Een goed doel steunen en meteen de nieuwe collectie shoppen.

24 maart 2016

In mijn zoektocht naar een paar zomerschoentjes voor Raf, stuitte ik op de nieuwe collectie, van TOMS. Door hier te shoppen verwen je niet alleen jezelf, maar steun je ook meteen een goed doel. En bij de aanschaf van een paar maak je niet alleen jezelf blij, maar een kind in nood krijgt ook een paar en je geeft zeeschildpadden beschermen. Een win-win als het mij vraagt.

Sinds kort staat de nieuwe collectie TOMS online, en ik zag meteen zoveel pracht exemplaren. Samen met stichting Oceana heeft TOMS een schoenenlijn uitgebracht waarmee aandacht wordt gevraagd voor het ecologisch belang van zeeschildpadden. En tegelijkertijd wordt het werk van Oceana om schildpadden te beschermen ook ondersteund door middel van de Oceana collectie. Super schattige bootschoentjes voor jezelf of voor je kind. En voor elk paar verkocht paar geeft TOMS € 5,- aan Oceana zodat diverse beschermd worden. Een bijzondere collectie dus.

Wat een mooi goed doel: het helpen beschermen van zeeschildpadden

Wat een mooi goed doel: het helpen beschermen van zeeschildpadden

Naast deze Oceana collectie is er nu ook de pastelcollectie. Diverse schoenen in pasteltinten voor dames, heren en kinderen. Ook echt veel te leuk. En ook in dit geval gaat er per verkocht paar een set naar een kind in nood.

Over TOMS

Blake Mycoskie is de oprichter en Chief Shoe Giver van TOMS en de persoon achter het idee voor One for One®, het bedrijfsmodel waarbij de medemens niet vergeten wordt. Blake is ooit gestart met zijn bedrijf omdat hij tijdens zijn reizen zag hoe veel kinderen in armoede opgroeien, vaak zonder goede schoenen. Vanuit die gedachte ontstond het idee voor zijn bijzondere bedrijf.

Duurzaam

Daarnaast maakt en verkoopt TOMS hun producten op een duurzame en verantwoorde manier. De schoenen worden gemaakt van duurzaam en veganistisch materiaal, zoals natuurlijke hennep, biologisch katoen en gerecycled polyester. Deze materialen worden gebruikt in het bovenleer, de voering en in de binnenzool bekleding. De schoenendozen zijn voor 80% gemaakt van gerecycled afval en worden bedrukt met milieuvriendelijke soja-inkt. Kortom: it’s all about verantwoord ondernemen.

Schoenen, brillen en tassen

Inmiddels bestaat de collectie niet alleen uit schoenen, maar verkoopt TOMS ook brillen en tassen. Met de aankoop van een bril (TOMS Eyewear) zorg je dat mensen in nood een volledig oogonderzoek kunnen krijgen van medische professionals. En met de aankoop van een tas help je een vrouw veilig bevallen! En alsof dat nog niet genoeg is, is er nu ook een boek: Start Something That Matters.

Vandaag plaatste ik voor het eerst een bestelling bij TOMS, voor mezelf en voor Raf. En dat voelt goed, want niet alleen wij zijn blij met een fresh paar schoenen: we steunen ook meteen een goed doel!

 

 

 

 

 

 

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. SOUL Amsterdam, fair trade schoenen en tassen - mamaschrijft - […] Lees ook: Een goed doel steunen en meteen de nieuwe collectie shoppen […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.