Tafelzeil nieuwe stijl: Tafelziel

14 februari 2016

Er ligt bij mij al een hele tijd een Tafelziel op tafel en ik ben er nog steeds onwijs blij mee! Ik heb namelijk een prachtige houten tafel en het is toch zonde om die te verstoppen onder een, meestal lelijk, tafelzeil. Ik vind het dan ook geweldig leuk om er hier een, op maat gemaakt, weg te mogen geven! Maar eerst nog even een Q & A met Floor, de founder van dit leuke bedrijf.

Voor de mensen die Tafelziel nog niet kennen: Wat is het precies en hoe kwam je op het idee?

“Ik ergerde me groen en geel aan het ‘gezellige’ Mexicaanse tafelzeil dat altijd bij ons op tafel lag. Heel leuk maar ik wilde mijn mooie tafel wel weer eens zien. Ik vond het teveel gedoe om het zeil na iedere maaltijd schoon te maken en op te bergen, het was immers toch weer nodig voor het knutselen, dus bleef het liggen. Tijdens mijn zoektocht naar alternatieven kwam ik dit prachtige materiaal tegen dat aan al mijn wensen voldeed. Het is transparant, kan op de maat van het tafelblad gesneden worden (het hangt dus niet over de randen) en is zeer makkelijk schoon te houden. Eenmaal op de tafel begonnen mijn kinderen hun tekeningen en briefjes onder het Tafelziel uit te stallen. Ik was meteen dubbel enthousiast, en de mensen die bij ons over de vloer kwamen ook! Hier moest ik dus iets mee. Tafelziel was geboren! Tafelziel is een stijlvolle, transparante toplaag voor de houten tafel, die we op de maat van het tafelblad snijden. Met Tafelziel is je tafel bestand tegen dagelijks gebruik (met kinderen) én het maakt van je tafel een persoonlijke tentoonstellingsplek. Je kunt eindeloos variëren met foto’s, tekeningen, zelfgemaakte decoraties, briefjes en andere bijzondere herinneringen die je onder je Tafelziel stopt. Je tafel is zo altijd uniek! Het is heel leuk om zelf aan het knutselen te slaan, maar mocht het je ontbreken aan inspiratie dan kun je aan de slag met onze vrolijke en originele ‘kant-en-klare’ decoraties die we in de webshop verkopen. Speciaal ontworpen voor gebruik op tafel, onder het transparante ‘ziel’. Zo breng je jouw tafel heel eenvoudig, steeds weer in een andere stijl.”

Hoe lang bestaat Tafelziel inmiddels?

“Tafelziel is op Valentijnsdag drie jaar geleden gelanceerd! In eerste instantie alleen met het transparante ‘ziel’ maar het concept is inmiddels uitgebreid met een collecties decoraties. Het bleek namelijk dat niet iedereen tijd en/ of zin heeft om zelf te knutselen. Met de decoraties help ik mijn klanten een handje. Het concept spreekt mensen aan omdat is gebleken dat veel mensen dezelfde frustraties hadden als ik. Je wilt je tafel beschermen maar niet verstoppen onder een lelijk zeil. Mijn droom is dat ik alle houten tafels kan bevrijden van het overhangende zeiltje en dat gaat inmiddels aardig de goede kant op. Tafelziel ligt inmiddels al op heel wat tafels in Nederland, maar ook in België, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Italië, Spanje, Denemarken en Noorwegen vind je ‘gezielde’ tafels!”

Hoe onderscheid Tafelziel zich van andere shops die tafelzeil verkopen?

“Het fijnste verschil met andere soorten tafelzeil vind ik dat je met Tafelziel je mooie tafel blijft zien! Tafelziel hangt niet over de randen dus je verstopt je tafel niet. En helemaal leuk is dat je altijd een unieke en persoonlijke tafel hebt met kindertekeningen, vakantiefoto’s, lieve kaartjes, en dergelijke onder je Tafelziel.”

Wat zijn de leukste reacties die je van je klanten krijgt?

“Ik krijg regelmatig foto’s toegestuurd van ‘gezielde’ tafels. Zo gaaf om te zien wat er bedacht en geknutseld wordt! Met toestemming deel ik deze leuke tafels vervolgens op Pinterest. En onlangs vertelde een dame dat ze voor haar drie kinderen een Tafelziel had gekocht, omdat ze zelf zo blij was met die van haar.”

Hoe ziet jouw tafel er momenteel uit?

“Ik heb nu de fotolijstjes op mijn tafel liggen wat direct ook een mooie aanleiding was om weer eens wat foto’s af te laten drukken. Ik blijf ernaar kijken! En voor mijn dochter die binnenkort jarig is ben ik een leuke verjaardagstafel aan het knutselen. Het thema is nog een verrassing.”

Met deze fotolijstjes maak je je tafel helemaal persooonlijk

Met deze fotolijstjes maak je je tafel helemaal persoonlijk

WIN! “Om ons driejarig bestaan te vieren, geef ik een op maat gemaakt Tafelziel inclusief een set fotolijstjes weg. De waarde bedraagt ongeveer € 75,00. Like zowel Tafelziel en mamaschrijft op Facebook en deel dit bericht op je eigen pagina. Volgende week wordt de winnaar bekend gemaakt.”

7 Reacties

 1. Jessica

  Weg met saaie tafelkleden die ik ook blijf wassen! Op naar een tafel met een ziel! Leuke tip!zou super zijn om te winnen 😉

 2. Margo

  Ohhhh wauw, dit is nog eens een leuke winactie……
  Momenteel zijn we druk Bezig om mijn woonkamer een flinke opknapbeurt te geven, een nieuw verf je zit in middles op de muren en morgen wordt er een nieuwe vloer gelegd. En wat zou het Dan inderdaad ontzettend fijn zijn als dat “prachtige? Bloemige” tafelkleed van mijn tafel kon en die hele mooie tafel weer tevoorschijn zou komen.

 3. Nicole

  Gave winactie.. Waag ook maar een poging aangezien hij al erg lang op mijn lijstje staat..

 4. Bas

  Ubergaaf!
  Hier ook altijd onze mooie tafel bedekt met een afzichtelijk kleedje van vrouwlief om hem te behoeden van aanslagen met klei, stiften, zand etc etc!!!
  Dus hier worden we nou blij van!

 5. Renate Hoff

  Wauw. Geweldig mooie actie. En wat kun je dat super leuk pimpen. Zou graag kans maken. Wij brengen dagelijks veel tijd door aan deze tafel (eten, borrelen, kleuren, verven, kleien etc).

 6. Monique

  Echt ideaal!! Doe graag mee met die kleine tekenaars van mij?

 7. Denise Soer-van Lohuizen

  Wat een super idee! Ben al tijden opzoek naar een ‘mooi’ tafelzeil die op onze tafel past, maar vind maar niks door de ‘aparte’ afmeting. Dit is dé oplossing!!

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.