Vakantie? Check dit pop-up hotel in Toscane.

Dol op Italie? Dan is Novanta, een fantastisch pop-up hotel in een verlaten bergdorp in Toscane, iets voor jou!

Soms ontdek je plekken waar je hart spontaan sneller van gaat kloppen: Novanta is er een. Dit hotel ligt in Borgo Di Gello, een verlaten bergdorp in Toscane waar je het traditionele leven nog op en top kunt ervaren. Ik spreek met Leonard, een van de drie initiatiefnemers. “Zo’n anderhalf jaar geleden sprak ik voor het eerst met Igor en hij vertelde over de verlaten hoeve in Italië. Hij zei: ‘Er gebeurt al jaren helemaal niets, maar het dorp is zo gaaf!’ Ik dacht, ik kan twee dingen doen: gaan voor een serieuze baan op de Zuidas, of mijn gevoel achterna gaan en in dit avontuur duiken. Enkele maanden later waren onze plannen voor een pop-up hotel dermate concreet dat we overtuigd waren van succes. Veel meer mensen bleken enthousiast, want in no time was de hele financiering gecrowdfund. Dat zegt wel iets.”

Je hele dag vullen met spelen met water is ultiem vakantie vieren

Je hele dag vullen met spelen met water is ultiem vakantie vieren

Beleving en avontuur staan centraal

In het voorjaar van 2014 opende Novanta haar deuren. Een jaar later vertelt Leonard mij dat die zomer een van de mooiste ooit was. “Ik heb er zoveel inspirerende mensen ontmoet! Ik voelde me een beetje Rik Felderhof, haha. Vooral het feit dat onze gasten genoten van ons concept, waar beleving en avontuur centraal staan, maakte me oprecht gelukkig.” Terwijl Leonard momenteel zijn master Entrepeneurship in Zweden afrond, staat hij te popelen om weer richting Novanta af te reizen. “Ik heb zin om van het tweede seizoen weer een groot succes te maken. Ambitieus als we zijn hebben we een aantal veranderingen doorgevoerd. Naast een bakkerij waar we ons eigen brood bakken is er nu ook een wellness met hottub.”

Vlees van de buurman en biologische wijn

Eten is binnen een concept een van de belangrijkste peilers. Zo serveren we vlees afkomstig van onze buurman Fabrizio. Hij is slager en werkt alleen met lokale producten. Boeren uit de omgeving leveren groente en we hebben onlangs een paar fantastische biologische wijnhuizen ontdekt. We schenken enkel en alleen Italiaanse topwijnen. En zo nu en dan organiseren we workshops. Pasta maken bijvoorbeeld. Zo eten we samen met onze gasten de echt traditionele gerechten uit de omgeving.”

Geen standaard procedures

Novanta biedt ruimte aan zo’n veertig gasten en voor hen die het leuk vinden is er alle ruimte om mee te draaien in elk proces dat er speelt binnen het hotel. Leonard: “Als je het leuk vindt om een handje te helpen in de keuken; welkom! En ook de kinderen mogen helpen, bijvoorbeeld met het plukken van vers fruit en groente voor in de salades. En in de omgeving vind je truffels, dus als je je best doet eet je ’s avonds je eigen truffels. Op deze manier zie je dat de gasten met elkaar meegroeien. Niet dat het moet of omdat wij dat willen, maar de omgeving zorgt ervoor. Overigens, als je zin hebt in een romantisch diner voor twee, dan kan dat ook. Dan letten wij op de babyfoon, terwijl je samen geniet van een goede maaltijd en heerlijke wijn uit de omgeving. We staan overal voor open, alles kan en we hanteren geen standaard procedures. Een leuk voorbeeld daarvan is dat de groep kinderen die er vorig jaar was, zo’n mega klik had, dat ze enkele nachten samen in een tentje in de tuin hebben geslapen. Geniaal toch? En dat bedenk je van tevoren niet. Novanta is voor kinderen een paradijselijke plek. Er lopen dieren rond, zoals paarden, koeien, geitjes en wilde zwijnen. Naast een zwembad biedt de omgeving nog meer waterplezier, namelijk in de rivier Corsalone waar je van rotsen kunt springen en dammetjes kunt bouwen. En mocht je zin in hebben in de stadse vibe? Florence en  Arezzo liggen op ongeveer anderhalf uur rijden. Ideaal om een van deze steden een dagje te bezoeken.”

Nu boeken is een nachtje slapen in de geniale Novanta-boomhut

Nu boeken is een nachtje slapen in de geniale Novanta-boomhut

Wil jij deze zomer naar Novanta? Dan krijg je een onvergetelijke nacht in de Novanta-boomhut inclusief zalige fles bubbels cadeau! Boeken kan hier.

Good to know

Novanta telt acht kamers en heeft een capaciteit tot 35 gasten

Er werkt zes man personeel

Het hotel is open van 16 juni tot en met 14 september. (LET OP: Novanta is van 21 juli tot 18 augustus 2016 al volgeboekt)

Verblijf is inclusief ontbijt en diner. De extra kosten hiervoor bedragen 150 euro per persoon per week.

Novanta ligt middenin een prachtig natuurgebied met fenomenaal uitzicht.

Novanta ligt middenin een prachtig natuurgebied met fenomenaal uitzicht.

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Type to Search

See all results