De krachten van de natuur in een sneaker.

Wanneer je schoenen voorbij ziet lopen op straat zou je niet altijd denken dat het secuur uitgedachte modellen zijn. Je trekt ze in de ochtend aan om ze in de avond weer uit te schoppen. Toch is there more to this than meets the eye, al helemaal wanneer we het over modellen van Nike hebben. Onlangs kwam de Nike Air Max 720 uit en de technieken toegepast op deze sneaker zijn wel heel speciaal.

Nike Air Max 720

Ongeveer 30 jaar geleden kwam het eerste model van de Air Max lijn uit. Vanaf dat moment begon een reis, met flink wat pieken en dalen, door de wereld van de zichtbare air unit in de zool van de Nike sneakers. Want dat is waar het allemaal om draait bij de lijn: het lucht verwerkt aan de achterzijde van de zool, waardoor je het maximale comfort creëert voor je voeten. Waar het bij de Air Max allemaal ging om een kleine lucht bubbel onder de hak, draait het bij de Nike 720 om de enorme unit van lucht verspreid over de gehele onderkant van je voet. Dat kun je wel een upgrade noemen.

De krachten van de natuur in een sneaker.

Hoge air unit

Het onderzoekslab van het merk heeft zich volledig gefocust op waar er precies schokken moeten worden geabsorbeerd tijdens het lopen. Met een beweging-sensor technologie wisten wetenschappers precies waar ze voor extra support en steun moesten zorgen. Dit resulteert in de hoogste air unit ooit verwerkt in de een schoen. Namelijk een air unit van 38mm. Deze is maar liefst 6mm hoger dan de voorheen hoogste Air Max van Nike, namelijk de Nike Air Max 270.

Inspiratie uit de natuur

Iets dat Nike altijd puur en oprecht zal houden is de vele inspiratie die het ontwerpteam haalt uit de natuur. Al bij eerdere modellen waren er invloeden van rivieren en erosie verwerkt in de upper van de sneakers. Ook bij de Air Max 720 is dat het geval. In de kleuren en de lijnen vind je de beweging van natuurlijke energie. Denk hierbij aan het noorderlicht en zonsopgang en zonsondergang. Lichtgroene en diepblauwe kleuren in combinatie met de beweeglijke lijnen zorgen voor een prachtig uniek uiterlijk.

De krachten van de natuur in een sneaker.

De schoenen zijn hoe dan ook een statement. Je kunt er niet omheen en dat is precies hoe je ze het beste kunt combineren: zet ze in de spotlights. Dit kan op verschillende manieren. Ga voor een all-white of all-black outfit en trek de meest kleurrijke Air Max 720 eronder aan. Zo weet je zeker dat je sneakers opvallen. Wil je zelf ook opvallen? Ga dan bijvoorbeeld voor een neon shirt in combinatie met een felgekleurde broek, maak het af met de Nike Air 720, en ik verzeker je: vandaag krijg jij je welverdiende aandacht.

Lees ook:

Meisjes en hun kledingkeuzes.

Voor het eerst kleedgeld.

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results