Vier jonge kinderen, een baan en een eigen (hele leuke) webshop: het kan!

8 oktober 2015

Soms tref je mensen waarvan je denkt: maar hoe dan! Marilyn Monkau is zo’n dame; 39 jaar, mama van vier (waarvan een tweeling van drie maanden), een baan als HR adviseur én eigenaar van een van de leukste webshops die ik onlangs heb ontdekt. Ik stelde haar een aantal vragen zodat ik haar hier uitgebreid aan jullie kan voorstellen:

Hoe is Little King Arthur ontstaan?

“Ik hou van kleding dat net even anders is dan anders. Maar ik kon dat maar moeilijk vinden, zeker voor jongens was dat een crime. Op een gegeven moment dacht ik: ‘Waarom ga ik zelf geen kleding in- en verkopen? Er lopen vast meer moeders rond met dezelfde stijl als ik.’ Ik trok de stoute schoenen aan en ging op zoek naar exclusieve kleding van merken die nog niet of nauwelijks verkrijgbaar zijn in Nederland. Op Pinterest ontdekte ik zoveel moois. Een paar maanden later, in januari 2015, opende ik Little King Arthur (vernoemd naar een van mijn zoons) en dat was een van de beste beslissingen ooit. Ik verkoop originele merken die je in Nederland niet of nauwelijks tegenkomt, zoals Our Little Lullaby, Wilson & Frenchy, Fable Baby, Babysprouts & Co. De merken komen allemaal uit Engeland, Amerika en Australië en zijn afkomstig van kleine ondernemers. Ik verkoop een Nederlands merk: nOeser. Dit merk sluit perfect aan bij onze filosofie: alles is gemaakt van biologisch katoen en de kleertjes zijn net even anders. En sinds kort verkoop ik trouwens ook ecovriendelijke, herbruikbare muurstickers van Wondermade Walls en super schattige, met de handgemaakte mocassins van Monkey & Mole.

Aan welke eisen moeten producten die je verkoopt voldoen?

“Alle kleding die ik verkoop moet onder goede omstandigheden gemaakt zijn. Er mag geen sprake zijn van uitbuiting of kinderarbeid. Al mijn merken hebben een keurmerk of de ondernemers maken alles zelf of met behulp van een andere naaister. Er wordt in elk geval geen gebruik gemaakt van goedkope fabrieken in derde wereldlanden. De producten die we verkopen zijn fairtrade en/of van biologisch katoen. Een merk is niet fairtrade of bio: Zutano. Maar zij hanteren het zogenaamde bring your baby to work program. Medewerkers mogen hun baby mee nemen naar het werk. Dat sprak me zo aan en het merk is zo mooi, dat ik deze met liefde ook verkoop.”

Wat is het mooiste compliment die je ooit kreeg?

“Ik hoor regelmatig dat mensen mijn webshop leuk vinden, maar het allermooiste compliment is wanneer ik een nieuwe bestelling krijg. Dit betekent dat de klant Little King Arthur echt waardeert. En ik word heel blij van de bewondering die mensen uitspreken over de manier waarop ik alles bolwerk. Het is ook een hele uitdaging, zeker nu de baby’s meestal niet voor half elf ’s avonds slapen, maar toch krijg ik vooral van energie van alles en iedereen om me heen.”

Hoe zie je de toekomst voor je?

“Ik hoop nog meer uit te kunnen breiden met Little King Arthur. Ik groei als ondernemer en probeer steeds meer in te spelen op de smaak van mijn klanten. Sinds kort wordt mijn kleding in conceptstore KEET in Rotterdam verkocht. Ik geloof namelijk erg in de combinatie van ‘live’ en online verkoop naast elkaar. En verder zal ik altijd op zoek blijven gaan naar leuke, exclusieve en verantwoorde kleding. Dat is toch wel mijn passie.”

WIN!

Wil jij een muursticker van Wondermade Walls winnen? Like zowel Little King Arthur en mamaschrijft op Facebook, deel de post op je pagina en laat in een reactie weten welke sticker je voor wie wilt winnen. Volgende week maak ik de winnaar bekend!

Mama van vier en succesvol ondernemer: Marilyn.

Mama van vier en succesvol ondernemer: Marilyn.

3 Reacties

 1. Aline

  Leuke blog! Ik zou gaan voor de Alfabet Sticker: mijn zoontje van 4 is er zo mee bezig, dus lijkt me gaaf en leerzaam om te hebben hangen!

  Antwoord
 2. Charlotte

  Alfabet rainbow, voor mijn zoontje van 4 maanden. Is nog wat vroeg voor letters leren 😉 maar de kleurtjes vindt hij zeker weten nu al fantastisch. Wie weet helpt het bij snelle herkenning van letters in de toekomst (en ik laat ze natuurlijk gewoon hangen over verplaats ze even naar andere muur). Ben heel blij dat het eindelijk iets is wat ook gemaakt is met een verantwoord lettertype! Stukken beter om aan te zien voor de papa’s en mama’s 😉 en zooo veel beter voor het leren letters herkennen! I love it!! ?

  Antwoord
 3. Anne

  Wauw Marilyn! Ik heb het vorige week al tegen je gezegd via instagram, maar respect hoe jij alle ballen zo in de lucht houdt. Met een zo’n fantastisch resultaat! Wat ik niet wist is dat je nu ook bij KEET Rotterdam ligt. Misschien een idee om ook in Amsterdam live te gaan verkopen?! ??. Wat de stickers betreft zou ik het erg leuk vinden om de bunny te winnen voor de nieuwe kamer van onze dochter Pilotte die zodra we gaan verhuizen een eigen kamer krijgt. Of de superhelden sticker voor mijn zoontje Pepe. Marilyn succes met alles! Ik ben een fan van je werk!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.