Nieuw, stoer vegetarisch restaurant in Amsterdam: Meatless District

Yes, goed nieuws voor vegetariërs. Er is nu een vegetarisch restaurant in Amsterdam dat niet oubollig is, maar juist heel fris en stoer. En met fijne gerechten op de kaart.

Meatless District is vers van de pers. En qua concept een vrij uniek vegetarisch restaurant in Amsterdam. Na een crowdfunding campagne van een paar maanden is deze hotspot aan de Bilderdijkstraat nu een paar weken open, en één van de weinige vegetarische restaurants met een heel eigentijdse sfeer.

Geen vlees, vis en zuivel

Bij Meatless District wordt helemaal geen vlees, vis of zuivel gebruikt en dus zo min mogelijk dierlijke producten. De focus ligt op plantaardige gerechten. Alles op de menukaart wordt bereid met producten van lokale leveranciers. Je kan er terecht vanaf 9:00 voor ontbijt, lunch, een borrel of diner.

Fijne sfeer, heerlijke bar

Daar wilde ik naartoe! Afgelopen zaterdag ben ik er met mijn vriendin en mijn (meat-)man gaan eten. Ik ben geen vegetariër, maar ik hoef ook niet per se elke dag vlees of vis te eten. Als het eten en de wijn maar lekker is, en de sfeer goed. We hadden afgesproken eerst een drankje te doen aan de bar, voor we aan tafel gingen. Meatless District heeft een heerlijke bar. De sfeer was meteen goed, en het wijntje smaakte heerlijk. Het restaurant is ruim opgezet, maar wel gezellig en met industriële elementen. Ik vroeg Cathalijne Huijben, één van de eigenaresses van Meatless District waarom ze dit gestart zijn: “We zijn MD gestart omdat we als vegetariërs een gezellig/hip/sfeervol restaurant met genoeg keuze op de kaart misten in Amsterdam. De meeste nieuwe zaken hebben beperkte vega keuzes. Dat moest anders, vonden wij.” En zo gezegd, zo gedaan. Samen met vriendin Cil Vermolen runt zij het restaurant.

cathelijne en sil

Burger gegrilde aubergine

Na twee glaasjes wijn, kregen we een fijne plek bij het raam toegewezen. Mijn vlees-liefhebbende man moest even een paar keer knipperen met zijn ogen voordat hij een keuze kon maken, maar ik had snel besloten. Als voorgerecht nam ik een heerlijke salade gepofte gele biet en sinaasappel. En als hoofdgerecht koos ik de burger: gegrilde aubergine, augurk, tomaat, rode ui en veldsla, geserveerd met boerenfriet en mayonaise. En uiteraard een flesje wit. Als echte toetjes-fan deelden wij een stuk red velvet pie en chocolate fudge pie. Jammie, alles even lekker. Zelf manlief kon ervan genieten!

Salade gele biet & sinaasappel

Burger gegrilde aubergine

Aanrader
Meatless District is dan ook een echte aanrader: lekker eten, goede wijn, prettige sfeer en een stoere uitstraling. En niet te vergeten, supervriendelijk personeel, inclusies de twee eigenaressen: Cathalijne Huijben en Cil Vermolen.

Website: www.meatlessdistrict.nl
Adres: Bilderdijkstraat 65 

Lees ook:

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results