Ontmoet Sinterklaas in Amsterdam.

Kunnen jouw kinderen geen genoeg krijgen van de goedheiligman en willen ze net als mijn kids het liefste Sinterklaas zo vaak mogelijk zien?

Dit zijn de plekken in Amsterdam waar je Sinterklaas kan ontmoeten.

Woensdag 22 november – Meet & Greet Sinterklaas

Sinterklaas & de pieten zullen morgen aanwezig zijn bij de officiële kidsopening van de ijsbaan op het Museumplein. En is er voor kinderen de mogelijkheid om de enige echte Amsterdamse Sinterklaas te ontmoeten in een meet & greet!
Aankomst: vanaf 15:15

Zaterdag 25 november – intocht Sinterklaas IJburg

Ben je niet naar de intocht geweest van Sinterklaas? Geen nood, je kan alsnog naar de intocht van Sint in IJburg. Tussen 12.30 en 16.00 uur valt er rond de haven van alles te beleven. De kinderen kunnen knutselen bij NAP en DOK48, ze mogen zich laten schminken bij Krijn, er is meespeeltheater op de Sailboa, pietengym bij Life & Kicking en nog veel meer. Om 15.15 uur wordt de goedheiligman weer uitgezwaaid. Zie ook: sinterklaasopijburg.nl.

Zaterdag 2 december – Maak Sint wakker bij Scheltema

Sinterklaas logeert bij Scheltema en jij kan hem wakker maken! Sint wordt namelijk nogal moeilijk wakker, dus Piet kan wel wat hulp gebruiken…

Tijd: 09:45 uur

Sinterklaas Market – 3 december

Sint komt met zijn Pieten langs op de Sinterklaas Market bij de Westergasfabriek. Niet alleen kan je Sint hier ontmoeten, maar je kunt er ook heel veel leuke, unieke sinterklaascadeautjes shoppen. Speelgoed, leuke dingen voor in huis, vintage, sieraden en kinderkleding. Neem bovendien ongewenste (schoen)cadeautjes mee en laat die achter voor Kinderen van de Voedselbank. Zo maak je een ander kind blij met iets dat je zelf toch niet wil! Ook ontbreekt het niet aan lekkere hapjes uit de verschillende keukens en natuurlijk heeeeel veel pepernoten!

Tijd:

  • Zorg dat je om 14.00 uur klaar staat bij de fietsbrug om Sint en Piet te verwelkomen.
  • De toegang is gratis. Van 12.00 – 18.00 Westergasfabriek, Kanaalpromenade, Amsterdam.

Pepernoten bakken & speurtocht – 2 data november

De lieve Sint zelf zal hier niet bij aanwezig zijn, maar twee van Sint’s beste bakpieten zullen op 25 en 29 november pepernoten bakken in de historische keuken van Museum Van Loon. Omdat er heel veel pepernoten nodig zijn voor alle mensen van Amsterdam zou het fijn zijn als de Amsterdamse kinderen de pieten een handje zouden willen helpen…Uiteraard krijgen ze een zakje zelfgebakken pepernoten mee naar huis.

Zaterdag 25 november, 10.00 – 15.00 uur 
Woensdag 29 november, 12.00 – 17.00 uur

Dit is een doorlopend programma, de activiteit duurt ca. 30 minuten. Reserveren is niet nodig. Kinderen mogen gratis naar binnen onder begeleiding van een volwassene. Meer info op Museum van Loon.

Lees ook:

Wat een panty met Sinterklaas te maken heeft.

De leukste Amsterdamse kerstmarkten in 2017.

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results