Monster Jam 2018 review: spektakel van begin tot eind!

Vanavond kwamen wij terug van het spectaculaire Monster Jam event in de Kuip in Rotterdam, en wauw, wat hebben we genoten!

Eerlijk gezegd wist ik niet heel goed wat ik ervan moest verwachten toen ik me aanmeldde hiervoor. Ik zag in de promotie vooraf een heleboel Monster Trucks, opspattende modder en vuur en die combinatie leek mij wel de juiste mix voor een geslaagde middag voor Raf.

Op naar De Kuip

Zaterdag om 13.15 uur vertrokken we dan ook vol goede moed vanuit Amsterdam met de auto naar Rotterdam. Op de navigatie werd snel duidelijk dat er veel verkeer en oponthoud rondom de Kuip stond. Onze aankomsttijd zou rond 14:30 uur zijn en de show startte om 15.00 uur. Na wat langzaam rijden (want hell yeah, het is druk rondom zo’n event!), kwamen we bij de parkings aan. Die waren helaas vol en in eerste instantie leek het even alsof we naar AHOY moesten om te parkeren, maar een zeer vriendelijke man wees gelukkig nog een plek dichtbij het stadion aan. We haastten ons naar binnen, snel langs een stand met toffe merchandise, om op onze plek te komen. Naast ons zaten de vier winnaars van de winactie al klaar, want zij waren voorafgaand naar de Pit Party geweest. Tijdens de Pit Party werden alle Monster Jam trucks opgesteld naast de Kuip zodat je op de foto met de trucks én de coureurs kan.

Aangekomen bij Monster Jam 2018.

Aangekomen bij Monster Jam 2018!

El Toro Loco, Grave Digger, Scooby Doo

Eenmaal gesettled met een drankje en wat chips viel het ons op dat iedereen met grote koptelefoons op zat. Zou het lawaai echt zo hard zijn dacht ik nog? Ja dus! Alle trucks verzamelden zich achter elkaar om een introductieritje te maken vlak na de start. Het lawaai van die motoren was zó hard, dat Izzie spontaan in huilen uitbarstte. En dat terwijl ze een koptelefoon op had die we van onze medebezoeker naast ons mochten lenen.

En toen kon het echte spektakel beginnen. Raf keek zijn ogen uit, zoveel gave trucks die eruit zagen als onder andere een stier (El Toro Loco), een draak (Dragon), Scooby Doo, een zombie en de Grave Digger. Die laatste truck was overigens wel favoriet onder het publiek want voor hem werd het meeste gejuicht en geklapt. Deze truck is sowieso heel beroemd in de Monster Truck wereld, want na een snelle search op Wikipedia kwam ik erachter dat Grave Digger al een flink stunt-verleden heeft.

Monster Jam 2018 review: spektakel van begin tot eind! Raf zit er helemaal in!

Freestyle

In de twee uur die volgden zagen we allerlei trucs voorbij komen. Zo werd er 1 op 1 geracet, deed elke truck een freestyle en sprong Monster Energy over een rij van maar liefst 6 trucks heen. De lievelingstruck van Raf was de Dragon vanwege de toffe stunts en omdat deze truck vuur spuugt. Ondanks de hitte die dag, hebben de kids (ja, zelfs Izzie) onwijs genoten van al het spektakel. Toegegeven, zelfs ik was positief verrast door dit event. Ik vond het eigenlijk best indrukwekkend om te zien! Het enige dat ik een beetje jammer vond, was dat de freestyles aan het einde niet helemaal gingen zoals zou moeten. Drie trucks gingen op de kop en konden hun freestyle niet afmaken, waaronder Grave Digger die als laatste ging. Hoewel de kids dat juist heel spectaculair vonden. Maar verder was het top!

Monster Jam 2018 review: spektakel van begin tot eind!

Monster Jam verspring act.

Monster Jam verspring truc.

Lees ook:

Acht restaurants met speeltuin in Amsterdam.

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results