Onze favoriete inpaktips.

24 juli 2016

Vakantie! De route is uitgestippeld of de tickets zijn geboekt, de accommodatie reserveerde je misschien al maanden geleden en je werk is (zo goed als) afgerond. En nu: koffer(s) pakken. Als je het mij vraagt, een rotklus. Ik pak standaard veel te veel en het is chaos in mijn hoofd terwijl ik voor de kledingkasten sta, boeken kies en (buiten)speelgoed sorteer. Gisteravond googelde ik op inpaktips en er volgden zoveel bruikbare hits dat ik vond dat ik ze hier met jullie deel.

Deze vijf inpaktips zorgen voor rust in je hoofd, dus heldere keuzes, en strak ingepakte koffers of tassen. Here we go!

Inpaklijst

Start met het maken van een uitgebreide inpaklijst. Splits deze op in een algemene lijst (dus voor het hele gezin) en een lijst per persoon. Begin met het maken zodra de eerste ‘dit moet ik niet vergeten gedachte’ zich aandient. Hang de lijst op een centrale plek in huis en vul ‘m gerust zo lang mogelijk aan. Schrappen kan altijd nog.

Ruimte besparen

Rol kleding zoveel mogelijk op, pak zo weinig mogelijk schoenen in (slippers des te meer, mits het weer dit toelaat) en prop zo min mogelijk cosmetica in je toilettas. Dankzij de zonnige glow heb je weinig tot niets nodig.

Zo min mogelijk kleren

Weinig kleren DUS extra zwembroeken, bikini’s en badpakjes! Ook hier geldt weer: afhankelijk van je bestemming. Ik ben net ontzettend goed geslaagd bij Otto. Het aanbod zwemkleding voor kinderen is te gek. Ik had een stoere bikini van Bench voor mijn dochter uitgekozen, maar zij wilde liever deze. Als je nu bestelt en de code zomer15 gebruikt, krijg je 15% korting (op alle mode, zelfs).

De ideale bikini, gekocht bij OTTO

Kleine ‘reisflesjes’

Ik ben pas vorig jaar overgestapt op de kleine, plastic reisflesjes, maar wil echt nooit meer zonder! Je giet er je lievelingsshampoo en badschuim en als je echt zuinig kunt zijn, dan red je het er twee weken mee. Waar ik ook enorm van geniet trouwens, is het shoppen in buitenlandse drogisterijen en supermarkten. Badschuimpjes, shampoo’s en lippenbalsems. Er gaan ladingen mee terug. En dat kan dus dankzij bovenstaande inpaktips.

EHBO-kit

Last but not least: een goede EHBO-kit. Uiteraard mogen pinpassen en creditcards ook echt niet ontbreken maar een voorraadje pleisters, jodium en paracetamol staan ook hoog op mijn paklijst. En nu zowel mijn dochter en ik een teek hebben gehad, zit een tekentang ook standaard in de kit. Hoe je een teek op de juiste manier verwijdert lees je hier.

Onmisbaar: een rugzak

En oh ja, zodra de koffers zijn ingepakt is mijn rugzak aan de beurt. Rugzakken vond ik jaren not done, maar inmiddels ben ik er weer, net als toen ik brugpieper was, haha, aan verknocht. Ik gebruik ‘m als werktas, maar gaat dus ook mee op reis. Alles wat we onderweg nodig hebben, gaat hierin. Praktisch en overzichtelijk. Deze beauty van STELLASPORT heb ik niet, maar zou ik dolgraag op mijn rug hangen.

Wat is jouw ultieme inpaktip? Leuk om hier te delen. Happy holidays!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.