Paradijs op Mallorca. Nu reserveren = 1 nacht cadeau!

In deze heerlijke finca op Mallorca is het ultiem ontspannen. Door nu te boeken kun je een nacht gratis logeren.

Brenda Ooteman (52) is moeder van drie volwassen kinderen en getrouwd met Roland. Vijf jaar geleden verkocht ze haar merkenbureau omdat ze verlangde naar de vrijheid om een ander leven te gaan leiden. In december 2014 verliet ze Amsterdam om op Mallorca een totaal ander leven te gaan leiden.

“Elke ochtend, direct na het opstaan, wandel ik eerst naar het terras dat aan mijn slaapkamer grenst. Ik zuig mijn longen vol met de frisse ochtendlucht en staar naar het prachtige dal, nog in nevel gehuld. Genietend van het waanzinnige uitzicht, drink ik daar mijn eerste kopje thee.”

Goh, dat is wel even anders dan de manier waarop ik mijn dag start, bedenk ik me terwijl ik de mail van Brenda lees. Piep, piep, de wekker. Om 07.00 uur start onze doordeweekse dag. Douchen, boterhammen smeren, trommels en tassen vullen, rauwkost en fruit smeren, haren kammen en GO. En helaas, bij ons niet direct sprake van prachtige uitzichten. Wel donkere, natte en drukke straten. Toch lees ik met veel plezier verder.

Brenda: Van huis uit ben ik jurist, Intellectueel Eigendomsrecht is mijn specialisatie. Maar nadat ik mijn bedrijf had verkocht, wilde ik iets totaal anders. Naast het merkenbureau runde ik in het Gooi ook nog yogastudio Yogatree. Maar toen we ons huis in Blaricum hadden verkocht, stopte ik hier ook mee. Overigens bestaat Yogatree nog steeds, maar nu als platform. Vanuit Yogatree organiseer ik bijvoorbeeld onder andere yoga- meditatie- en detoxretraites op Mallorca. Yoga vormt de rode, onmisbare draad door mijn leven. Het heeft mij geleerd om in mijn centrum te blijven of weer te komen en hierdoor blijven mijn lijf en geest gezond.

Mijn man en ik zijn zeilers en onze boot lag al jaren op MAllorca. De keuze om daar een huis te zoeken, was al snel gemaakt. Het eiland is prachtig met een afwisselende natuur: bergen, prachtig glooiend binnenland met amandelbomen en druivenvelden, mooie baaien en eindeloze stranden. De hoofdstad Palma is geweldig: goede restaurants, mooie winkels, veel cultuur en architectuur. Daarnaast spreekt de internationale community me ook heel erg aan. Je treft hier echt niet alleen maar dronken Duitse en Engelse toeristen aan, zoals mensen vaak denken. Veel mensen uit Scandinavië (vooral ondernemers die hier leuke initiatieven ontwikkelen) strijken hier neer, maar ook Chili, Argentinië en Nederland zijn goed vertegenwoordigd.

We kochten onze finca al in 2006, maar hij is pas sinds 2010 bewoonbaar. We hebben jarenlang grondig verbouwd. Toen mijn jongste zoon in 2014 een jaar op reis ging, vertrok ik steeds vaker naar Mallorca. Een paar maanden later besloot ik me permanent te vestigen in Mallorca. Ik heb nu 1 huishouden en dat is hier. Ik ben heel reislustig en dat weerspiegelt zich in de inrichting van ons huis. Elk object heeft een verhaal. Ik heb een passie voor decoreren en inrichten en ik doe regelmatig projecten voor zowel particulieren als bedrijven. Dat ons huis inmiddels al in verschillende toonaangevende woonbladen heeft gestaan, onder andere ELLE Decoration (Franse en Engelse editie), VOGUE LIVING en Harpers Bazar, voelt als een grote kers op de taart. Naast stylen is koken ook een grote passie, het liefst voor veel mensen.

Brenda

Sinds dit jaar verhuren we losse kamers als Homestay. Ons huis leent zich er perfect voor: ik verhuur vijf van de zeven kamers. Iedere kamer is ruim en heeft een eigen badkamer en de onderste twee kamers beschikken over een ingang naar het terras. Op elke kamer liggen er twee yogamatten en meditatiekussens. Osa Major beschikt over meerdere terrassen op verschillende niveaus. Hierdoor is er heel veel ruimte voor privacy en kun je zonder afleiding enorm genieten van de uitzichten. We hebben ook een infinity pool met ligbedden en op een hoger niveau een gezellige bar. Gasten mogen zelf hun drankjes pakken en bijschrijven op de kamerlijst. ’s Ochtends serveer ik een super gezond ontbijt waarvoor ik veel verse ingrediënten van een boerderij vlakbij haal. Alles komt er zo uit de boom en van het land: verse sappen, fruit, eieren en ik maak zelf graag mueslie. Mijn gasten ontbreekt het aan niets, ik regel met liefde alles wat ze wensen: een diner, massage, yogales of fietsen. Niets is te gek.

WIL JE OOK NAAR OSA MAJOR? Wil je de Boutique Homestay zelf ervaren? De eerste vijf personen die naar aanleiding van dit artikel minimaal drie nachten boeken bij Brenda, in de maanden april, mei of juni 2016, ontvangen 1 nacht (de 4e) gratis! Prijs per kamer per nacht bedraagt 165 euro. En om het helemaal af te maken staat er bij aankomst een lekker bubbeltje voor je klaar. Reserveren kan door Brenda een mail te sturen: brendaooteman@mac.com

 

 

 

 

 

 

 

 

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results