Yoga: een rijke voedingsbodem voor kinderen

11 maart 2015

Echt los komen

Ik roep al jaren dat ik, net als veel vrienden doen, ook naar yoga wil. Maar tot nu toe kom ik niet verder dan rondjes door het park en wat oefeningen thuis voor de buis. Conditioneel gezien heel fijn. Zeker alles bij elkaar, want ik fiets dagelijks denk ik een kilometertje of vijf, maar om echt even helemaal los te komen van alles, zou yoga een mooie aanvulling zijn. En nu ik Nelson’s Yogaboek onder ogen heb gekregen, met als focus kinderyoga, ben ik ervan overtuigd dat yoga niet alleen voor mij, maar ook een enorme verrijking voor mijn kinderen zou zijn!

Rust en evenwicht in heftige tijden

Leen Demeulenaere is orthopedagoge en heeft al dertig jaar ervaring als yogadocente. Ze kan zich een leven zonder yoga niet voorstellen. “Yoga zorgt voor een diepere verbinding met mezelf, de ander en met alles wat leeft. Yoga geeft me rust en evenwicht in heftige tijden, troost en inzicht in verdrietige tijden, energie en levenslust in slopende tijden en uitdaging in kabbelende tijden.”

Omdat een echt goed boek met yoga-oefeningen voor kinderen ontbrak, schreef Leen in samenwerking met journalist Laura van Bouchout een creatief speelboek voor gezinnen: Nelson’s Yogaboek. Kinderen worden meegezogen in een reisverhaal met vrolijke tekeningen, terwijl ouders praktische uitleg meekrijgen over het nut van de oefeningen. Geen moeilijke termen in Sanskriet of zware meditatieoefeningen, maar ‘gewoon’ leuke yogaspelletjes voor twee. Ook nog eens op maat van moeë papa’s, stijve mama’s en volle agenda’s. Maar vooral op maat van kinderen.

Diepe en veilige ontspanning voor kinderen

Volgens Leen aarden kinderen die aan yoga doen beter. “Ze ontdekken zichzelf en de omgeving waarin ze zich begeven. Wetenschappelijk onderzoek heeft zelfs aangetoond dat kinderen die yoga beoefenen makkelijker en beter diep en veilig kunnen ontspannen. Deze ontspanning vormt de basis voor een gelukkiger leven en beïnvloedt ieder leerproces op een positieve manier. Zowel op sociaal, emotioneel, cognitief en lichamelijk niveau. Ook leren kinderen beter voelen en aangeven wat ze nodig hebben. Al met al biedt yoga een rijke voedingsbodem waar ze de rest van hun leven van zullen profiteren.”

Nelson's Yogaboek

Nelson’s Yogaboek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nelsons yogaboek ISBN 978-94-92077-15-8, hardcover, 96 pagina’s, 22,5 x 22,5 cm, € 19,95

Fot0: Pinterest (parenting.com)

4 Reacties

 1. Nele Vanden Borre

  Dit lijkt mij een fantastisch boek! Yoga staat ook op mijn lijstje. Af en toe slaag ik erin om toch even met yoga bezig te zijn. Ik heb er dus wel enkele boeken over met oefeningen voor volwassenen. Geregeld nemen mijn kinderen de boeken ter hand om ook te yoga-en. Wat zou het fijn zijn als ze een boek op maat zouden hebben om te yoga-en. Dan kunnen we gezellig met z’n drieën aan yoga doen.

  Antwoord
 2. Bettie

  Ik doe zelf sindskort yoga ,maar er nog niet aan gedacht om dat met mijn kind te doen. Ik ben nieuwsgierig naar het boek om er meer over te weten te komen

  Antwoord
 3. Anita H.

  Zelf heb ik geen kind(eren), maar ik wil dit boek graag winnen voor een goede vriend die dit gegarandeerd goed kan gebruiken. Om samen met zijn zoontje aan de slag te gaan.

  Antwoord
 4. Sofie Dekkers

  Ooooh, héél simpel! Omdat ik graag hélemaal “zen” word samen met mijn drie pagadders! En een moment rust heel welkom is hier in huis! 🙂

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.