Sneakers shop ik het liefst bij 2 The Max in Groningen.

30 januari 2016

Ik heb al zolang ik me kan herinneren een grote liefde voor sneakers. Die hakken trek ik heus ook wel eens uit de kast, maar op sneakers voel ik me toch het meest Heidi. Jaren geleden, ik woonde toen in Groningen, maakte ik kennis met 2 The Max sneakers. De winkel bevond zich in een klein pandje, net buiten het Groningse winkelgebied. Ik viel meteen als een blok voor de opvallende collectie: niet de standaard modellen die je bij de grote ketens ziet, maar de net iets fraaiere, meer opvallende modellen. Dikke like!

Inmiddels woon ik in Haarlem en is 2 The Max verkast naar een groter pand aan de Herestraat, maar nog steeds shop ik nieuwe sneakers het liefst hier. Gisteren was het zover, met zo ongeveer vlinders in mijn buik, serieus, stapte ik binnen. Ondanks de drukte in de winkel hield Jerom, het gezicht van 2 The Max, de deur voor me open. Hoe leuk is dat. Nu moet ik zeggen dat ik van tevoren al even had aangekondigd dat ik deze Nike’s zou komen halen. Omdat ik 2 The Max een nog grotere bekendheid gun, bood ik Jerom aan om dit stuk te schrijven. Wel pas nadat ik hem wat vragen stelde en een mooie winactie regelde!

Voor mooie sneakers moet je bij Jerom van 2 The Max zijn

Sneakerlover- en kenner 2 The Max: Jerom

Hoe kan het dat jullie in relatief korte tijd zo’n grote naam hebben opgebouwd in de sneakerwereld?

“Het moment dat Berry, de eigenaar, 2 The Max opende was precies het moment dat sneakers de wereld veroverden. Daarvoor was het toch meer een kleinere subcultuur. We kozen van het begin af aan voor bijzondere modellen, zodat we ons daarmee konden onderscheiden. En de Groningse rapper Kraantje Pappie hoort zeker ook in dit verhaal thuis. Zijn grote liefde voor sneakers en 2 The Max heeft hij gedeeld met zijn fans en dat zorgde voor een mega boost voor ons. Daarnaast volg ik alle grote sneaker- en fashion sites en leuke mensen en merken via social media. Dat in combinatie met de adviezen die we van grote merken krijgen tijdens de inkoop en de specifieke vraag van onze klanten, zorgt ervoor dat we helemaal op de hoogte zijn van trends en nooit achter de feiten aanlopen.”

Hoe onderscheiden jullie je van alle online concurrentie?

“Als ik heel eerlijk ben: we zijn daar niet zo mee bezig. We zijn voor een appel een ei begonnen met de websop en dat zie je ook aan onze site. Gelukkig wordt deze binnenkort onder handen genomen. De kracht van onze webshop is dat mensen online naar een bepaalde schoen zoeken en dat wij dan al heel snel bovenaan in Google verschijnen. Wij zijn een van de weinige stores die schoenen verkopen die je niet overal ziet en dat wordt wel echt gewaardeerd, merken we.”

En hoe ervaren jullie klanten de stenen winkel?

“Van klanten hoor ik vaak dat ze onze no-nonsense aanpak waarderen. We smeren niemand wat aan en vliegen never met z’n drieën bovenop een klant. Daarnaast zeggen we het eerlijk wanneer we vinden dat een bepaalde schoen niet bij iemand past. Dus hier geen snelle babbeltjes, maar wel liefde voor het product, goede service en het zogenaamde ‘huiskamer gevoel’. Ik denk dat deze dingen, in een tijd van de grote concerns en veelal lopende band werk in drukke winkels, vooral onze kracht is.”

Wat is echt hot op sneakergebied in 2016?

“We zagen de afgelopen tijd veel schoenen uit de 80’s en 90’s, terwijl er nu ruimte is voor extremere en meer gedurfde schoenen. Veel oude modellen worden in een nieuw jasje gestoken, zoals de Air Force 1 en Cortez. Ook de Nike Air Presto doet het nu weer heel goed. Weliswaar een schoen uit 2000, maar toch nog steeds heel uitgesproken. Een comeback is nu helemaal op zijn plaats, terwijl we dat een paar jaar geleden nooit hadden gedacht.”

Bijna dagelijks sta je in een sneakerhemel. Mag ik vragen hoeveel paar je zelf hebt?

“Ik heb zelf ongeveer een paar of 60, maar ik draag ze allemaal en af is af. Maar Berry spant de kroon: hij heeft denk ik 400 paar, waaronder enkele gewilde verzamelobjecten zijn die inmiddels duizenden euro’s waard zijn. Deze draagt hij niet hoor, die komen de doos niet meer uit. Maar vooralsnog is het bij mij niet zo extreem.”

VETTE WINACTIE!

2 The Max sneakers stelt 100 euro shoptegoed beschikbaar! Ik kan me voorstellen dat je die graag wilt winnen. Voorwaarde is alleen dat jij iemand tagt die je dat gunt. En met een beetje geluk wordt je dan terug-getagd natuurlijk.

Voorwaarden om kans te maken:

  • TAG een mama op wie je heel trots bent. Omdat ze thuis alle ballen zo goed hoog houdt bijvoorbeeld of omdat ze dit mooie cadeau gewoon heel erg verdient!
  • DEEL & LIKE dit bericht op je Facebookpagina
  • LIKE zowel mamaschrijft als 2 The Max op Facebook

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.