Tip: theater met je kind

Het is leuk en leerzaam om samwn met je kind een theatervoorstelling te bezoeken. De KIJKUIT kalender biedt een mooi overzicht van voorstellingen.

Het lijkt me leuk om binnenkort een keer met Robijn en Zeger naar het theater te gaan. Niks mis mee om ze vanaf jonge leeftijd kennis te laten maken met cultuur. En los daarvan is het voor een kind volgens mij een onvergetelijke ervaring om mee te maken. Maar waar gaan we naartoe? Wat is een leuke voorstelling voor jonge kinderen? Ik heb geen idee…

Althans, had geen idee. Want ik heb KIJKUIT gevonden: een handige website waarop je snel en makkelijk de juiste weg naar het theater vindt.

Bij KIJKUIT zijn 19 producenten (uit heel Nederland) van voorstellingen voor kinderen aangesloten. Gezamenlijk presenteren zij hun aanbod via de nieuwe site, maar ook via Facebook en door marketingacties in samenwerking met de theaters waar zij spelen. Met het wegwijslabel is het een stuk makkelijker om te kiezen binnen het aanbod. Handig!

KIJKUIT ontwikkelde een eigen KIJKUIT wijzer met iconen die een extra handje helpen bij de keuze. De iconen zeggen iets over het genre van een voorstelling (bijvoorbeeld dans, muziek of toneel) maar ook of het spannend, grappig of bijvoorbeeld betoverend is.

Dus, wil je ook een keer met je kind naar het theater? Check KIJKUIT en weet zeker dat je de juiste voorstelling reserveert. Alvast veel plezier!

(PS: mijn keuze is gevallen op Gezocht: konijn. Voor kinderen vanaf 2 jaar!)

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results