Tip: hotel Mooirivier.

Heerlijk om even op te laden in een mooi hotel met heerlijke bedden in een prachtige omgeving. Mooirivier it is!

Precies een week geleden werd ik wakker in een heerlijk bed na een lange nacht. Ik lag niet, zoals gewoonlijk, met mijn vriend in bed, maar met een van mijn beste vriendinnen. Voorzichtig schoof ik de gordijnen een stukje opzij; de mist trok net een beetje op en een waterig zonnetje scheen over de weilanden. In de verte zag ik paarden grazen, vogels vlogen over de Vecht en op natuurgeluiden na was het muisstil. Minutenlang staarde ik naar buiten, wat een zalige rust en wat een top hotel!

Aanrader: jezelf verwennen.

Als moeder ben je eigenlijk altijd keihard aan het werk. Want wanneer hoef je eens een keer niets? Komt niet vaak voor, toch. Daarom hadden Sannie en ik een heerlijk hotel uitgekozen voor een oplaadweekend. Eens geen bruisende stad met kroegen in overvloed (waar we overigens ook echt dol op zijn), maar een hotel lekker afgelegen, ver weg van alles. Het werd hotel Mooirivier in Dalfsen. Nou, ik kan het iedereen aanraden; een nacht van huis, alle tijd om bij te kletsen, als het ware helemaal niets doen behalve je enorm in de watten laten leggen. Doe het. Je verdient het!

Wijn, heerlijk eten en goede gesprekken.

We spraken af in Zwolle, dat een ongeveer 15 minuten vanaf het hotel gelegen ligt. We lunchten bij Brasserie Jansen en hebben daarna wat leuke winkels gespot, waaronder Loft. Wat een fijne winkel! Prachtige kleding en waanzinnig veel moois voor thuis. Rond vier uur in de middag hadden we zin in de fijne zithoek bij de haard, die we al op de website gespot hadden. Een uur later zaten we er, met een glas goede rode wijn in de hand. De uren vlogen voorbij, zo gezellig. En de wijn, heel lekker. Rond een uur of acht begonnen onze magen te knorren. We liepen naar onze luxe hotelkamer (we sliepen in de suite!) en fristen onszelf snel even op. Poedertje erop en hup! Easy, alleen maar voor jezelf zorgen, haha. In het restaurant namen we eerst een prosecco om te vieren dat we het zo fijn hadden. Daarna hebben we uren lang genoten van een verrassings viergangenmenu plus een fantastisch wijnarrangement. Alles bij elkaar, het klopte zo. En de bediening was ontzettend attent, het ontbrak ons aan niets en bij elke gang kregen we uitgebreide toelichting. Rond half een doken we onze mandjes in. Zzz….

De volgende ochtend werden we wakker na een nacht onafgebroken slaap; geen huilende dreumes en ook geen kleuter die graag even tussen papa en mama in wil liggen. Wat een luxe! We drinken een koffietje in bed terwijl we verder kletsen alsof we elkaar heel lang niet gesproken hebben. Vrouwen kunnen dat. Rond 10 uur wandelen we uitgerust de ontbijtzaal binnen. Terwijl de zon harder schijnt dan verwacht is het voor ons lastig kiezen: romige yoghurt met vers fruit of een onverantwoord lekker croissantje met roomboter en homemade jam. We nemen gewoon alles wat we lekker vinden. Het is feest! Een uur later besluiten we lekker te gaan wandelen. De omgeving is te mooi om ongezien te blijven. Wat is het toch fijn om buiten te zijn. Een best stevig windje in combinatie met de zon blijkt een heerlijke combinatie.

Latte in de zon.

Als afsluiter van dit heerlijke weekend drinken we nog een latte op het prachtige zonnige terras met uitzicht op de Vecht. Het terras, wat een regelrechte hit is gedurende lente- en zomermaanden, is officieel nog niet geopend, maar het personeel legt met een uitnodigende glimlach kussens voor ons neer. Mmmm, dit smaakt naar meer! We zeggen tegen elkaar dat dit een plek is die we onze vrienden en familie echt kunnen aanraden. En ook dat we heel graag nog een keer terug zouden willen komen.

Win een nachtje Mooirivier!

Ik kan voorstellen dat je ook zin hebt gekregen in een overnachting in Mooirivier, samen met een vriendin. Nou, GOED NIEUWS! Ik mag namelijk een overnachting weggeven. Kans maken? Like en deel dit bericht op Facebook, word vriendjes met zowel Mooirivier als mamaschrijft en tag de vriendin die jij wilt verrassen met dit fijne kado! Volgende week maak ik de winnaar bekend. SUCCES!

 

 

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Type to Search

See all results