Review van een magische avond: schaatsende Disney helden op het ijs!

Gisteravond waren wij bij Disney on Ice, Betoverende Werelden in Ahoy. En wat hebben we genoten!

Samen met man, dochterlief van twee jaar, mijn zoon en ons buurmeisje van bijna vijf jaar vertrokken we gisteravond rond half 5 ’s middags vanuit Amsterdam naar Rotterdam. De show zou om 19.00 uur begonnen en ik had al zo’n onderbuik gevoel dat dit qua files nogal een verkeerd moment zou zijn. En gelijk had ik. Het was werkelijk één lange file van Amsterdam naar Rotjeknor. En we kamen precies 10 minuten voor aanvang aan. Gelukkig is Ahoy heel makkelijk te bereiken. Je rijdt er direct op aan en kan meteen voor de deur parkeren.

Frozen en popcorn

Ook de kinderen trokken weer bij nadat ze hun benen konden strekken buiten. En eenmaal binnen voelde je meteen de magie. Overal zie je allerlei merchandise van Disney en heel veel Frozen accessoires. Wij hebben ons kunnen inhouden en alleen vijf mega bakken popcorn gekocht. Hoort er toch een beetje bij. En de kinderen praten er nog steeds over!

  Popcorn bij Disney on Ice

Micky Mouse, Toy Story

De show begon net als vorig jaar met Mickey en Mini Mouse die de opening deden. En vervolgens ging het over in Toy Story. De set zag er schitterend uit, alleen mijn kinderen kennen Toy Story niet echt en de hele show tot aan de pauze ging over Toy Story. Ik heb zelf het gevoel dat deze film niet zo groot is in Nederland. Maar ondanks dat hebben de kinderen er wel aandachtig naar gekeken, al vroeg mijn jongste dochter steeds maar verbaasd: ‘waar blijft rapunzel, en wanneer komt Elsa?” Rapunzel had ik haar al uitgelegd dat die er niet zou zijn, maar zij is nogal van het aanhouden wanneer ze iets wil 😉

Review van een magische avond: schaatsende Disney helden op het ijs!

Na de pauze

Na de break kwam onder andere De Kleine Zeemeermin en dit was een mega succes. Ik ken persoonlijk ELK liedje uit die film want ik heb hem als kind zeker een stuk of honderd keer gezien. En zo waren er heel veel mede-moeders achter, voor en naast mij die dit jeugdsentiment met me deelden, want iedereen zong melancholisch uit volle borst mee. En gelukkig voor mijn zoon kwam er ook een scene uit Cars. En wat grappig gedaan, want je ziet helemaal geen schaatsen, alleen bewegende auto’s!

Review van een magische avond: schaatsende Disney helden op het ijs!

Yessss, Frozen!

En ja, als klap op de vuurpijl, eindigde de show met een lang stuk uit Frozen. In trance zaten de dametjes te kijken hoe Elsa alles in ijs verandert en hoe de twee zussen elkaar uiteindelijk weer in de armen sluiten. Eerlijk is eerlijk, daar kwamen we voor. Daar komt iedereen voor. En het was de moeite, de files en de popcorn waard!

Review van een magische avond: schaatsende Disney helden op het ijs!

Volgend jaar gaan we zeker weer naar Disney on Ice, hopelijk mogen we dan weer genieten van Frozen maar wordt Toy Story wordt vervangen door Rapunzel en Vaiana ofzo. Lijkt me ook te gek!

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results