Meivakantie in Denemarken. Een aanrader!

Denemarken kent in mei al veel zonuren. Het is overal vrij rustig en de Denen zijn zo gastvrij. Ik werd verliefd op Denemarken tijdens de meivakantie!

Prachtige natuur en kinderen zijn overal welkom!

Momenteel (meivakantie) verblijven we in Ebeltoft, een klein kustplaatsje in Djursland. Nog nooit waren we in Denemarken, maar we zijn verliefd geworden. Dacht ik eerst dat Denemarken, behalve hip Kopenhagen, niet echt mijn cup of tea was, nu ben ik om! Groen, ruim, idyllisch, veel kust, lekker eten en in heel Denemarken staat kindvriendelijkheid hoog op de prioriteitenlijst. Overal zijn speelplaatsen, ligt speelgoed en staan er lekkere mini-maaltijden op de kaart. Spelen kan gewoon op straat en natuurlijk in de prachtige bossen of uitgestrekte natuurgebieden. De ‘pas pa mig’ borden waarschuwen bestuurders voor spelende kinderen op straat.

Een fantastische bestemming voor de meivakantie.

Mei is een perfecte periode om naar Denemarken te gaan. De natuur is op zijn mooist met frisse blaadjes aan de bomen, prachtige bloemen en enorme knalgele koolzaadvelden. Daarnaast schijnt de zon ook nog eens veel meer uren dan in Nederland. Terwijl het in Nederland regent en fris is, liggen wij aan het einde van de dag op heerlijke ligbedden in de zon, genietend van een prachtig uitzicht vanaf ons dakterras over zee en groene boomtoppen. En de vogels fluiten en kwetteren erop los. Soms voelt het alsof we de enigen zijn op vakantie. Onvoorstelbaar zo rustig. Heel prettig vinden wij; letterlijk en figuurlijk even weg van alles.

Genoeg te doen!

Naast genieten van ons fijne vakantiehuis – heel veel Denen beschikken over een vakantiehuis, kijk

maar eens voor fijne suggesties die je kunt reserveren – zien en ondernemen we heel veel. We bezochten o.a. Aarhus, de tweede grootste stad van Denemarken, zagen haaien van heel dichtbij in het Kattegatcentre en aaiden Pipi Langkous aapjes in Ree Park. Jammer genoeg zit onze vakantie er bijna op. Deze week vloog voorbij! Maar aangezien je er zo bent, vanuit Utrecht kost het je slechts een uur of acht rijden, is dit een land waar we zeker terugkomen!

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

2 comments

    • Dank nog voor je tip Marjolein! Mijn reactie volgt wel erg laat he… Maar ziet er heel fijn uit, Plougheld!

Type to Search

See all results