Tips voor een geslaagd kinderfeestje!

Binnenkort een kinderfeestje te organiseren? Ons themafeest was een groot succes!

Kinderpartijtje, maar… what to do?

Ik vind het elke keer weer een uitdaging om een kinderfeestje te organiseren. Blijven we thuis, of juist niet. Hoeveel kindjes nodigen we uit en wie dan? Kinderen teleurstellen vind ik zo naar (hoe stellen jullie de ‘gastenlijst’ samen eigenlijk?).. En doen we een themafeestje? Welk thema dan? En hoe lang mag het feestje duren. Te lang is geen optie, want A: dat trekt het feestvarken echt niet (want labiel gedurende zo’n spannende dag) en B: je loopt het risico dat kinderen zich gaan vervelen en de tent afbreken of elkaar te grazen nemen. Terwijl ik dit schrijf, breekt het zweet me al zo ongeveer alweer uit. Want ik heb wel een paar missers begaan hoor, de afgelopen 3 jaar waarin ik zeker 5 feestjes heb georganiseerd.

In een klap klaar.

Toen ik een tijdje terug nadacht over het partijtje voor de zesde verjaardag van mijn zoon besloot ik aan mijn volgers op Facebook te vragen of zij misschien tips hadden. Nou, daar kwamen toch veel leuke reacties op! Een van die reacties sprak me direct aan. Een moeder vertelde dat je bij Creatief Confetti in Haarlem compleet ingerichte feestkoffers kunt huren. Inclusief versiering, bekers, bordjes, verkleedkleren, draaiboek en alle attributen die je nodig hebt voor diverse spelletjes. Nou, dan ben je dus in een klap helemaal klaar. Het enige waar je zelf voor moet zorgen is de aller lekkerste taart plus een leuke locatie. Dat kan thuis, maar het bos of het strand is ook super leuk natuurlijk, mits het weer het toelaat.

11 stoere mini-piraten.

Op een zonnige woensdagmiddag zaten we, Demian, Robijn en Zeger en ik vol spanning te wachten op de komst van de gasten. Aan de grote mooi gedekte tafel, helemaal in het Piratenthema waar Zeger voor koos. Ik had alle setjes verkleedkleren klaargelegd zodat de kindjes dat direct konden aantrekken bij binnenkomst. En dat bleek een goede zet: de kinderen vonden het zo leuk om zich te verkleden! En in no time was ons huis gevuld met maar liefst 11 stoere mini-piraten. Nadat de kadootjes waren gevonden (die hadden de gastjes in huis verstopt voor Zeger. ‘Warm, warm, koooudd!’) en we taart hadden gegeten, togen we richting het park, vlakbij ons huis. Inclusief de gevulde kist en natuurlijk zakken vol chips en popcorn. In het park deden we spelletjes die uitgebreid stonden beschreven in het draaiboek. Ik schminkte de kinderen (ja, ook de schmink was aanwezig), we scheerden met scheerschuim onder gesmeerde ballonnen en deden een hilarische steppen-race.

Ik moet eerlijk bekennen: ik was gesloopt na afloop van dit kinderfeestje, haha. Dit had overigens alles te maken met het feit dat we simpelweg teveel kindjes hadden uitgenodigd. Maar dat schreef ik net al hè, het liefst nodig ik de hele klas uit, maar ja…. Dat gaat echt te ver. Gesloopt of niet gesloopt, ik had alle ouders al uitgenodigd voor een gezellige borrel na het partijtje, dus overgeven aan mijn vermoeidheid was geen optie. Terwijl de kinderen heerlijk konden bijkomen onder het genot van een goede film (lang leve Netflix) zorgde ik samen met een behulpzame vriendin voor stokbrood, lekkere kaasjes, wijn en bier. En na dat eerste wijntje voelde ik me al stukken beter.

’s Avonds op de bank besloten mijn vriend en ik dat zo’n gevulde kist van Creatief Confetti zeker voor herhaling vatbaar is en dat we konden terugkijken op een enorm geslaagd feestje.

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results