Een goed doel steunen en meteen de nieuwe collectie shoppen.

De nieuwe collectie van TOMS is waanzinnig. En zo leuk: door hier te shoppen steun je ook meteen een goed doel.

In mijn zoektocht naar een paar zomerschoentjes voor Raf, stuitte ik op de nieuwe collectie, van TOMS. Door hier te shoppen verwen je niet alleen jezelf, maar steun je ook meteen een goed doel. En bij de aanschaf van een paar maak je niet alleen jezelf blij, maar een kind in nood krijgt ook een paar en je geeft zeeschildpadden beschermen. Een win-win als het mij vraagt.

Sinds kort staat de nieuwe collectie TOMS online, en ik zag meteen zoveel pracht exemplaren. Samen met stichting Oceana heeft TOMS een schoenenlijn uitgebracht waarmee aandacht wordt gevraagd voor het ecologisch belang van zeeschildpadden. En tegelijkertijd wordt het werk van Oceana om schildpadden te beschermen ook ondersteund door middel van de Oceana collectie. Super schattige bootschoentjes voor jezelf of voor je kind. En voor elk paar verkocht paar geeft TOMS € 5,- aan Oceana zodat diverse beschermd worden. Een bijzondere collectie dus.

Wat een mooi goed doel: het helpen beschermen van zeeschildpadden

Wat een mooi goed doel: het helpen beschermen van zeeschildpadden

Naast deze Oceana collectie is er nu ook de pastelcollectie. Diverse schoenen in pasteltinten voor dames, heren en kinderen. Ook echt veel te leuk. En ook in dit geval gaat er per verkocht paar een set naar een kind in nood.

Over TOMS

Blake Mycoskie is de oprichter en Chief Shoe Giver van TOMS en de persoon achter het idee voor One for One®, het bedrijfsmodel waarbij de medemens niet vergeten wordt. Blake is ooit gestart met zijn bedrijf omdat hij tijdens zijn reizen zag hoe veel kinderen in armoede opgroeien, vaak zonder goede schoenen. Vanuit die gedachte ontstond het idee voor zijn bijzondere bedrijf.

Duurzaam

Daarnaast maakt en verkoopt TOMS hun producten op een duurzame en verantwoorde manier. De schoenen worden gemaakt van duurzaam en veganistisch materiaal, zoals natuurlijke hennep, biologisch katoen en gerecycled polyester. Deze materialen worden gebruikt in het bovenleer, de voering en in de binnenzool bekleding. De schoenendozen zijn voor 80% gemaakt van gerecycled afval en worden bedrukt met milieuvriendelijke soja-inkt. Kortom: it’s all about verantwoord ondernemen.

Schoenen, brillen en tassen

Inmiddels bestaat de collectie niet alleen uit schoenen, maar verkoopt TOMS ook brillen en tassen. Met de aankoop van een bril (TOMS Eyewear) zorg je dat mensen in nood een volledig oogonderzoek kunnen krijgen van medische professionals. En met de aankoop van een tas help je een vrouw veilig bevallen! En alsof dat nog niet genoeg is, is er nu ook een boek: Start Something That Matters.

Vandaag plaatste ik voor het eerst een bestelling bij TOMS, voor mezelf en voor Raf. En dat voelt goed, want niet alleen wij zijn blij met een fresh paar schoenen: we steunen ook meteen een goed doel!

 

 

 

 

 

 

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

1 comment

  1. Pingback: SOUL Amsterdam, fair trade schoenen en tassen - mamaschrijft

Type to Search

See all results