantie allemaal een beetje teveel en weet je zelf ook niet meer hoe je de kids kan vermaken? Meld ze dan aan voor de 4 uur durende Kinderworkshop XXL van de Teekenschool, die deel uitmaakt van het Rijksmuseum. Daar kunnen ze lekker gek met kunst omgaan en steken ze ook nog wat op.

Bekijk ook eens onze tips met betrekking tot de leukste speelplekken in Amsterdam. Wat zijn jullie tips voor deze maand?

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results