Tip: De Spotify playlist die je zintuigen prikkelt

7 maart 2016

Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik niet vies ben van een beetje hiphop en R&B. Sterker nog, je kan mij niet blijer maken met een avondje heerlijk dansen op R&B, soul en hiphop van ‘vroeger’ van artiesten zoals Aaliyah, Timbaland, Destiny’s Child, R. Kelly en En Vogue. It brings back good memories uit another lifetime, in elk geval van ver voor de tijd dat ik moeder werd.

Terug naar de 90’s

Afgelopen maandag was ik met een vriendin naar een concert van En Vogue in Paradiso. Natuurlijk helemaal gedreven vanuit een ontzettend jeugdsentiment en urenlang meezingen op ‘Don’t let go’ samen met vriendinnen. Niet alleen toen, maar nu nog steeds maken wij ons regelmatig schuldig aan het mee blèren op deze muziek, in combinatie met wat flesjes wijn. Toen vijf maanden geleden bekend dat ze zouden optreden wist ik dan ook: Hier moest ik bij zijn. En ik bleek niet de enige te zijn die dit niet wilde missen. Want Paradiso was helemaal uitverkocht en de gemiddelde leeftijd van het publiek was zeker 30+ en vol mede-mama’s. Ik ging er met veel zin naartoe, maar was ook een beetje sceptisch; hoe goed konden ze nou zijn na zoveel jaar? Nou, ik kan je vertellen, ze waren TE GEK! De dansmoves, de muziek, de stemmen, alles ademde En Vogue en 90’s. Wat heb ik genoten zeg, en iedereen met mij. Wat een unieke sound heeft muziek uit die jaren, toen R&B net opkwam en steeds populairder werd. En nu klink ik net m’n moeder wanneer ik zeg: ‘muziek zoals toen wordt nu toch niet meer gemaakt?!’

 

Maar goed, bovenstaand verhaal brengt mij bij bij de werkelijke reden waarom ik dit blog schrijf. Dat is namelijk een tip voor iedereen die net als ik van R&B, soul en hiphop houdt, het liefste van zo’n 15-20 jaar geleden: de Spotify Playlist van EDDY SPAGHETTI, een Pastabar in Amsterdam. Wat een pareltje van een playlist! Een eindeloze lijst met topnummers van uiteenlopende artiesten zoals de Jackson 5, Eric Benet, Aretha Franklin, Blackstreet, Stevie Wonder en af en toe ook wat nummers van nu. Je kan hem hier downloaden. Ik vond het gewoon zonde om hem voor mezelf te houden. En niet alleen ik geniet ervan, maar mijn kinderen ook. Dit  blijkt tijdloze muziek voor iedereen.

Veel plezier ervan! Ik hoop dat je hem net zo heerlijk vindt als ik. En mocht jij jouw favoriete playlist willen delen, heel graag!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.