Kinderkleding die niet mag ontbreken: Polarn O. Pyret

Scandinavische mode kan me altijd wel bekoren. En nu spotte ik onlangs Polarn O. Pyret, een mooi kinderkleding merk. Wij zijn in de ban van de uniseks gestreepte chill-pakken!

Multifunctioneel en uniseks

Polarn O. Pyret (PO.P): Zweden al jaren, sinds 1976 om precies te zijn, een gevestigd merk voor kinderkleding. Voor mij spiksplinternieuw. Twee weken geleden stond ik in de winkel in Utrecht en ik was blij verrast! De zachtheid van de stoffen, weinig naadjes en stiksels (iets waar mijn kinderen ronduit kriebelig van worden), de kwaliteit (‘stevig’ maar toch soepel, zeg maar) en heel leuk: veel uniseks! En laat dat nu net iets zijn wat ik echt heel leuk vind. Ik heb het altijd leuk gevonden: broers of zussen in dezelfde pakjes (hysterisch lelijke setjes daargelaten).

Maar goed, voor mij als moeder van een dochter en een zoon zat het er nooit echt in. Tot ik dus in de winkel van PO.P al die leuke kleding zag, waaronder behoorlijk veel uniseks items. Mijn oog viel meteen op deze heerlijke ‘huispakken’ (broek en top). Of pyjama’s of ultieme buitenspeelsetjes. Hoe je deze set noemen wilt. Toen ik Robijn en Zeger verraste met de nieuwe kleding, waren ze oprecht blij. En dat zegt wel iets, want beide kids zijn nogal kritisch. En daar waar ze allebei snel geneigd zijn om te zeggen dat iets ‘meisjesachtig’ of juist ‘jongensachtig’ is, bleven die opmerkingen nu uit. Sterker nog, ze vonden het zelf ook te gek om in dezelfde kleren rond te lopen. Yeah, missie geslaagd!

FullSizeRender (10)

Duurzaamheid en kwaliteit

Het grappige is, is dat deze gedachte ook meespeelde bij het ontwikkelen van de kinderkleding in de jaren ’70. PO.P focust op kwaliteit, zodat de kleding doorgegeven kan worden aan broers óf zussen. Uniseks is niet alleen leuk, maar ook handig: geslacht van kinderen maakt niet langer uit. En PO.P gaat seizoenen lang mee. De kwaliteit is zelfs zo goed, dat er via de site van PO.P tweedehandskleding van dit merk doorverkocht kan worden. Dat is toch leuk! Het draait niet om winst maken, maar om duurzaamheid en kwaliteit. Ik word hier echt warm van.

Buitenspelen kan altijd

De collectie van Polarn O. Pyret is overigens heel divers voor newborns tot kinderen in de basisschool leeftijd. En wat dacht je van het motto: slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel. Met andere woorden: wanneer je zorgt dat je kind buiten de juiste kleding draagt, dan kan buitenspelen altijd. Op de site staat dat wanneer je je kind aankleed met verschillende laagjes, dat ze dan altijd naar buiten kunnen. Ik raad je aan om daarvoor hier eens te kijken. Inspiratie zat. En moedeloos naar buiten staren wanneer het wéér regent en de kids weer niet naar buiten kunnen, hoeft dus niet langer.

.

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

1 comment

  1. Pingback: De nieuwe collectie van Polarn O. Pyret is zo fijn! - mamaschrijft

Type to Search

See all results