Creatief spelen met karton

Ben je je ook steeds meer bewust van het feit dat we met ons allen bijdragen aan het vervuilen van de planeet? Een blik op die overvolle speelgoedkast en ik vraag me altijd af of het niet iets minder kan. Het Kartonhuis denkt er net zo over: zij introduceerden onlangs de producten van Paperpod. Een nieuw soort speelgoed gemaakt van gerecycled en duurzaam materiaal.

Uit onderzoek is gebleken dat kinderen het meeste speelplezier beleven aan simpele dingen. Vroeger speelde ik uren met een lege kartonnen doos, tegenwoordig is de keuze uit kartonnen speelgoed een stuk diverser: een poppenhuis, vliegtuig of auto bijvoorbeeld. Spelen met karton stimuleert de creativiteit van kids ook nog eens enorm omdat ze de kans krijgen om zelf te bepalen hoe hun nieuwe speelgoed eruit komt te zien.

Alle items zijn van wit karton en kunnen op verschillende manieren versierd worden; met stiften, verf of potloden. The sky is the limit. Je hoeft niet bang te zijn dat je zelf, al peentjes zwetend, een huis in elkaar moet zetten. Dat doe je namelijk zonder lijm of plakband, het is een kwestie van goed vouwen, buigen en duwen. En spelen met Paperpod kan zowel binnen als buiten en is makkelijk uit elkaar te halen en op te bergen. Ik ben overtuigd: leerzaam en duurzaam speelgoed dat ook nog eens de creativiteit stimuleert!

Een raket WINNEN? Het Kartonhuis stelt een raket beschikbaar voor 1 persoon die uiterlijk 26 februari antwoord geeft op de volgende vraag: Uit hoeveel verschillende modellen speelgoed kun je kiezen? Mail het antwoord naar heidischrijft@gmail.com. Succes!

 

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results