Bakplezier voor kinderen: perentaartjes

Dit zijn de lekkerste en leukste perentaartjes om samen met je kinderen te maken!

Zalige perentaartjes.

Een tijdje terug mocht ik samen met mijn zoon en zijn klasgenoten onder begeleiding van Marjolein, eigenaresse van Goed Zoet, heerlijke perentaartjes maken op school. Wat een feest. Niet alleen voor de kinderen, maar ook voor de andere moeders die hielpen. Het was fantastisch om te zien hoe enthousiast de kinderen werden van de hak, schil en peltaken die ze kregen en daarnaast kon ik zelf niet wachten om het eindresultaat te proeven: peren in bladerdeeg, gevuld met een combinatie van zoete en hartige ingrediënten….

Dacht ik altijd dat koken en bakken met kinderen geen succes kón zijn, ik heb nu zelf ervaren dat het kan! Daarom vroeg ik Marjolein naar het recept en deel het hier nu met veel plezier. Ik hoop dat jullie het ook aandurven en massaal perentaartjes gaan bakken!

Het recept voor 12 perentaartjes.

Ingrediënten:

– 6 peren, niet te rijp

– 1 citroen, alleen sap

– kaneel

– honing

– 400 gram bladerdeeg

– 2 eetlepels melk

 

Vulling:

– Hartig: bijvoorbeeld kaas en walnoten

– Zoet: amandelspijs

– Garneren met geroosterde amandeltjes, walnoot, honing, kaneel etc.

 

Zo maak je het klaar:

  1. Peren schillen, halveren en klokhuis verwijderen.
  2. Halve peren met platte kant op bakpapier.
  3. Besprenkelen met citroensap en de honing aanbrengen met een kwastje o.i.d.
  4. Beetje kaneel erover
  5. Bekleden met bladerdeeg. En afstrijken met melk. (maak een blaadje met bladerdeeg en lijm deze met melk)
  6. Bakken gedurende 15 – 20 minuten op 200 graden in de oven.
  7. Ondertussen de vulling maken
  8. Laat afkoelen, omdraaien en de peren vullen.

 

Geniet!

Share this post:

Ook leuk om te lezen

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

1 comment

  1. Pingback: Recept voor snelle en healthy couscoussalade - mamaschrijft

Type to Search

See all results