Tip voor de kerstvakantie: ⁨festival voor kinderen van één meter.

Op 28 december, in de kerstvakantie, zijn kinderen die 1 meter lang zijn eregast in het Stedelijk.

In de kerstvakantie, op woensdag 28 december vindt in het Stedelijk het 1 Meter ter Festival plaats. Alle kinderen die 1 meter lang zijn, zijn dan eregast! Dus heeft jouw kind de lengte van 1 meter bereikt? Kom dan gezellig langs met de hele familie om aan het festival deel te nemen. (pssst, alle kinderen van 83 cm en 126 cm zijn natuurlijk óók welkom).

Het festival is geïnspireerd op het werk 1 Meter Feest van kunstenaar/ontwerper Helmut Smits, momenteel te zien in de tentoonstelling Dream Out Loud. Zijn 1 Meter Party, die inmiddels van Tokio tot Jeruzalem is georganiseerd, maakt een vanzelfsprekend maar uniek moment in een mensenleven bijzonder. Want waarom zou je alleen je verjaardag vieren, als er nog zoveel meer te vieren valt? 

Hoe vier je dat je 1 meter bent geworden?

Je kunt een zelfportret van 1 meter maken met kunstenaar Natasja Boezem, of jezelf in het zonnetje zetten door met grafisch ontwerper Bob van Dijk een eigen ‘1’-eremedaille te maken. Of met z’n allen een 1-meterspeedtour volgen, speciaal voor peuters en meer te weten komen over de kunstwerken in het Stedelijk. Drink een glaasje limonade in de 1-Meterbar en kom tot rust in de Ik versta je voor geen meter luisterhoek. Maak jouw 1 m²-dans in de silent disco en vergeet niet voordat je naar huis gaat het museum op te meten met je eigen lichaam, want misschien win je dan wel een mooie prijs.

Veel plezier! En heb jij nog andere tips voor de kerstvakantie? Laat het mij weten via leonievoormamaschrijft@gmail.com.

Fotocredits: Lotte Stekelenburg

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results