Tip voor de kerstvakantie: ⁨festival voor kinderen van één meter.

21 december 2016

In de kerstvakantie, op woensdag 28 december vindt in het Stedelijk het 1 Meter ter Festival plaats. Alle kinderen die 1 meter lang zijn, zijn dan eregast! Dus heeft jouw kind de lengte van 1 meter bereikt? Kom dan gezellig langs met de hele familie om aan het festival deel te nemen. (pssst, alle kinderen van 83 cm en 126 cm zijn natuurlijk óók welkom).

Het festival is geïnspireerd op het werk 1 Meter Feest van kunstenaar/ontwerper Helmut Smits, momenteel te zien in de tentoonstelling Dream Out Loud. Zijn 1 Meter Party, die inmiddels van Tokio tot Jeruzalem is georganiseerd, maakt een vanzelfsprekend maar uniek moment in een mensenleven bijzonder. Want waarom zou je alleen je verjaardag vieren, als er nog zoveel meer te vieren valt? 

Hoe vier je dat je 1 meter bent geworden?

Je kunt een zelfportret van 1 meter maken met kunstenaar Natasja Boezem, of jezelf in het zonnetje zetten door met grafisch ontwerper Bob van Dijk een eigen ‘1’-eremedaille te maken. Of met z’n allen een 1-meterspeedtour volgen, speciaal voor peuters en meer te weten komen over de kunstwerken in het Stedelijk. Drink een glaasje limonade in de 1-Meterbar en kom tot rust in de Ik versta je voor geen meter luisterhoek. Maak jouw 1 m²-dans in de silent disco en vergeet niet voordat je naar huis gaat het museum op te meten met je eigen lichaam, want misschien win je dan wel een mooie prijs.

Veel plezier! En heb jij nog andere tips voor de kerstvakantie? Laat het mij weten via leonievoormamaschrijft@gmail.com.

Fotocredits: Lotte Stekelenburg

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.