Together as one

28 februari 2014

Ik ben dol op foto’s en zoek al lang naar iets aan de wand. Iets groots, iets moois en vooral iets waar je naar blijft kijken. Omdat mijn kinderen mijn alles zijn, mogen zij als enige groot aan de wand, had ik al eens bedacht. Een tijdje terug leerde ik Mirjam Leslie-Pringle kennen: fotograaf, foodie en mama. Creatief van top tot teen en toen ik haar nieuwste idee zag, was ik direct verkocht. De Together as One portretten zijn niet alleen mooi maar vooral ook bijzonder: 1 portret van 2 kinderen. Mirjam legt zelf uit hoe het idee ontstond:

Together as One, of Samen Eén, is ontstaan doordat ik een foto van mijn  man en mijzelf op deze manier gemanipuleerd had voor de verjaardag van mijn man. Ik liet het afdrukken en verlijmen tussen dibond (aluminium) en plexiglas op twee aparte panelen. Samen was het zo’n meter bij een meter, dus je kunt je voorstellen: dat heeft impact. En door het plexiglas spiegelt het enorm: een geweldig, strak resultaat.

Vrienden die langskwamen vonden het zo gaaf dat ze het óók wilden, maar dan met hun kinderen. Ik kreeg meer aanvragen, en voor ik het wist had ik een serie! Ik fotografeer in opdracht en alle wensen zijn bespreekbaar. Persoonlijk vind ik hoe groter hoe beter, maar kleiner dan een meter is uiteraard ook mogelijk. Mensen vragen zich wel eens af of gezichten samen wel matchen, maar tot op heden zijn het altijd geweldige portretten geworden. Ik manipuleer de foto’s om de gezichten passend te maken, maar ik veránder ze niet. Dat zou afbreuk doen aan hun eigen identiteit.”

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.