Together as one

Ik ben dol op foto’s en zoek al lang naar iets aan de wand. Iets groots, iets moois en vooral iets waar je naar blijft kijken. Omdat mijn kinderen mijn alles zijn, mogen zij als enige groot aan de wand, had ik al eens bedacht. Een tijdje terug leerde ik Mirjam Leslie-Pringle kennen: fotograaf, foodie en mama. Creatief van top tot teen en toen ik haar nieuwste idee zag, was ik direct verkocht. De Together as One portretten zijn niet alleen mooi maar vooral ook bijzonder: 1 portret van 2 kinderen. Mirjam legt zelf uit hoe het idee ontstond:

Together as One, of Samen Eén, is ontstaan doordat ik een foto van mijn  man en mijzelf op deze manier gemanipuleerd had voor de verjaardag van mijn man. Ik liet het afdrukken en verlijmen tussen dibond (aluminium) en plexiglas op twee aparte panelen. Samen was het zo’n meter bij een meter, dus je kunt je voorstellen: dat heeft impact. En door het plexiglas spiegelt het enorm: een geweldig, strak resultaat.

Vrienden die langskwamen vonden het zo gaaf dat ze het óók wilden, maar dan met hun kinderen. Ik kreeg meer aanvragen, en voor ik het wist had ik een serie! Ik fotografeer in opdracht en alle wensen zijn bespreekbaar. Persoonlijk vind ik hoe groter hoe beter, maar kleiner dan een meter is uiteraard ook mogelijk. Mensen vragen zich wel eens af of gezichten samen wel matchen, maar tot op heden zijn het altijd geweldige portretten geworden. Ik manipuleer de foto’s om de gezichten passend te maken, maar ik veránder ze niet. Dat zou afbreuk doen aan hun eigen identiteit.”

 

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results