Avocadohapje voor baby’s: gezond en lekker!

Op zoek naar een simpel, lekker en gezond gerechtje voor je allerkleinste? Dit avocadohapje is perfect: gezond en lekker!

Elke dag weer iets nieuws voor je baby op tafel zetten is best een behoorlijke uitdaging. Dat vond ik althans wel. Niet alles is even makkelijk te behappen (letterlijk!) maar wel belangrijk voor een gevarieerde voeding. Een vrucht die gezond is, en door de meeste baby’s wel geaccepteerd wordt, is de avocado.

Avocadohapje

Wat ik vaak gaf aan mijn kinderen toen ze echt nog klein waren, is dit makkelijke baby avocadohapje. Het is geschikt voor baby’s tussen de 4 en 6 maanden.

Dit heb je nodig:

  • 1 rijpe avocado
  • 2-3 druppels citroensap

Je snijdt de avocado open, gooit de pit weg en schept het vruchtvlees eruit. Dat doe je in een kom, samen met het citroensap en dat pureer je om de kleur mooi groen te houden. En klaar! Je kan dit hapje later ook combineren met bijvoorbeeld kip, tonijn of zwaardvis.

Wist je dat

Avocado rijpt niet zoals de meeste vruchten aan de boom, maar pas als hij geoogst is. Een harde avocado is dus heel vers. Wil je hem laten rijpen, dan leg je hem bij kamertemperatuur in bruin bakpapier. Of: leg hem naast een appel of een banaan. Door de ethyleen die erin zit, rijpen ze sneller.

Supersimpel, en mega gezond. Smullen!

Lees ook:

Zo krijg je binnen een minuut je baby in slaap

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

1 comment

  1. Anita Willems

    Dit is echt een superhapje!!
    Ik pureerde er een halve komkommer doorheen, dan blijft de kleur mooi groen. Voor de allerkleinsten moet je de pitjes uit de komkommer lepelen. Hiervoor snij je de komkommer overlangs doormidden en schept de pitjes er uit zoals je doet met een ijslepel.
    Dit hapje heb ik echt heel vaak gemaakt voor mijn kinderen. Sterker nog, ik maak het nog steeds. Nu als een simpele guacomole. Ik laat nu de pitjes zitten. Door de komkommer kun je de prut gerust een dag in de koelkast bewaren en dan nog is de kleur mooi egaal groen.

Type to Search

See all results