Met een peuter naar Thailand. Doen!

Wij beleefden in Thailand een van de mooiste vakanties, samen met onze peuter.

Van -10 naar +32.
Thailand. Ik droomde er al jaren over. De zon. Het klimaat. De stranden. De cultuur. Het boeddhisme. Maar sinds de geboorte van Robijn schoof ik het voor me uit. 11 uur lang in een vliegtuig met een dreumes die net loopt? Mij niet gezien. Maar op een dag hakken we de knoop door. We doen het! Hoezo niet verder dan Zuid-Frankrijk als je eenmaal kinderen hebt? Hup, ticket boeken, hotel in Bangkok (kunnen we daar relaxt bijkomen van de lange reis en jetlag), en een binnenlandse vlucht naar Koh Samui. Het is januari en een ijskoude, grijze winter. We willen niets liever dan ontdooien bij een temperatuur van zo’n 32 graden! De vlucht, met Singapore Airlines, is rechtstreeks en gaat hartstikke goed. We hebben een babybasket, een bedje die je voor je stoel aan de wand bevestigd, gereserveerd en gekregen. Ze past er nog net in, maar het werkt voortreffelijk. Ze kan er in spelen, eten, een boekje lezen en, het aller-aller belangrijkste, in slapen! Zo, even de handen vrij. Zelf ook maar even de ogen dicht.

Heel hard gillen in een klein, heet vliegtuig
Na 11 uur vliegen komen we aan in Bangkok. Wat een geweldige en vooral ook overweldigende stad. Hier blijven we twee dagen. We hebben een fijn hotel (Shanghai Mansion) met zwembad op het dak en verkennen de stad met een tuktuk (inclusief super lieve chauffeur die ons overal naartoe brengt, vervolgens keurig wacht en dan weer doorsjeest, ja het gaat hard, naar de volgende hotspot). Na twee dagen pakken we een binnenlandse vlucht naar Koh Samui. Het is een wat, ahum, hobbelige vlucht en snoeiheet in het kleine vliegtuig. Zo rustig als Robijntje 11 uur lang was op de vlucht AMS-BKK, zo hard gilt ze nu. Ze wil niks. Niet op schoot. Geen koel sapje. Zelfs d’r speen wordt weggesmeten. Wat zijn we blij als we na een uurtje landen. De deuren gaan open en we kijken onze ogen uit. Het kleine, schattige vliegveld, de palmbomen, de bergen eromheen, de zonsondergang. Met een taxi worden we naar het bootje gereden die ons naar Koh Phangan brengt. Paradise. Het hagelwitte strand, de blauwe zee. De zon, het eten, de zeer relaxte en kindvriendelijke Thai. We voelen ons als visjes in het water.

Paradise
We hebben twee weken lang gelogeerd in Palita Lodge. Een prachtig resort aan zee. Fijne huisjes, van klein tot groot en van heel, heel luxe tot gewoon comfortabel. Terwijl wij met onze blote voeten in het zand genieten van een pittige curry en een fijn Singha biertje, scharrelt Robijn in d’r nakie rond. Ze krijgt zoveel aandacht met haar blanke huid en blonde haartjes. In het begin moesten we wennen aan het feit dat personeel haar ‘meenam’ zodat wij even rustig konden eten. Maar na twee keer genoten we ervan. Natuurlijk waren we op onze hoede, we zijn haar nooit uit het oog verloren. Maar de manier waarop de Thai met kinderen omgaan is zo liefdevol! Robijn was dan ook helemaal in d’r hum. En als we haar al kwijt waren, hadden we haar ook zo gevonden: in het kleine keukentje, tussen de kokende omaatjes met een bakje rijst in haar handen.

Bruin en uitgerust landen we drie weken later op een wit besneeuwd en erg koud Schiphol. Oef, dat is wennen.

Maar ga dus gerust met je kroost naar Thailand! Doen, doen, doen! Hierbij een paar tips.

– Zorg voor wat kadootjes, koekjes en boekjes in het vliegtuig.
– Heb je een kind onder de 2 jaar? Reserveer (op tijd!) een babybasket. Kinderen mogen hier tot 10kg en maximaal 70cm in. Maar het komt natuurlijk niet op een paar gram of centimeters aan…
– De buggy mag mee tot aan de deur van het vliegtuig!
– Boek een rechtstreekse vlucht. Singapore Airlines is ons heel goed bevallen.
– Bangkok is een geweldige stad. Kom daar bij in een fijn hotel (het is allemaal zo betaalbaar!) en ontdek de stad in de Tuk Tuk of in een bootje die over de Chao Phraya Rivier vaart. Prachtig!
– Palita Lodge is een heerlijk resort aan het strand met een heel fijn zwembad, prachtige huisjes, super lief personeel en een geweldige service. En oh ja, deze wil ik je niet onthouden, ik nam dagelijks een bananenpannenkoekje met honing. Lovely! www.palitalodge.com
– Dol op sushi? Ga dan naar Joy Sushi&More in Haad Rin. Zalig en supervers! En ook hier weer hele lieve bediening die niets anders deden dan spelen met Robijn. Kwamen mij weer eens toe aan een goed gesprek 🙂

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

3 comments

 1. Amy

  Hi Heidi,

  Ik ben erg geinspireerd geraakt door jouw leuke blog over reizen met kinderen. Eerst hebben we 2 jaar geleden Maleisie aangedaan met onze toen nog 1,5 jarige zoon. En deze zomer zijn we naar Thailand geweest. Parlita Lodge was echt thuiskomen. We hebben hier 1 week heerlijk genoten.

  Aan het begin van de trip zaten we in Bangkok en toen heb ik Shanghai Mansion geboekt. Het hotel was heel mooi Chinees ingericht en de buurt en de kamers perfect. Maar…. er was geen zwembad op het dak, alleen een visvijver op de 1e verdieping. Mijn zoon was echt teleurgesteld en wij eigenlijk ook, omdat we net uit het vliegtuig rolden en zin hadden in een plons.

  Ik wilde het je toch nog even laten weten omdat er wel op je blog staat dat er een zwembad was.

  groetjes, Amy

 2. Pingback: Thailand. Bountystrand, shopwalhalla en foodporn * mamaschrijft

 3. Pingback: Naar Thailand? Bereid je goed voor: geld, paspoort, visum en prikken. * mamaschrijft

Type to Search

See all results