Voedselverspilling voorkom je met foodhuggers!

28 februari 2016

Verpak jij ook, net als ik, stukken aangesneden groente en fruit in zilverfolie die je vervolgens achter in je koelkast laat verdwijnen? Een halve avocado…een stuk paprika? En moet je ze vervolgens weggooien omdat je ze gewoon vergeet? Dan heb ik nu echt iets super handigs voor je waarmee je voedselverspilling voorkomt: Foodhuggers!

Siliconen om je fruit en groente

Ze zijn zo enig en origineel, deze siliconen dekseltjes die ervoor zorgen dat je groente en fruit niet bederven. Je hebt natuurlijk allerlei slimme manieren om je avocado in de koelkast te bewaren zonder dat ‘ie bruin wordt, maar dit is toch wel de handigste. De Foodhuggers zijn siliconen dekseltjes die je om je halve paprika of ui vouwt. Ze zorgen ervoor dat het langer vers blijft, dat de smaak behouden blijft en dat je dus minder snel je groente of fruit weggooit. Het dekseltje zit alleen om het gedeelte dat is afgesneden. En zit het dekseltje er eenmaal op, dan berg je het in de koelkast op en bederft je groente of fruit minder snel en voorkom voedselverspilling.

De set ‘voedselknuffelaars’ komen in verschillende formaten zodat je ze voor elk soort groente of fruit kunt gebruiken en ze zijn vaatwasmachine bestendig. Je koopt ze bij Babongoshop: een fijne webshop die een ‘green lifestyle’ nastreeft. Alle producten zijn eerlijk en groen gemaakt. Je vindt er allerlei handige (keuken)artikelen, maar ook papierwaren en woon- en modeaccessoires die gemaakt zijn met respect voor mens en natuur. Wat dacht je bijvoorbeeld van herbruikbare boterhamzakjes? Of deze kinderkamer artikelen? Super leuk toch?

It’s not easy being green

Nicole Blaak is de eigenaar van Babongo. Een creatieve, idealistische optimist die houdt van mooie producten. Ze wil laten zien dat groen, eerlijk en mooi in design goed samen gaan. “Kermit (de kikker) zei eens: `It`s not easy being green`. Deze uitspraak wordt wereldwijd gebruikt om aan te geven dat we wel willen, maar dat het toch best ingewikkeld is om `groen` te doen. Wij maken het een stuk gemakkelijker voor je en vooral leuk! Babongo makes it easy being green, aldus Nicole.”

Voorkom voedselverspilling met de foodhuggers

Voorkom voedselverspilling met de foodhuggers

10% korting bij Babongo

Babongo wil jou als lezer van mamaschrijft kennis laten maken met al haar mooie, groene en eerlijke producten en daarom krijg je 10% korting op een besteding van minimaal 20 euro (niet geldig op boeken en sale artikelen) met de code mamaschrijft. De kortingscode is geldig tot 7 maart 2016. Veel shopplezier!

Wil je vaker leuke lifestyle tips krijgen? Volg me dan op Facebook.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.