Tip: vakantie aan het Gardameer.

Italie is en blijft een fantastisch vakantieland. Gardameer staat helemaal op nummer 1.

Twee dagen in de auto!

25 mei. De auto zit stampvol. Met kinderen die nu al vragen wanneer we in Italië zijn, veel te veel kleren, een man die zich afvraagt of het navigatiesysteem wel in orde is en een moeder die helemaal geen zin heeft in twee dagen in de auto zitten. Onze kinderen van vier en drie jaar willen natuurlijk liever voetballen, verstoppertje spelen of met vriendjes spelen. Maar goed, de tv-schermpjes zijn gemonteerd, leuke films gebrand en ik heb een tas vol verantwoorde en onverantwoorde tussendoortjes tussen mijn benen staan. Maar, de reis verloopt voorspoedig: geen noemenswaardige conflicten of verkeerde afslagen. Aan het einde van dag komen we aan bij ons hotel in Mulhouse. Een paar uur diepe slaap verder en ontbijt op bed (Fijn, roomservice!), karren we rond tien uur door naar onze eindbestemming. Aan het einde van de middag komen we aan op de camping San Benedetto aan het Gardameer, waar we vriendelijk worden ontvangen. Met de sleutel, een paar afstandsbedieningen en informatie over de camping en omgeving rijden we naar ons tijdelijke onderkomen.

Pál aan het Gardameer.

Ecamp staat bekend om het grote aanbod campings in Europa, onderverdeeld in verschillende thema’s, bijvoorbeeld jonge gezinnen of wellness. Op aanraden van vrienden bezoeken we de site. Wij kiezen voor San Benedetto in Peschiera: kleinschalig en kindvriendelijk. De camping heeft veel faciliteiten zoals een groot zwembad met speciaal kindergedeelte, een veelzijdige, veilige speeltuin en de grootste pre: vanaf de camping loop je zo het strand op. Wasjes draaien, fietsen huren, pizza’s eten, ontbijten en excursies boeken kan er ook. De belangrijkste pijlers voor een geslaagde vakantie voor ons zijn comfort, kindvriendelijkheid en een mooie omgeving. San Benedetto voldoet aan deze eisen en zorgen voor een onbezonnen, lome en relaxte vakantieweek.

Corallo, onze tijdelijke casa.

Ons huisje (type Corallo) overtreft al onze verwachtingen. We weten niet wat we zien, het uitzicht is fantastisch! Op nog geen 20 meter afstand is het Gardameer en nog een paar stappen verder en we zitten relaxt bij een klein strandtentje met een glijbaan en zand voor de deur. Het weer is fantastisch dus we zijn weinig binnen geweest. Maar bij slecht weer is het binnen goed vertoeven: een ruim woongedeelte met een tv, een open keuken, twee slaapkamers en zelfs twee badkamers. De kiezelstranden rond het Gardameer zijn mooi. Oké, het is even wennen die harde stenen onder je voeten, maar het heeft ook voordelen. Robijn heeft er prachtige stenen gevonden die nu in een glazen pot in de huiskamer staan. Sweet memories.

De omgeving.

We hebben zin om de omgeving te verkennen en huren fietsen met kinderzitjes. In de haven van Peschiera heerst een lekkere mondaine vibe: grote boten en jachten, toeristen en locals en leuke tentjes waar je zalige tomaten-mozarella salade eet of een lekkere Italiaanse wijn bestelt. Peschiera is een leuk, typisch Italiaans stadje met veel restaurantjes en leuke winkeltjes. De prachtige draaimolen op het pleintje is dé favoriet van Robijn en Zeger.

Een week lang zalig simpel leven, ik kan het iedereen aanraden: uitslapen, op het terras ontbijten met verse broodjes terwijl een waterig zonnetje schijnt, daarna lekker naar het strand om stenen te zoeken, eendjes en zwanen te voeren en ‘gewoon’ spelen met water. Tussen de middag uitgebreid lunchen bij het huisje en even afkoelen. Al dommelend op de relaxte ligstoel in de schaduw van de bomen of juist pal in de zon, bedenk ik wat we de rest van de dag doen. ’s Middags spelen we in het zwembad waar een badmeester de boel in de gaten houdt. Uiteraard doen we dat zelf ook, maar het is toch een prettige gedachte dat een paar getrainde ogen meekijkt. Het zwembad is ruim en bestaat uit twee baden: een pierebad en diep bad waar ik standaard tien (onder het mom van ‘beter iets dan niets’) baantjes trek. Inderdaad, ter compensatie van zalige kaasjes, wijn, pizza’s en pasta’s. Terwijl de kinderen eindeloos van de glijbaan glijden komen Demian en ik toe aan gesprekken die je thuis niet voert. Aan het einde van de middag ontkurken we een flesje wijn en proosten we op het goede leven terwijl we met de dag uitgeruster raken en bruiner worden. Het aanbod dorpjes, stadjes, attractieparken en mooie strandjes is enorm. In een week tijd is het onmogelijk om alles te zien. Wij kiezen ervoor om een dagje naar  Verona te gaan. De kinderen zijn zwaar onder de indruk van het heerlijke ijs, wij van het Romeinse amfitheater en het prachtige plein daaromheen, het Piazza Bra. En voor de fietsliefhebbers: vlakbij de camping ligt het fietspad naar Sirmione en Lazise. Zin in nog meer citytrips? Venetië en Milaan liggen op ongeveer op 100 kilometer afstand.

We willen nog niet naar huis.

We waren zó aan het genieten dat we niets liever wilden dan langer blijven. Maar helaas, de Corallo huisjes waren volgeboekt dus er zat niets anders op dan afscheid nemen van de camping waar we zo ontzettend hebben genoten en waar we zeker weten nog eens terugkomen!

Chillen in het heerlijke zwembad

Chillen in het heerlijke zwembad

 

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results