Tip: vakantie in Friesland.

Friesland is een perfecte provincie voor een heerlijke vakantie. Deze accommodatie kan ik van harte aanbevelen. Een klein paradijs!

Hoge, oude bomen, de geur van takken, gras en bloemen, het geluid van heel veel zingende vogels en ruisende bomen. Elke ochtend een vers kopje espresso na een fantastische nacht in het Auping bed in de pikdonkere kamer. De verse broodjes van de bakker in het dorp (en uiteraard regelmatig een plak, super vers suikerbrood met dikke laag roomboter). Enkele herinneringen die meteen bij me opkomen nu ik dit stukje schrijf over onze vakantie in Vakantiehuis Friesland.

Comfortabel vakantiehuis middenin de natuur

Deze heerlijke accommodatie ligt in Oudemirdum. Een spiksplinternieuw verbouwd, zeer comfortabele huis aan de rand van het bos. Heerlijk ver weg van alles, zo voelde het en dat was ook net waar we zin in hadden. Qua weer troffen we het helemaal niet. De eerste dag speelden de kinderen met plastic kommen gevulde pas gevallen mega hagel. Duh.. Maar dat kon ons niet deren. De houtkachel brandde volop en aan de gezellige eettafel speelden we binnen Yahtzee. En als het dan even droog was, eigenlijk net vaak genoeg, dan lonkte het bos. Laarzen aan en op avontuur.

Verliefd op Friesland

Ik moet zeggen dat ik een zwak heb voor Friesland: ik ben er geboren en mijn moeder is Fries en dankzij haar en haar familie versta ik de taal en voel ik me er thuis. De Friezen zijn ook gewoon leuk! Tijdens mijn vroege wandeling naar het bakkertje groette werkelijk iedereen. Dat is toch enig. Ik hou ervan. En daarnaast is Friesland prachtig: ruim, geweldige natuur, veel bos, maar ook water! Het IJsselmeer ligt vlakbij Oudemirdum. We hebben een aantal keer genoten van de kitesurfers en zwanen vanaf het strandje It Mirnser Klif. Hier vind je trouwens ook een fijn speeltoestel en een, ietwat oubollig maar daarom ook leuk, strandpaviljoen.

We hebben veel gewandeld. Niet alleen door het bos, maar ook over het Minneminnespad, langs het Ijsselmeer en over prachtige oude dijken met onvoorstelbaar mooie, weidse uitzichten, onder het toeziend oog van grazende koeien. Wat een hemels plekje voor die beesten om hier te kunnen leven.

Hallo koe!

Hallo koe!

Kneuterig maar knus 

Ook de oude dorpjes vlakbij Oudemirdum hebben mijn hart gestolen. Het is net alsof de tijd er heeft stilgestaan. Sloten staat voor mij op nummer 1. Maar ook Balk vond ik gezellig. Heel anders dan de bruisende steden waar we ons ook heel thuis voelen, maar voor de afwisseling is het heerlijk. In Balk ‘vierden’ we Koningsdag. Deze keer stond ik niet, volledig in het oranje gekleed, met een biertje in mijn hand. Nee, Zeger sloeg spijkers (en won niks) en Robijn kocht een zakje knikkers voor 0,20 cent. En blij dat ze waren! Bij een bakker kochten we de lekkerste oranje tompoucen die we op een bankje in de zon (ja, die scheen toen even) opaten. Weinig bier deze keer.

Het pittoreske Sloten

Het pittoreske Sloten

Het goedkoopste attractiepark van Nederland 

Het hoogtepunt voor onze kinderen was trouwens een bezoekje aan attractiepark Sybrandy’s. Zo op het eerste gezicht denk je misschien, nee, dit kan niks zijn. Maar wacht maar tot je binnen bent! Het is klein en overzichtelijk, maar de attracties overtroffen voor onze kinderen (en stiekem ook voor ons) alles. Vooral het bootje dat je vanaf een hoogte van circa vijf meter lanceert, een stuk verderop het water in, is een geniale attractie, voor jong en oud! Dit park is trouwens het goedkoopste attractiepark van Nederland en echt een bezoekje waard. Dit gedeelte van Friesland (Zuid-west) ligt trouwens redelijk centraal in Nederland. Zowel vanuit Groningen als Amsterdam een uurtje rijden. We bezochten ook nog It Flinkeboskje, een multifunctionele, heerlijke plek! Die dag was er een streekmarkt en we genoten van heerlijk eten, een fijn bandje en de kinderen maakten een gave zandtekening. Heel erg een bezoekje waard, check hier hun agenda. Eind maart is er een festival, ik hoop er naartoe te kunnen!

Mediteren op een boomstronk 

Na onze activiteiten overdag verheugde ik me telkens weer om naar ‘huis’ te gaan. Elke dag hebben we uitgebreid geborreld en gesnackt (gelukkig was het heerlijk hardlopen in de prachtige omgeving, dus al met al bleef ik redelijk in balans) en elke avond wandelde ik mijn vaste rondje door een verlaten bos. Ik heb er een omgevallen boom omgedoopt tot mijn plekje. Het was serieus meditatief om daar ‘gewoon’ vijf minuten te zitten en alleen maar te kijken, te ruiken en te luisteren. Ik mis het echt! ’s Avonds dook ik vroeg mijn bed in omdat ik zo heerlijk heb geslapen, 10 nachten lang. Vakantiehuis Friesland is echt een aanrader, mede vanwege alle kindvriendelijkheid in- en rondom het huis. En nee, ik krijg geen provisie wanneer jullie reserveren naar aanleiding van dit blog. Ik gun Sascha wel meer naamsbekendheid (ze is immers net begonnen) en ik gun jullie net zo’n heerlijk verblijf als wij hadden.

Nog een paar tips die ik jullie niet wil onthouden:

  • Badmeester Keimpe met een heerlijk zonnig terras aan het water (plus weer een fijn speeltoestel op het strandje) met een goede menukaart en zalige wijn.
  • Ijsboerderij de Buterkamp, vlakbij het vakantiehuis. De rozijnen-rum was goddelijk. Voor de kids liever citroen 🙂
  • Bezoek het VVV kantoor in Oudemirdum. Het bezoekerscentrum is ontzettend leuk, zeker voor kinderen. Wij plozen er onder andere braakballen.
  • In het vogelhuisje op de dijk, vlakbij Hindeloopen, hebben we genoten van het uitzicht op het water en alle dieren die daar leven. Met een grote verrekijker, dus veel ooh’s en aaaah’s van de kinderen gegarandeerd!

En HOERA! Ik mag een van jullie blij maken met maar liefst 50% korting op een midweek eind september of begin oktober. Wil jij voor een heel fijn en klein prijsje (namelijk voor €150 excl. schoonmaakkosten) in dit heerlijke huis? LIKE dan zowel mamaschrijft als Vakantiehuis Friesland op Facebook, DEEL dit bericht op je eigen pagina en laat in een REACTIE weten met wie je hier wilt overnachten. SUCCES!

Tot zover. Nu ga ik heerlijk genieten van het ook prachtige Haarlem. Maar Oudemirdum, ik kom terug!

Ondanks de winterjas in mei helemaal happy!

Ondanks de winterjas in mei helemaal happy!

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

1 comment

  1. Pingback: Totale ontspanning in hotel Mooirivier aan de Vecht. - mamaschrijft

Type to Search

See all results